|
|
Se începe căutarea
Consiliul Judetean Neamt
Instituţii / Servicii publice
Servicii si formulare online
Prezentare judet
Mass media
DEPUNERE PETITIE

Formular pentru depunerea unei petitii

INSCRIERE IN AUDIENTA

Formular pentru inscriere in audienta

CONSULTARE DOCUMENT

Consulta starea documentului depus

SOLICITARE URBANISM

Solicita certificate, autorizatii, avize

Modify settings and columns
  
Vizualizare: 
Sortare după atașăriUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
ContinutFiltru
10 iulieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizita de lucru a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la Neamț s-a încheiat în comuna Ion Creangă, acolo unde se găsește cel mai mare pod din reţeaua rutieră din Moldova, pod care face legătura între municipiul Roman și localităţile Ion Creangă, Icuseşti, Valea Ursului, Oniceni și Bozieni. Din cauza schimbării cursului Siretului, o mare parte din pod este inutilizabil. De-a lungul timpului au mai fost făcute consolidări, însă efectele incidentului tehnic din 1998, care a afectat unul dintre piloni, alături de schimbarea cursului Siretului, nu au putut fi rezolvate. „Soluția pe care am identificat-o pentru a rezolva definitiv această problemă și pe care a agreat-o de altfel și ministrul Deneș, este defrișarea unei zone forestiere care împiedică scurgerea optimă a apei în zona podului de la Ion Creangă, precum și realizarea unui dig de susținere a malului. Am obținut promisiunea ministrului Deneș ca această lucrare să fie urgentată astfel încât creșterile de debit ale Siretului să nu mai afecteze satele din zonă iar podul de care depind cinci localități să nu mai fie erodat“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
9 iulieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a inițiat demersurile pe lângă Guvernul României pentru ca acesta să finanțeze lucrarea de la Timișești, la digul de apărare a captării de apă, distrus parțial de calamitățile naturale din ultima perioadă. „Am ținut ca în cadrul deplasării desfășurată de Ioan Deneș, ministrul apelor și pădurilor, în județul Neamț, să facem o vizită în teren și la Timișești, acolo unde digul de apărare a captării de apă Preotești, pe două treimi din suprafața lui, a fost distrus de viitură. Refacerea digului de apărare a captării Preotești este o prioritate pentru Consiliul Județean Neamț deoarece această lucrare asigură securizarea alimentării cu apă a orașului Tîrgu Neamț și a comunelor arondate. Consiliul Județean Neamț a inițiat demersurile pe lângă Guvernul României pentru a obține finanțare cu care să se poată realiza lucrarea de la Timișești, la digul distrus parțial de ploi din ultima perioadă“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
9 iulieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, alături de Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, și o echipă formată din șefi ai instituțiilor deconcentrate din Neamț și regiune a inventariat la finele săptămânii trecute investițiile în derulare și stadiul lor de realizare în domeniul amenajărilor hidrotehnice pe cursurile râurilor din județ, cât și nevoia de noi investiții. În acest sens, au avut loc vizite de lucru în toate regiunile județului pentru a prioritiza zonele critice vechi și a le identifica pe cele nou apărute, pentru a interveni urgent și a preveni pe cât posibil în viitor pagubele produse de căderile abundente de precipitații care aproape anual produc dezastre în Neamț. „Ne-am început deplasare în orașul Roznov acolo unde Apele Române derulează o lucrare de amenajare hidrotehnică a canalului de dirijare a Cracăului pentru protejarea satului Slobozia. Lucrarea a fost realizată în proporție de 70%, însă nefinalizarea ei crează de fiecare dată amenințarea ca magistrala de gaz ce deservește întreg municipiul Piatra-Neamț și comuna Săvinești să fie afectată. Am obținut promisiunea ministrului Deneș că lucrarea va fi reluată și finalizată cât de repede posibil astfel încât să eliminam în totalitate acest risc. O altă problemă extrem de stringentă pentru județ și pe care am ținut să i-o prezint ministrului apelor este cea a decolmatării salbei de lacuri Pângărați, Vaduri, Bîtca Doamnei, deosebit de importantă pentru județ având în vedere că aici funcționează captarea de suprafață ce asigură rezerva de apă pentru municipiul Piatra-Neamț. Am luat în discuție toate variantele pentru a rezolva această problemă, inclusiv pe cea care presupune trecerea în administrarea Consiliului Județean de la Hidroelectrica, astfel încât să putem interveni cât mai rapid. Voi stabili în acest sens o întâlnire cu toți factorii decizionali pentru a tranșa această situație“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
6 iulieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„În urma pagubelor provocate pe Valea Muntelui, mai ales în comunele Farcașa și Borca, de ploile abundente de săptămâna trecută, l-am invitat în județul nostru pe ministrul apelor și al pădurilor, Ioan Deneș și echipa sa de la minister pentru a vedea la fața locului situația și pentru a găsi soluții atât pentru a rezolva problemele create acum dar și pentru a preveni pe cât posibil ca astfel de situații să se producă și în viitor“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la începutul întâlnirii cu reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor, de vineri, 6 iulie. La Farcașa, s-au așezat la aceeași masă primarii localităților cu risc crescut de inundații și factorii de decizie din domeniul apelor și al pădurilor, pentru a găsi soluții astfel încât nemțenii care locuiesc în această zonă și bunurile lor să fie în siguranță. Discuția a fost una extrem de utilă, în primul rând pentru că s-a reușit să se identifice zonele critice noi, riscante, pe care le-au și vizualizat oficialii, în teren, astfel încât să fie avute în vedere pentru lucrări de investiții. „Principala concluzie care s-a desprins în urma discuțiilor este că orice amenajare hidrotehnică devine inutilă în condițiile în care nu vom executa lucrări de colectare a torenților. Voi propune Guvernului României inițierea unui program național prin intermediul căruia să finanțeze aceste amenajări de torenți deoarece costurile unor astfel de lucrări depășesc cu mult posibilitățile administrațiilor publice locale. Trebuie să abordăm cauza problemelor nu doar efectele lor și nu mai putem permite ca în fiecare an oamenii din aceste zone să-și piardă bunurile și în anumite cazuri chiar și viețile!“, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, după discuții și vizite în teren, la Farcașa.
Galerie foto:
3 iulie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Se împlinesc astăzi 77 de ani de când Viorica Agarici, fost Președinte al filialei Roman a Crucii Roșii Române, a avut curajul de a înfrunta armata nazistă și a deschis vagoanele din „trenul morții“, în Gara Roman, în care se aflau evreii duși spre exterminare. Pentru gestul său, la 8 iunie 1983, Statul Israel si Institutul Yad Vashem din Ierusalim i-au acordat, post mortem, doamnei Viorica Agarici diploma şi titlul de „Drept între popoare“, un arbore fiind plantat în memoria ei pe „Aleea Celor Drepţi“.
Galerie foto:
1 iulie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
După trei zile în care precipitaţiile abundente au creat probleme în cea mai mare parte a judeţului Neamț, apele au început să se retragă. „Este prioritar acum să începem cât mai repede evaluarea pagubelor și cu sprijinul Guvernului României să accesăm Fondul de Intervenție al Guvernului, mai ales că inundațiile au afectat inclusiv elemente de infrastructură. Pagubele înregistrate sunt importante, dar cu ajutorul autorităţilor locale vom finaliza rapoartele în timp util, astfel încât să fie elaborate proiectele de hotărâre pe care să le înaintăm Executivului, pentru alocare de sume din fondurile aflate la dispoziția Guvernului. Îi asigur pe toți nemțenii afectați că le sunt alături și împreună vom trece și peste această încercare!“, a anunțat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
30 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani Petru! Din nefericire, ploile din ultimele zile au provocat daune în județul Neamț, dar situația este sub control și se intervine pentru diminuarea efectelor. Cele mai grave probleme se întâlnesc în comuna Farcașa, acolo unde au început pregătirile pentru evacuarea a 132 de persoane. La acest moment au fost create condițiile necesare în școli și săli de sport și au fost solicitate ajutoare de la rezervele statului. În ceea ce privește infrastructura rutieră, se lucrează pentru redarea în circulație a drumului național 15, Călugăreni-Bistricioara, care a fost rupt de viitura de azi-noapte. Consiliul Județean Neamț ține permanent sub observație podurile de la Tupilați, Ion Creangă și Luțca și va interveni pentru remedierea problemelor apărute pe DJ 209 B, Borca-Sabasa, acolo unde mai multe poduri au fost afectate. Reprezentanții Consiliului Județean Neamț anunță că utilajele societății Drupo sunt pregătite să intervină în orice moment vor exista solicitări și vor oferi sprijin autorităților locale imediat ce se va solicita.
29 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani Petru! La mulți ani Pavel! Să fiți sănătoși și împliniți toți cei care purtați numele Sfinților Apostoli, doi dintre cei mai importanți oameni care au luat parte la Biserica lui Hristos și pe care azi îi prăznuim! Să ne fie sărbătoarea liniștită iar cei dragi aproape de noi!
28 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o delegație din Republica Moldova, delegație a Ministerului Agriculturii aflată la Neamț pentru a afla mai multe privind proiectele cu finanțare europeană implementate în agricultură. Județul Neamț este fruntaș în România în ceea ce privește gradul de absorbție a fondurilor europene în sectorul agriculturii, acesta fiind și motivul pentru care delegația din Republica Moldova a ales județul nostru pentru această activitate. „Am avut ocazia, ca prin intermediul APIA Neamț, să le împărtășim din experința noastră privind accesarea de fonduri europene, să le facem cunoscute programele guvernamentale pe care Ministerul Agriculturii din România le derulează și totodată să le prezentăm și câteva ferme, exemple de bună practică în agricultură la noi în județ“, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
28 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Tineri nemțeni au dat dovadă de o inițiativă de toată lauda. Aceștia au lansat o activitate de cartare a deșeurilor din Neamț ce presupune identificarea și realizarea unei hărți pe care să fie trecute locurile cu deșeuri din arealele naturale și coordonatele acestora. Aceasta acțiune a fost lansată în contextul celei mai mari mișcări civice de curățare a mapamondului și care va avea loc în luna septembrie. Cei interesați să participle la acest demers sunt așteptați duminică, începând cu ora 10, la RubikHub, pentru a stabili traseele și de asemenea să poată descărca aplicația „World Cleanup“ și să o folosească atunci când descoperă mormane de deșeuri în cadrul deplasărilor pe care le fac în județ sau oriunde în România, astfel încât să reușim ca până la evenimentul din septembrie să avem o bază de date cât mai completă.
Galerie foto:
27 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un proiect major, care va ridica standardele serviciilor prestate de Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru pacienți îl reprezintă înființarea Centrului de Excelență Radioterapie - Oncologie, proiect ce prinde contur și va fi realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Compania Națională de Investiții. „În acest sens, am avut astăzi o nouă întâlnire de lucru cu grupul de specialiști, medici, economiști și arhitecți, care lucrează la acest proiect și care totodată gândesc o reconfigurare a întregului spital și a circuitelor aferente pentru eficientizarea activității, astfel încât acesta să corespundă tuturor nevoilor pacienților și medicilor de aici. Mi-am asumat în acest mandat ca prioritate domeniul sănătății și să le pun la dispoziție nemțenilor un spital de urgență modern, dotat corespunzător, atractiv pentru medicii și în care să se trateze cu toată încrederea, iar prin investițiile atrase vom reuși cât de curând acest lucru“, a ținut să precizeze președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
26 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Zeci de tineri au ajuns la Oglinzi, în cadrul Taberelor ARC. La deschiderea noii ediții, alături de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, au mai fost ministrul Natalia Intotero, de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, și Remus Munteanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. „Consiliul Județean Neamț s-a implicat pentru ca această activitate să fie o reușită iar anul viitor numărul celor care vor veni în Tabăra Oglinzi să fie și mai mare. Mulțumesc reprezentanților celor două ministere care au decis ca județul Neamț să găzduiască aceste tabere, le doresc oaspeților noștri să se bucure de o ședere plăcută pe meleagurile noastre și să se întoarcă acasă cu amintiri de neuitat!“, a precizat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
26 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Întreaga Românie și românii de pretutindeni cinstesc astăzi tricolorul roșu-galben-albastru, simbol al națiunii române! Astăzi, de Ziua Drapelului Național, dată aleasă în amintirea zilei când, în timpul revoluției de la 1848, tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii noastre, să ne sărbătorim tricolorul așa cum se cuvine, indiferent unde ne aflăm! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
24 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Mare sărbătoare pentru noi astăzi, când celebrăm nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat în apa Iordanului pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Să nu uităm că Sfântul Ioan Botezătorul este și ocrotitorul spiritual al orașului Piatra-Neamț, prilej cu care pietrenii își sărbătoresc orașul în fiecare an. La mulți ani Piatra-Neamț! La mulți ani pietreni! Vă doresc ca sărbătoarea iubirii și a fertilității să vă aducă sănătate și belșug în gospodării! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
22 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Etajele doi și trei ale corpului B din secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au fost finalizate, începând deja dotarea încăperilor cu mobilier nou și mutarea pacienților în noile saloane. La vizita de lucru de ieri a președintelui Consiliului Județean Neamț a fost prezent și antreprenorul general al lucrării, cu care s-a stabilit graficul de lucrări pentru perioada următoare și detalii legate de expertiza care cuprinde lucrările suplimentare și care trebuie să corecteze erorile descoperite pe parcurs în proiect. „Îmi doresc să finalizăm cât mai repede lucrările de aici, astfel încât micii pacienți și însoțitorii lor să fie tratați în cele mai bune condiții, iar șederea în spital să le fie cât mai ușor de suportat“, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
21 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț a fost gazda Conferinței Regionale „Soluții de finanțare și Garantare a Proiectelor de Investiții pentru Înterprinderi Mici și Mijlocii“, un demers al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și Reporter Economic. Antreprenorii și autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est au avut astfel posibilitatea să obțină direct de la sursă informații utile pentru afacerile și proiectele lor. Au fost explicate programele guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor, instrumentele de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor și au fost prezentate modele de succes în antreprenoriat, cu precădere IMM-uri care au reușit accesând Programul Start Up Nation 2017. „Mă bucur că județul nostru a găzduit această întâlnire care a reușit să faciliteze un dialog consistent cu mediul de afaceri nemțean, cu autoritățile administrațiilor locale din regiunea Nord-Est și pentru care țin să-i mulțumesc și pe această cale prietenului meu Alexandru Petrescu, Directorul General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri“, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
21 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Administrația județeană continuă să propună nemțenilor evenimente inedite. Pentru asta, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a întâlnit cu Radu Gorea, reprezentantul Asociației Retromobil România pe zona Moldovei. „Împreună am stabilit ca în 2019 să organizăm în județul Neamț Raliul Moldovei Retromobil. Ne dorim ca la eveniment să participe cât mai mulți posesori de automobile de colecție astfel încât nemțenii să se poată bucura de prezența la raliu a unui număr cît mai mare de mașini istorice“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Raliul Moldovei Retromobil se va desfășura la nivel județean, pe parcursul a două zile, pe un traseu care să cuprindă orașele Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz. În perioada următoare se va stabili traseul exact și perioada în care va avea loc acest inedit raliu al mașinilor de epocă.
20 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Clădirea cu destinația de campus școlar, începută în urmă cu circa 10 ani în comuna Vînători Neamț, are mari șanse de a fi finalizată și utilă comunității locale. Cu ocazia deplasării în zona Secu, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a vizitat împreună cu primarul comunei Vînători Neamț, Adriana Petrariu, șantierul deschis de către administrația locală în parteneriat cu Ministerul Educației în urmă cu aproape zece ani, când se dorea realizarea unui campus școlar, dar proiectul a fost abandonat pe parcurs. „Încercăm la acest moment să găsim o utilitate pentru construcțiile existente și totodată soluții de finanțare pentru finalizarea lor. Ar fi păcat să nu fructificăm investiția deja realizată și să lăsăm în paragină clădirile din complex și care până la această dată sunt foarte bine conservate“, a declarat președintele Ionel Arsene, în timpul deplasării pe teren, la Vînători Neamț.
21 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț a fost astăzi gazda Conferinței Regionale „Soluții de finanțare și Garantare a Proiectelor de Investiții pentru Înterprinderi Mici și Mijlocii“, un demers al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și Reporter Economic. Antreprenorii și autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est au avut astfel posibilitatea să obțină direct de la sursă informații utile pentru afacerile și proiectele lor. Au fost explicate programele guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor, instrumentele de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor și au fost prezentate modele de succes în antreprenoriat, cu precădere IMM-uri care au reușit accesând Programul Start Up Nation 2017. „Mă bucur că județul nostru a găzduit această întâlnire care a reușit să faciliteze un dialog consistent cu mediul de afaceri nemțean, cu autoritățile administrațiilor locale din regiunea Nord-Est și pentru asta țin să-i mulțumesc prietenului meu Alexandru Petrescu, Directorul General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
21 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț va găzdui, anul viitor, Raliul Moldovei Retromobil. Anunțul a fost făcut de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. „Continuăm să propunem nemțenilor evenimente inedited, iar pentru asta m-am întâlnit cu domnul Radu Gorea, reprezentant al Asociației Retromobil România pe zona Moldovei. Împreună am stabilit ca în 2019 să organizăm în județul Neamț Raliul Moldovei Retromobil. Ne dorim ca la eveniment să participe cât mai mulți posesori de automobile de colecție astfel încât nemțenii să se poată bucura de prezența la raliu a unui număr cît mai mare de mașini istorice. În perioada următoare vom stabili traseul exact și perioada în care va avea loc acest inedit raliu al mașinilor de epocă“, a declarat președintele Consiliului Județena Neamț, Ionel Arsene. Raliul Moldovei Retromobil se va desfășura la nivel județean, pe parcursul a două zile, pe un traseu care să cuprindă orașele Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz.
20 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Drumul județean 157 F, ce asigură accesul către Mănăstirile Secu și Sihăstria, va fi finalizat în maximum o săptămână, după cum anunță Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, după vizita efectuată astăzi, în teren. Reabilitarea drumului a fost prevăzută în programul de întreținere și reparații drumuri județene, fiindu-i alocată suma de 1,2 milioane de lei. Pe acest tronson de drum vor fi reabilitate de asemenea, cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, trei poduri, iar cu fonduri proprii, podul mare de peste Ozana. „După finalizarea lucrărilor de asfaltare, urmează a fi imediat realizate completările de acostamente, marcajele, semnalizarea rutieră și totodată amenajarea unei parcări la Mănăstirea Secu pentru credincioșii care vin aici. Tratăm cu prioritate drumurile ce asigură accesul către obiectivele turistice din județul nostru, cu atât mai mult cu cât suntem renumiți pentru turismul ecumenic ce se practică în zona noastră“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
20 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț urmează a fi gazda unui concurs de competiții sportive și ATV-uri. în luna octombrie a acestui an. „Am o veste bună pentru iubitorii de competiții sportive și ATV-uri! L-am vizitat pe organizatorul concursului, Bogdan Anania, un pasionat al sporturilor cu motor, susținător înfocat al județului și un promotor al frumusetilor Neamțului, pentru a pune la punct câteva detalii privind această competiție. Traseul urmează a fi stabilit în perioada următoare împreună cu reprezentanții Federației Române de ATV, evenimentul din Neamț fiind o etapă a concursului național de ATV-uri“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, după întâlnirea cu organizatorul concursului de competiții sportive și ATV-uri.
Galerie foto:
19 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a vizitat Centrul de Îngrijiri și Asistență din municipiul Roman, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. „Am inventariat cu această ocazie nevoile cu care se confruntă pacienții și cadrele medicale și am convenit câteva măsuri pentru îmbunătățirea activității de aici. Sper ca într-un timp cât mai scurt să identificăm soluții pentru mărirea curții interioare unde pacienții petrec multă vreme dar și să procurăm un mijloc de transport cu care să aibă posibilitatea de a face excursii“, a precizat președintele Ionel Arsene, la finalul vizitei prin instituția aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
19 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae“ Roman va fi modernizat cu fonduri europene, datorită unui proiect al Consiliului Județean Neamț. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei, au semnat, marți, 19 iunie, la Roman, un proiect cu finanțare europeană de aproape șase milioane de lei pentru reabilitarea energetică a Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae“. Prin proiect vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, lucrări de instalare/ reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat. Cu această ocazie vor fi reparate elementele de construcţie ale faţadei, ale acoperişului tip terasă, vor fi refăcute finisajele interioare și va fi înlocuită instalația de distribuţie a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră şi pluvială din subsolul și demisolul clădirii spitalului până la căminul de canalizare și vor fi create facilități pentru persoanele cu dizabilităţi. „Este un proiect de amploare ce va schimba fața Spitalului de Psihiatrie și va îmbunătăți major condițiile pentru pacienți și cadrele medicale ce muncesc aici. Mulțumesc echipei mele de la Consiliul Județean pentru toată munca depusă, colegilor mei consilieri județeni care au susținut proiectul și astăzi și-au găsit timp să-mi fie alături la semnarea contractului și Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est care ne-a fost permanent alături“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
18 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Pe malul stâng al râului Siret, în apropierea drumului principal care lega sudul de nordul Moldovei în perioada medievală, cale de acces importantă ce făcea parte din Drumul Mătăsii, se găsește Cetatea Nouă a Romanului, singura fortificație construită integral din piatră de domnitorul Ștefan cel Mare, în anul 1466. Din anul 1675, când domnitorul Dumitrașcu Cantacuzino a pus în aplicare ordinul turcilor de a o distruge, sătenii din împrejurimi s-au aprovizionat cu piatră pe care au folosit-o la construcția fundațiilor pentru case și fântâni. Astăzi, Cetatea Nouă a Romanului este doar o ruină fiind acoperită integral cu pământ în anii '70 și '80. Istoricii și arheologii spun că Cetatea Nouă a Romanului este cel mai important monument de arhitectură medievală din Moldova. „Un astfel de munument, cu o așa mare încărcătură istorică pentru județul Neamț și pentru România, trebuie redat publicului! Am inițiat deja demersurile pentru trecerea obiectivului în patrimoniul Consiliului Județean Neamț de la Ministerul Culturii și identificarea de resurse financiare pentru reconstruirea cetății în vederea introducerii acesteia în circuitul turistic național. Îmi doresc ca toate simbolurile istorice aflate în județul Neamț să fie puse în valoare așa cum se cuvine!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
16 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Se împlinesc cinci ani de la nașterea întru viața cea veșnică a vrednicului nostru stareț și duhovnic, Părintele Iustin Pârvu. Să ne rugăm și să ne amintim astăzi faptele, vorbele sale și poate astfel vom reuși să ne mai alinăm dorul de Părintele Iustin, un adevărat mărturisitor al credinței sale și aprig iubitor de neam, țară și unitate. Veșnică pomenire Părintelui Iustin Pârvu!
Foto:
15 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Coronițe, flori, aplauze, îmbrățișări și promisiuni - o atmosferă efervescentă, azi, în școlile nemțene! E vremea vacanței, dragi elevi! Vă doresc să fie una frumoasă, în care să vă bucurați de fiecare zi, să savurați libertatea și lipsa oricărei griji! Celor ce trec în această vară prin examene, multă baftă! Succes la Bacalaureat, la admitere la liceu, facultate! Pe dumneavoastră, stimate cadre didactice, vă felicit pentru străduința unui nou an școlar și vă doresc putere pe mai departe! Vară frumoasă, tuturor!
Foto:
15 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Cei peste 11.000 de pacienți pe an care beneficiază de servicii medicale în Spitalul Sfântul Nicolae din Bicaz și cele aproximativ 120 de cadre medicale care își desfășoară activitatea în unitatea sanitară vor beneficia de condiții mai bune odată cu implementarea proiectului de eficientizare energetică a clădirilor pentru care astăzi s-a semnat contractul de finanțare. Proiectul va presupune realizarea anvelopării a două corpuri de clădire, realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldură, modernizarea energetică a instalațiilor interioare, instalarea de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din energia electrică necesară funcționării spitalului dar și instalarea de pompe de căldură ce vor asigura o parte din energia necesară pentru încălzire și pentru prepararea apei calde de consum. „Este un proiect important, de 12,5 milioane de lei, pentru care țin să îl felicit pe primarul Nicolae Sălăgean, un edil cu adevărat dedicat comunității sale și pe conducerea spitalului, o echipă performantă, care își respectă meseria!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
La mulți ani, Ziar Piatra Neamț!Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
“La mulți ani, Ziar Piatra Neamț! Vă mulțumesc pentru modul profesionist în care vă faceți treaba și pentru abordarea serioasă pe care o aveți asupra meseriei voastre. Numărul mare de cititori pe care îi aveți confirmă aceste lucruri și vă validează ca fiind cea mai obiectivă și demnă de interes publicație! Felicitări Robert Iosub pentru modul în care ai gândit și implementat proiectul «Ziarpiatraneamt» și sper să-ți menții același entuziasm și în proiectele viitoare! Să aveți parte de numeroase bucurii alături de cititorii voștri și să vă continuați cu același drag misiunea față de comunitate! La mulți ani!“, este mesajul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la împlinirea de către publicația Ziar Piatra Neamț a 8 ani de existență
Galerie foto:
14 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat, în ziua de 13 iunie, la Sărbătoarea Sfințirii Crinilor, eveniment extrem de important în viața bisericii catolice. „A fost o zi deosebită pentru comunitatea romano - catolică din parohia Sfântul Iosif Muncitorul din Piatra Neamţ, deoarece a fost celebrată sărbătoarea Sfântului Anton de Padova, cunoscut ca făcător de minuni, ocazie cu care s-au sfinţit crinii şi s-au binecuvântat copiii. A fost o bucurie pentru mine să iau parte la Liturghia pontificală celebrată de Excelenţa Sa, PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iaşi, în comuniune cu părintele paroh Petrică Dăncuţ, cu părintele vicar Cazimir Cimpoeşu şi cu ceilalţi preoţi invitaţi. Fie ca toți crinii sfințiți la acest eveniment special, să aducă binecuvântare în casele credincioșilor!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
13 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Guvernul României este alături de cele 21 de familii nemțene afectate de accidente rutiere, incendii sau de alte probleme grave, acestea primind banii alocați în ședința de Guvern de la finalul lunii mai ca ajutoare de urgență. Printre cele 21 de familii se găsesc și rudele victimelor cumplitului accident petrecut în luna aprilie, când nouă nemțeni și-au pierdut viața după ce microbuzul în care se aflau s-a prăbuşit, peste un pod, în canalul colector
Foto:
13 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Podul de la Preluca va fi reparat până la sfârșitul acestei veri, după cum anunță Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Este o nouă dovadă că promisiunile de rezolvare a problemelor de infrastructură rutieră făcute nemțenilor după vizita de anul trecut a ministrului transporturilor de la acel moment, Răzvan Cuc, se îndeplinesc. „Am insistat atunci pe necesitatea consolidării podului de la Preluca, unul dintre punctele vulnerabile ale rețelei de drumuri din Neamț, care provocă probleme mai ales agenților economici de pe Valea Muntelui, din cauza restricțiilor de greutate impuse de starea de degradare a acestuia. Iată că am reușit să rezolvăm și această problemă, cu sprijinul Guvernului României, la acest moment fiind date deja în lucru elementele metalice de consolidare a podului și emis ordinul de începere a lucrărilor. Dacă lucrurile vor decurge conform așteptărilor noastre, podul va fi total consolidat și reabilitat până la sfârșitul acestei veri“, a declarat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto:
11 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Mult succes vă doresc, dragi elevi, absolvenți de clasa a VIII-a, care astăzi susțineți prima probă de la evaluarea națională, răbdare părinților și spor la treabă cadrelor didactice! Sper ca rezultatele muncii din ultimii ani să fie pe măsura așteptărilor voastre! Vă țin pumnii!
Foto:
8 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Neamțul Fotogenic“ a ajuns la Consiliul Județean Neamț cu o expoziţie inedită, ce cuprinde fotografii realizate în cele patru zile ale întâlnirii organizate de Foto Club Neamţ, sub denumirea Neamțul Fotogenic – „Wildlife și Istorie în Ținutul Zimbrului“. Fotografiile și-au găsit un loc potrivit pentru a fi admirate de angajații instituției, dar și de iubitorii de fotografie care vor să vadă Ținutul Zimbrului prin lentila unui aparat foto. „Mulțumim Foto Club Neamț pentru această bucurie și abia aștept să văd rezultatele următoarei ediții!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
7 iunie '18Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Nemțenii beneficiază începând de joi seara de serviciile computerului-tomograf de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, după ce tubul aparatului, care a cedat zilele trecute, a fost schimbat cu unul nou, procurat cu fonduri de la bugetul județului. Pentru a vedea care este situația la fața locului, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a văzut o vizită la unitatea sanitară. „Am vrut să mă asigur că totul este în ordine cu computerul tomograf și tot cu ocazia acelei vizite am verificat și stadiul lucrării la încăperea ce va găzdui aparatul RMN, pentru livrarea căruia Spitalul Județean de Urgență a fost programat în luna septembrie. Am mai vizualizat și câteva suprafețe de teren care s-ar preta la construcția imobilului de locuințe de serviciu pentru medicii din SJU Piatra-Neamț. Am permanent în atenție tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar nemțean și continuu voi căuta soluții la problemele care apar, pentru binele pacienților și a cadrelor medicale din spitalele nemțene“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
7 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani, Mesagerul de Neamț! Să ne vedem peste șapte centenare la o ședință de sumar! Succes și știri fierbinți!
Galerie foto:
7 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Concursul de idei „Porţile Neamţului“, organizat de Consiliul Județean Neamț, care propunea concurenţilor realizarea unui portal pentru șapte dintre intrările în județ, îmbinând estetica, utilitatea şi elementele de identitate istorică, etnografică și culturală, armonizând imaginea cu unicitatea zonei, a ajuns la final. Din păcate însă, niciunul dintre proiectele înscrise nu a întrunit punctajul necesar adjudecării premiului prevăzut în Regulament, întrucât juriul a decis, în unanimitate, că niciunul dintre cele 20 de proiecte depuse nu a reușit să răspundă cerințelor din temă și să obțină un punctaj care să permită acordarea distincțiilor. Totuși, cinci proiecte au obținut peste 60 de puncte, apropiindu-se de minimul necesar acordării premiului III, pentru trei dintre ele s-a decis acordarea a tot atâtea mențiuni, constând în diplome, iar două proiecte s-au evidențiat prin soluțiile prezentate, însă nu au respectat tema propusă în Regulament și anume crearea unui portal/arcadă peste drum. Rezultatele concursului sunt afișate pe site-ul Consiliului Județean Neamț şi pe pagina de Facebook „Porțile Neamțului“, iar lucrările participanţilor vor fi expuse în perioada 11-15 iunie 2018, la sediul Consiliului Județean Neamț. „Mulțumesc celor care au trimis propuneri, juriulului de specialitate și tuturor nemțenilor care ai urmărit acest concurs și au votat proiectele propuse pentru tot sprijinul și implicarea lor!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
6 iunie la 18:02Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat la festivitatea de absolvire a elevilor de la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Neamț. „Dragi copii, vă doresc să aveți succes pe mai departe, să vă bucurați de anii care vor veni și în care vă veți pregăti pentru viață! Stimați părinți, să vă vedeți copii realizați și să fiți sănătoși, pentru a vă bucura de reușitele lor! Tuturor succes și o binemeritată vacanță frumoasă!“, le-a transmis participanților, în cadrul festivității, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
6 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț ar putea avea un eveniment nou în lista evenimentelor proprii. „Tot mai mulți nemțeni apreciază festivalurile baloanelor cu aer cald, cum este Magia Baloanelor. Din acest motiv am luat legătura cu un organizator de astfel de festivaluri, pentru a organiza și la noi în județ un eveniment de profil“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Astfel, în perioada ce urmează, va fi identificată o zonă propice cu o climă potrivită pentru astfel de activități și accesibilă pentru un număr cât mai mare de vizitatori. „Prin acest festival ne dorim să completăm calendarul de evenimente al Consiliului Județean și care au menirea de a aduce bucurie unui număr cât mai mare de nemțeni și vizitatori ai județului“, a mai spus președintele Ionel Arsene.
Galerie foto:
5 iunie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a participat, marți, 5 iunie, la o discuție cu unul dintre consultanții de top din industria construcției și operării de parcuri de distracții despre proiectul Ținutul lui Creangă. „Am dezbătut încă o dată oportunitatea acestui proiect și potențialul acestuia de a deveni un punct de atracție turistică pentru această zonă a Europei. Concluziile discuției sunt că acest proiect este absolut fezabil și potențial generator de profit pe termen lung pentru întreg județul Neamț și de asemenea pentru regiune. Voi avea în următoarea perioadă întâlniri cu mai mulți operatori de top din domeniu pentru a identifica cele mai bune soluții de implementare, iar Complexul Ținutul lui Creangă să beneficieze de cea mai bună experiență“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
5 iunieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„La mulți ani dascăli nemțeni, astăzi când sărbătorim Ziua Învățătorului şi ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr, fondatorul învăţământului românesc! Vă doresc să aveți parte de cât mai multe realizări în plan profesional şi putere de muncă pentru a construi împreună marile performanţe ale celor mici!“, este emsajul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cu ocazia Zilei Învățătorului.
Foto:
4 iunie Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, prin centrul său pentru cultură „Carmen Saeculare“, a avut o prezență de excepție la Nicosia, la evenimentul dedicat iei românești, organizat de către Ambasada României în Cipru. Evenimentul „IA Românească“ a fost un succes, delegații noștri prezentând chiar în deschidere expoziția de ii din zona Neamț, aducând față în față modele de ii vechi de peste 100 de ani, cu unele cusute în prezent, punând în evidenta transformările iei de-a lungul timpului. Apoi intervenția violonistul Călin Corai cu o doină cântată cald, live, a emoționat audiența. Solista de muzica populară Paula Andrei a venit în completarea programului, ceea ce i-a făcut pe cei din sala să iasă la o horă moldovenească. Ne bucurăm că am reușit să ducem acolo o bucată de Românie, de care acestor români de departe le este atât de dor!
Galerie foto:
1 iunie la 15:46 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un grup de copii din centrele de plasament din județul Neamț a participat, pe 1 iunie, la o competiție sportivă, în Republica Moldova. Experiența se datorează relației de colaborare pe care județul Neamț o are cu Raionul Criuleni, cele două unități administrativ-teritoriale încheind în luna martie a acestui an un acord de parteneriat, în contextul Anului Centenarului Marii Uniri. „Felicitări celor 15 copii din centrele de plasament din Neamț care ne-au reprezentat astăzi în Republica Moldova, la maratonul de Ziua Copilului organizat de prietenul meu, Veaceslav Burlac, președintele raionului Criuleni. Sunt mulțumit că le-am putut face copiilor o bucurie, oferindu-le această excursie la prietenii noștri din Moldova, ocazie să-și facă prieteni și să sărbătorească această zi așa cum se cuvine. Îți mulțumesc Veaceslav pentru invitație și vă așteptam, pe tine și copiii din Criuleni, la noi, la Neamț!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
1 iunie la 10:26 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„A sosit acea zi din an în care celebrăm speranța și viitorul, ziua internațională a copiilor! Să le dăm copiilor noștri toată afecțiunea şi atenția noastră, să îi educăm şi să avem grijă de ei, deoarece aşa va arăta şi țara în care locuim. Să fim responsabili cu copiii României şi să îi ocrotim în fiecare zi. La mulți ani plini de zâmbete!“, a declarat președintele Ionel Arsene, de ziua copilului.
Foto:
31 mai la 20:26 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat la reuniunea Comisiei de Dialog Social, organizată la Palatul Administrativ, unde au avut loc discuții extrem de utile, de mare interes și actualitate pentru cetățeni, pe probleme privind proprietățile private și comercializarea masei lemnoase. Legat de aceste probleme, s-a dezbătut cu reprezentanții Prefecturii, reprezentanți ai serviciilor descentralizate și ai patronatelor, oportunitatea susținerii unor propuneri de modificări sau completări de acte normative care reglementează Codul Silvic și legea proprietății formulate de către Direcția Silvică Neamț. Pe fond, modificările formulate sunt menite să evite o potențială criză a lemnului de foc pe piață și totodată să conducă la scăderea prețului la masa lemnoasă pentru populație. O altă propunere pe care au agreat-o tot participanții și au hotărât să o susțină se referă la completarea legii astfel încât masa lemnoasă confiscată să fie donată către fundații, asociații, parohii sau persoane fizice care trec prin situații deosebite, precum incendiile
31 mai la 17:06Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a celebrat, alături de locuitorii din Gherăiești și împrejurimi, hramul bisericii parohiale Trupul și Sângele Domnului. „O bucurie pentru mine să mă aflu în mijlocul comunității catolice de aici și să asist la celebrarea Sfintei Liturghii, la procesiunea pe străzile satului și la binecuvântarea din biserica noua catolică din Gherăiești, aflată în construcție. A fost o atmosferă înălţătoare, de rugăciune şi reculegere și pentru care îi sunt recunoscător părintelui Petru Gherghel, episcop de Iași, cel care mi-a adresat invitația de a lua parte la acest eveniment religios deosebit, ce s-a bucurat de prezența Arhiepiscopului Mitropolit de București, Dr. Ioan Robu și a Episcopului Auxiliar, Mons. Aurel Percă. Vă multumesc încă o dată pentru invitație și pentru momentele pline de emoție pe care le-am trăit astăzi!“, a declarat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto:
31 mai la 09:35 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Felicitări absolvenților Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamț, și le mulțumesc că au ținut să le fiu alături într-un moment atât de important pentru ei. A fost de asemenea o plăcere să asist la concertul Ansamblului de Muzică Tradițională Icoane Moldave Piatra-Neamț, organizat cu această ocazie. Vă doresc încă o dată să aveți parte de o viață profesională plină de proiecte frumoase și una personală plină de împliniri! Să faceți din profesia voastră o artă iar noi, nemțenii, să ne mândrim și să ne bucurăm de munca voastră!“, a fost mesajul președintelui Ionel Arsene, la momentul festiv dedicat absolvenților Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamț.
Galerie foto:
30 mai la 20:55 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Mulțumesc colegilor mei, consilieri județeni, pentru prezența la ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț de astăzi și pentru votul dat proiectelor înscrise pe ordinea de zi“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la finalul ședinței ordinare a lunii mai. În ședință au fost votate proiecte de hotărâre care contribuie la îmbunătățirea activității Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate, dar și proiecte care vizează aprobarea temelor de proiectare pentru obiective de investiții de interes județean sau cele privind măsuri ce vor fi luate pentru întreținerea și repararea drumurilor județene. „Mă bucur că, de asemenea, colegii consilieri județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre pe care l-am propus pentru acordarea de sprijin financiar unor unități de cult din județul Neamț aparținând cultelor religioase. Apreciez contribuția Bisericii în comunitățile nemțene și mă bucur să constat că de aceeași părere sunt și colegii mei din CJ Neamț. Țin să îl felicit și pe această cale pe colegul meu Adrian Diaconu pentru alegerea în funcția de vicepreședinte al CJ Neamț. Am încredere că domnul Diaconu va avea o contribuție importantă la buna desfășurare a activității în Consiliul Județean, dată fiind experiența sa în administrația locală, iar alături de vicepreședintele Asaftei vom fi o echipa de conducere performantă“, a mai spus președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto:
30 mai la 18:04 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Nemțenilor li se duce la începlinire încă o promisiune făcută în urma vizitei fostului ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, în Neamț, de la finalul anului trecut. Lucrarea de reabilitare a celor 23 de kilometri de drum de pe DN 15 D, care asigură legătura între județele Neamț și Vaslui, va fi finalizată în maximum două săptămâni. Lucrarea constă în refacerea covorului asfaltic, realizarea marcajelor și a elementelor de siguranță, astfel încât acest tronson de drum să îndeplinească toate condițiile unui drum sigur, modern, european. „Mi-am asumat ca una dintre priorități ale acestui mandat infrastructura rutieră și mă țin de cuvânt! Nemțenii și cei care vor călători la Neamț vor avea drumuri sigure, drumuri reabilitate, îndiferent că vorbim de cele comunale, județene sau de cele naționale care îl traversează“, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
30 mai la 11:04 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La Consiliul Județean Neamț a ajuns astăzi o delegație formată din reprezentanți ai proprietarilor, ai consiliului de administrație și manageri ai companiei Rifil, un pionier în antreprenoriatul din România. Vizita a avut loc în contextul aniversării a 45 de ani de activitate și a fost un bun prilej de a discuta despre proiecte de succes, dar și despre proiecte nefinalizate, despre probleme actuale dar și despre soluții posibile. O discuție utilă, cu oameni care au dovedit că în ciuda tuturor impedimentelor, în România se pot face afaceri într-un mod sănătos și profitabil. „Felicitări și la mulți ani tuturor celor care de-a lungul timpului au pus umărul la construirea și menținerea acestei afaceri. Așa cum am dovedit și până acum, vă sunt sprijin în demersurile voastre care contribuie la binele comunității nemțene!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
27 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am trăit astăzi momente emoționante la ceremonia militară și religioasă organizată la Dumbrava, Timișești în memoria eroilor locali. Împreună cu locuitorii din comună am rememorat eforturile făcute de eroii locali pentru crearea României Mari, pentru a obține Unirea și de a păstra țara întreagă. Mulțumesc Garnizoanei Piatra-Neamț, domnului primar Vasile Mărculeț și Consiliului Local Timișești pentru invitație și pentru momentele oferite!
Galerie foto:
27 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Viitorul economiei locale depinde de puterea de inovare a comunității, iar din acest punct de vedere viitorul comunității nemțene este unul frumos! Mi-am întărit această convingere încă o dată, după vizita pe care am făcut-o sâmbătă, la incubatorul de afaceri Rubik Hub din Ștrandul Tineretului, unde tinerii din regiune s-au adunat pentru a se informa despre programele de finanțare disponibile pentru business-ul lor și pentru a vedea cum funcționează deja câteva start-upuri. Sunt încântat de evoluția hub-ului și de echipa de aici, care au reușit să creeze o lume plină de inovație și perspective noi de a face lucrurile. Profit și de această ocazie pentru a va ura „La mulți ani!“ și a vă felicita pentru toată activitatea voastră. Să aveți mințile pline de idei și gânduri bune și de parteneri credibili în proiectele voastre!
Galerie foto:
26 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Municipiul Roman este în aceste zile gazda unui eveniment internațional de astronomie, care ne amintește de numele unui renumit și regretat profesor în domeniu, Marin Dacian Bica. Vă felicit pe toți cei care v-ați adus contribuția la realizarea acestui eveniment, vă respect pentru că datorită muncii dumneavoastră sunt îmbinate perfect activități care duc la creșterea calității educației românești și prin eforturile pe care le depuneți faceți cunoscut în țară și în străinătate succesul învățământului. Ca nemțean, sunt mândru că județul Neamț este cunoscut pentru rezultatele excepționale înregistrate de-a lungul anilor la olimpiadele naționale și internaționale de astronomie și că este gazdă pentru astfel de evenimente!
Galerie foto:
26 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Două dintre proiectele importante care se derulează la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț avansează pe zi ce trece. Am verificat din nou modul în care decurge lucrarea de reabilitare a Secției Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. La vizita de ieri se lucra deja la montarea mobilierului pe etajele doi și trei ale Corpului B, iar la începutul lunii iulie vor fi montate paturile și pe nivelul unu și parter. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare va fi gata documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru spațiul în care va fi amplasat aparatul RMN. Spitalul Județean a fost programat în graficul de livrare de la Ministerul Sănătății pentru luna septembrie și vreau să mă asigur că până atunci spațiul va fi amenajat corespunzător, astfel încât nemțenii să aibă acces la aceste servicii cât mai repede.
Galerie foto:
25 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Festivalul „Lada cu zeste“, organizat de Consiliul Județean Neamț și alți partenri, a ajuns la o nouă ediție! Vineri, 25 mai, am deschis-o pe cea cu numărul XIII! Dragi nemțeni, așa pentru că așa cum v-am obișnuit, dacă e mai, e festival de artă populară la Piatra-Neamţ! În anul Centenar al Unirii noastre, specialişti de la muzee renumite din ţară aduc în atenţie monumente și tradiţii din tezaurul național, sub genericul Patrimoniu etnografic românesc. O ediție reușită, cu un număr mare de expozanți din țara și Republica Moldova, la care vă invit cu mare drag să participați!
Galerie Foto:
25 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani Spitalului Municipal Roman și tuturor cadrelor medicale care își desfășoară activitatea aici! M-am bucurat să le fiu aproape medicilor romașcani la cea de-a treia ediție a Zilelor Spitalului Municipal de Urgență Roman, moment atât de important pentru ei cât și pentru întreaga comunitate romașcană. Sănătatea este o prioritate pentru mine și pentru Consiliul Județean Neamț și țin să-i asigur și pe această cale pe romașcani că voi sprijini toate proiectele care contribuie la îmbunătățirea condițiilor din spitalele din Roman. La mulți ani și mult succes în toate proiectele voastre!
Galerie foto:
24 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Ziua Câmpului“, eveniment aflat la a zecea ediție în Neamț, în organizarea societății Almos - una dintre cele mai importante firme în domeniul agriculturii din județul nostrum - a reușit să adune foarte mulți agricultori din Neamț, interesați să afle cele mai moderne tehnologii în acest sector de activitate. Le mulțumesc reprezentanților societății Almos pentru invitația pe care mi-au adresat-o și pe care am onorat-o cu plăcere! Dezvoltarea satului românesc a reprezentat un scop pentru mine, indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat și consider că agricultura poate fi un veritabil motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru județul nostru și pentru România. Cred cu tărie că și în acest domeniu județul Neamț poate deveni fruntaș!
Galerie foto:
24 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizită de excepție la Consiliul Județean Neamț! Am fost bucuros să îl am din nou oaspete pe talentatul pianist nemțean Daniel Ciobanu, care spre mândria mea mi-a propus ca următoarele ediții ale festivalului internațional Neamț Piano Festival să fie organizat de către Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Fundația Daniel Ciobanu. Sunt convins că acest parteneriat va fi unul de succes și va reuși să aducă la Neamț iubitori de muzică de pian din întreaga țară. Ediția din acest an se va desfășura la începutul lunii septembrie și va reuni artiști de top care au evoluat în festivalul George Enescu de la București.
Galerie foto:
23 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Porțile Neamțului sunt tot mai aproape de a le cunoaște forma în care vor arăta! Am ajuns la etapa deschiderii, verificării şi întocmirea listei proiectelor admise în jurizare în cadrul concursului de idei „Porțile Neamțului“. Alături de membrii juriului am văzut astăzi proiectele propuse urmând ca în perioada următoare să aibă loc jurizarea proiectelor, votul publicului şi punctajul final. După anunțarea rezultatelor, pe 6 iunie, vom organiza festivitatea de premiere. Proiectul „Porțile Neamțului“ are scopul de a face vizibile, încă de la intrarea în județ, elemente specifice zonei, care să exprime identitatea județului. Acestea vor avea menirea să întâmpine și să transmită vizitatorilor sau celor care tranzitează județul, mesajul comunității nemțene. Mult succes vă doresc tuturor și vă mulțumesc pentru interesul pe care l-ați arătat pentru acest proiect de suflet pentru mine!
Galerie foto:
23 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Guvernul României a apreciat utilitatea și importanța Autostrăzii Tîrgu Neamț -Iași - Ungheni pentru zona Moldovei și a inclus-o la finanțare în baza noii legislații privind parteneriatul public-privat. Această investiție urmează a rezolva cele mai multe dintre problemele județului Neamț, pentru că vom reuși să recuperăm din întârzierile acumulate în ultimii ani din punct de vedere al atragerii investitorilor. De asemenea, vom avea acces la ceea ce înseamnă infrastructură rutieră modernă și siguranță pentru călători. Autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri și un pod peste Prut, astfel că va face legătura cu rețeaua rutieră din Republica Moldova. Sunt convins că prin acest proiect, județul Neamț va avea foarte multe beneficii, pentru că vom asigura condițiile esențiale pentru investitorii interesați de a dezvolta afaceri în zonă.
Foto:
21 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani Constantin! La mulți ani Elena! Sfinții Împărați cei "întocmai cu Apostolii" să vă călăuzeazcă mereu, să aveți sănătate și judecată înțeleaptă!
Foto:
18 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Primul obiectiv de investiții finanțat de către Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, respectiv drumul județean 157 C, care face legătura între DN 15 și Sanatoriul Bisericani, este pregătit pentru a fi recepționat în perioada imediat următoare. Investiția de peste 12,5 milioane de lei a presupus reabilitarea a șase kilometri de drum județean, supralărgirea acestuia cât și realizarea elementelor de protecție și a celor de siguranță pentru a aduce drumul la standardele unui drum judetean. La vizita pe care am făcut-o ieri pe șantier, se turna deja ultimul strat de uzură și am primit promisiunea fermă a constructorului că în maximum o lună de zile lucrarea va fi complet finalizată.
Galerie foto:
17 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În ziua de Înălțare, locuitorii din Trifești au sărbătorit Ziua Comunei, un eveniment important pentru comunitate care a reușit să-i adune pe trifeșteni la un loc și să le aducă bucurie, după cum bine merită. Îi mulțumesc primarului Dan Lupu și Consiliului Local Trifești pentru invitație și îi asigur pe trifeșteni și pe această cale că le voi fi alături în toate proiectele ce pot aduce progres și bunăstare în comuna lor. La mulți ani Trifești! La mulți ani trifeșteni!
Galerie foto:
17 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În această zi, Iisus Hristos s-a ridicat la Ceruri de pe Muntele Măslinilor, acest eveniment fiind ultimul din viața pământeană a Mântuitorului nostru. Astfel, prin înălțarea la cer, se încheie activitatea sa de răscumpărare a neamului omenesc din robia morții și a păcatului. Hristos s-a Înălțat!
Foto:
12 mai la 09:16 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Promisiunile pe care le-am obținut pentru nemțeni, în urma vizitei ministrului transporturilor din toamna anului trecut, încep să se concretizeze! În deplasarea de sâmbătă, 12 mai, de pe Valea Muntelui, am verificat lucrările pe care le derulează cei de la drumuri naționale pe DN 12C, Bicaz-Lacu Roșu și am fost plăcut surprins de modul în care se lucrează, la acest moment fiind deja finalizați peste cinci kilometri de drum pe ambele sensuri. Așa cum am susținut și la acel moment, acest drum este de o importanță majoră pentru județul nostru, mai ales din punct de vedere turistic. Mă bucur că v-am putut da încă o dovadă a faptului că mă țin de cuvânt îndeplinindu-mi promisiunea făcută, și anume, că voi pune la dispoziția nemțenilor drumuri sigure, reabilitate și modernizate, indiferent că vorbim de drumuri județene, comunale sau naționale!
Galerie foto:
11 mai la 17.45Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vineri, 11 mai, am făcut o vizită la Spitalul Orășenesc Bicaz, unitate medicală căreia i-am alocat peste 500.000 de lei în ultima ședință a Consiliului Județean Neamț. Din fondurile respective urmează a fi refăcută rezerva de apă, instalațiile electrice și grupul electrogen, cât și sistemul de hidranți. Tot în perioada imediat următoare vom realiza și un lift pentru transportul materialelor de sterilizare și va fi reabilitată instalația de fluide medicale, lucrări absolut necesare pentru o bună funcționare a spitalului. Am fost plăcut impresionat de condițiile pe care le-am găsit la spitalul din Bicaz, lucru pentru care țin să felicit echipa managerială și pe primarul Nicolae Sălăgean, care este permanent implicat pentru ca bicăjenii să fie bine tratați. Îi asigur și cu această ocazie de întreg suportul meu, pentru ca pacienții de pe Valea Muntelui să aibă cele mai bune servicii medicale.
Galerie foto:
11 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un proiect frumos și îndrăzneț vine în întâmpinarea cititorilor de cărți! M-am alăturat tinerilor de la „Comunitatea Noastră“ în demersul lor de a organiza biblioteci stradale în Piatra-Neamț și am donat cărți pentru constituirea fondului de carte necesar deschiderii acestora. Ideea lor mi se pare una excelentă și sunt sigur că pietrenii se vor bucura nespus de ea. Îi felicit pe cei de la „Comunitatea Noastră“, cât și pe cei care îi susțin în activitatea lor, și îi asigur că vor găsi în mine un sprijin de fiecare dată când vor avea nevoie. Implicarea de care dau dovadă în viața orașului este remarcabilă și mai mult decât binevenită!
Galerie foto:
10 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Într-un cadru festiv, pentru a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, am deschis astăzi la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț expoziția „Însemne ale Regalității Române și Marea Unire“, un eveniment special pentru județul nostru. Puteți admira în cadrul expoziției Coroana regilor României, „coroana României Mari“ și mantiile încoronării din 15 octombrie 1922, creații de excepție ale tezaurului patrimoniului cultural național, aflate în colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Național Peleș,i care poposesc începând de astăzi la Piatra-Neamț. Adresez sincere felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei manifestări și îmi exprim speranța că publicul nemțean se va bucura într-un număr cât mai mare de această unică ocazie de a admira prețioasele piese la el acasă! La mulți ani Românie Centenară! La mulți ani românilor de pretutindeni!
Galerie foto:
10 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o întâlnire extrem de utilă cu primarii localităților ce fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamț. Împreună cu ei am încercat să găsim soluții pentru a evita creșterea tarifelor pentru serviciile prestate de Compania Județeană Apa Serv, situație impusă de proiectele pe care aceasta le are de implementat și care necesită o contribuție financiară substanțială din partea acesteia. Am analizat rapoartele tehnice și financiare pe fiecare sistem local de apă, pentru a identifica măsurile de implementat pentru optimizarea serviciilor publice de apă și canalizare. Personal, nu agreez varianta modificării tarifelor și consider că putem găsi soluții alternative, cum ar fi creșterea numărului de abonați ai companiei sau reduceri de cheltuieli pe care să le facă societatea. Înțeleg nevoia de resurse a Companiei Apa Serv pentru a derula proiectele ce vor dezvolta și îmbunătăți rețelele de apă și canalizare, dar sper totodată să reușim să evităm modificarea tarifelor către populație. Tot în cadrul întâlnirii de astăzi, le-am făcut și o informare domnilor primari în legătură cu fondurile europene disponibile prin Programul Operațional Capital Uman, un program extrem de util și de care vă recomand tuturor să profitați.
10 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit recitalul de pian „Romantissimo“, susținut de Silvia Sbârciu, un eveniment la care am participat cu mare plăcere. A fost un mod plăcut de a încheia Ziua Europei, cu un recital în care au fost interpretate lucrări din creația compozitorilor europeni. Concertul a fost un nou eveniment organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, împreună cu partenerul său tradițional - Academia de Muzică Gheorghe Dima. Mă bucur de fiecare dată când Consiliul Județean Neamț găzduiește astfel de evenimente ce aduc bucurie în comunitatea noastră.
Galerie foto:
9 mai la 17:46Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț de astăzi, 9 mai, a fost una în care toate proiectele supuse aprobării au primit sprijinul aleșilor județeni. Le mulțumesc colegilor mei consilieri pentru votul dat, astfel încât toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi să fie aprobate. Datorită lor, am făcut astăzi încă un pas pentru înființarea unui birou al comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap destinat locuitorilor din zona Roman, prin schimbarea destinației unui imobil din infrastructură de învățământ în cea de infrastructură socială. Ne dorim astfel să venim în sprijinul beneficiarilor din această zonă a județului, care la acest moment sunt nevoiți să se deplaseze la Piatra-Neamț pentru evaluare. Tot în cadrul ședinței de astăzi am aprobat o serie de asocieri cu orașul Bicaz pentru realizarea unor lucrări și dotări la Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“, cât și cu Colegiul Național de Informatică în vederea organizării unei acțiuni de interes public județean. Am aprobat, de asemene,a taxa de vizitare a expoziției temporare „Însemne ale regalității române și Marea Unire“, o expoziție deosebită, pe care vă recomand tuturor să o viziteze, începând de pe 10 mai și până pe data de 10 iunie.
Galerie foto:
9 mai la 14:12Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am participat astăzi cu emoție la ceremonia militară și religioasă de la cimitirul Eroilor din Piatra-Neamț, organizată cu prilejul Zilei Europei, Zilei Independenţei proclamată în 1877 și Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Datorită acestor repere esențiale din istorie avem șansa de a trăi într-o țară liberă, recunoscută de toate statele lumii, și într-o uniune care ne face puternici, care ne asigură un viitor sigur pentru noi și pentru generațiile viitoare. Cinste acelor înaintași cărora le datorăm independența de astăzi! La mulți ani, nemțeni! La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!
Galerie foto:
8 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea secției de radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este unul dintre cele mai importante proiecte pentru județul nostru și de aceea am ales să mă consult cu cei mai buni specialiști. Astăzi, la Consiliul Județean, am avut o întâlnire cu reprezentanți ai Institutului Regional de Oncologie Iași, medici de specialitate și fizicieni care stăpânesc acest domeniu și care ne pot ajuta să luăm cele mai bune decizii în realizarea acestei investiții. Îmi doresc ca viitoarea secție de radioterapie/oncologie să fie un centru de excelență în acest domeniu, care să trateze pacienți atât din România cât și din țările învecinate. Susțin în continuare că sistemul de sănătate este prioritar iar nemțenii trebuie să aibă posibilitatea de-a se trata la ei acasă, fără a mai fi nevoiți să bată drumurile pentru a avea servicii medicale de calitate.
Galerie foto:
7 mai 2018 - 2Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a răspuns invitației adesate de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România de a participa cu o expoziție în cadrul standului organizat la București, cu ocazia „Summit-ului pentru Europa, Orientul Mijociu și Africa“, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost o bună oportunitate de a promova imaginea județului nostru, tema de prezentare a standului fiind portul popular, tradițiile și obiceiurile specifice Neamțului. Și de această dată, Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, a fost la înălțime! Standul județului Neamț a fost printre cele mai apreciate de vizitatori!
Galerie foto:
7 mai 2018 - 1Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
7 mai 2018 Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ este din nou în sărbătoare, astăzi debutând o noul ediție a Zilelor ei, un eveniment de tradiție adresat iubitorilor de carte. Începând de astăzi, timp de o săptămână, la instituția subordonată Consiliului Județean Neamț, veți avea parte de un program bogat și divers, din care nu vor lipsi dezbaterile, lansările de carte, vernisajele, conferințele, proiecțiile de film, momentele muzicale, atelierele de lectură și pictură dedicate copiilor, concursurile școlare organizate cu ocazia zilei de 9 Mai și multe alte activități educative și recreative. Vă așteptăm cu drag! http://www.bibgtkneamt.ro/images/pdf/program_zilele_bibliotecii_2018.pdf
Foto:
4 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Programul deplasărilor în teren de ieri a cuprins și verificarea lucrării de pe drumul județean 157 A Dulcești-Văleni-Talpa, acolo unde ne aflăm în stadiul turnării ultimului strat de uzură pe un tronson de cinci km, din totalul de 12 km ce vor fi reabilitați cu fonduri de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În perioada imediat următoare vom începe lucrările pe toate drumurile laterale ce intersectează acest tronson de drum, la execuția șanțurilor, podețelor și a elementelor de siguranță a circulației. Această investiție atinge valoarea de 11 milioane de lei și mi-am propus ca până la finalul verii să recepționăm întreg tronsonul, unul extrem de important pentru locuitorii din zonă, deoarece asigura legătura cu comunele Tupilați, Bîrgăuani și Dulcești.
Galerie foto:
3 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Se fac pași importanți în finalizarea proiectului pentru modernizarea Pediatriei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Sunt mulțumit de ritmul în care avansează lucrarea de reabilitare a acestei secții. Am constatat în cadrul vizitei de astăzi că numărul de muncitori a fost dublat în urma discuției cu constructorul de la ultima întâlnire, lucrarea aflându-se în acest moment la stadiul de realizare a podului de cabluri la etajele superioare a corpului B, la partea de realizare a instalațiilor termice și electrice, urmând ca zilele următoare să fie executate finisajele interioare. Am profitat de această deplasare pentru a verifica și stadiul lucrărilor de la bucătăria spitalului, acolo unde efectuăm reparații curente și igienizare în această perioadă. Conform estimărilor constructorului, aceasta va fi dată în folosință săptămâna viitoare. Mă bucur să văd că eforturile depuse și fondurile investite de la preluarea mandatului încep să aibă rezultate vizibile și aștept cu nerăbdare demararea noilor proiecte care vor transforma spitalul de la Piatra-Neamț într-unul de referință pentru regiunea noastră.
Galerie foto:
3 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani jurnaliști, astăzi de Ziua Mondiala a Libertății Presei! Vă asigur de aprecierea și respectul meu pentru contribuția pe care o aveți în comunitatea noastră, o presă liberă şi independentă fiind esenţială pentru o societate democratică. Să fiți sănătoși și înțelepți!
Foto:
2 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi este totul despre voi, tineri români din întreaga lume! Să aveți o tinerețe plină de bucurii și proiecte mărețe! La mulți ani de Ziua Națională a Tineretului și să nu uitați niciodată că România se bazează pe voi!
Foto:
29 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Să-i cinstim astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, pe toți ostașii care și-au riscat viața pentru România! Mă înclin în fața dumneavoastră, oameni care purtați pe trupuri și în suflete cicatrici adânci, provocate de gloanțe sau de pierderea celor dragi!
Galerie foto:
27 aprilie la 13.52Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Noi amănunte stabilite în vederea realizării Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.Astăzi, 29 aprilie, am avut o nouă întrevedere cu consultantul care ne sprijină în realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte în domeniul sănătății nemțene. Consultantul mi-a prezentat viziunea de ansamblu asupra cazuisticii oncologice specifice județului Neamț, metodele de profilaxie și cele de tratament prin radioterapie, pentru bolnavii de cancer. Consultantul propune realizarea, prin proiect, a două buncăre în care să funcționeze două aparate de tratament cu anexele aferente, așa cum se impune prin legislația în vigoare. Vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a realiza acest proiect esențial pentru salvarea sau ameliorarea pacienților cu cancer și județul Neamț va avea Centrul de Radioterapie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
Galerie foto:
27 aprilie la 09.32Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț desfășurată ieri, 26 aprilie, am votat alături de colegii mei consilieri județeni o serie de proiecte de hotărâre necesare pentru o bună funcționare a instituțiilor subordonate CJ Neamț, precum Complexul Muzeal Județean, Teatru Tineretului, Salvamont și Spitalul Județean de Urgență. Am aprobat, de asemenea, proiecte de hotărâre privind patrimoniul județului Neamț, cum ar fi completarea inventarului bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al județului și transmiterea unui teren din proprietatea municipiului Roman în cea a județului Neamț. Mă bucur că am reușit tot în ședința de ieri să aprobăm temele de proiectare pentru mai multe obiective de investiții de interes județean, cât și proiectul privind reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Vreau cu această ocazie să-i mulțumesc domnului consilier și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Laurențiu Dulamă, pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției, mandatul acestuia încetând prin ordin al prefectului începând cu data de 26 aprilie 2018. Apreciez eforturile domnului Dulamă cât și-a desfășurat activitatea în cadrul Consiliului Județean Neamț și îi doresc mult succes în proiectele viitoare!
Galerie foto:
26 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o activitate dedicate tinerilor nemțeni și la care am participat cu mare plăcere. Este vorba despre Caravana IT, un eveniment organizat de Clubul Rotaract. Inițiativa s-a dovedit una extrem de utilă pentru tinerii nemțeni pasionați de domeniu și o putem considera o noua reușită a Clubului Rotaract Piatra-Neamț. Vă felicit și pe această cale pentru implicarea de care dați dovadă în viața comunității prin acțiunile voastre și vă asigur încă o data că vă voi fi alături de câte ori veți derula noi proiecte!
Galerie foto:
3 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Jandarmeria Română, instituție fundamentală a statului nostru de drept, este cea datorită căreia cetățenii se simt în siguranță și în numele cetățenilor din județul nostru și în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț le mulțumesc pentru asta! La ceas aniversar, le doresc tuturor jandarmilor nemțeni să aibă parte de satisfacții profesionale, să își îndeplinească misiunile cu onoare și să aibă parte de sănătate și de împliniri! Îi asigur de tot respectul și susținerea mea, pentru buna desfășurare a activității! La mulți ani, Jandarmeriei Române!
Galerie foto:
2 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea centru de radioterapie, care îi va deservi pe toți cei care au nevoie de astfel de servicii, scăpându-i de drumurile lungi și chinuitoare către alte zone din țară, pentru tratament. Am identificat terenul pe care va fi realiza acest proiect, în curtea unității sanitare. În cursul anului trecut am cerut Companie Naționale de Investiții să îl introducă pe lista de finanțare proiectul pentru realizarea unui centru de radioterapie pentru Spitalul Județean Neamț și solicitarea noastră a fost aprobată. Zilele trecute am mers cu consultantul și am văzut terenul pe care va fi realizată Centrul de radioterapie și în perioada următoare ne va prezenta variantele atât pentru realizarea fluxului medical, cât și posibilitățile de realizare a unor spații de cazare pentru pacienți, în regim de coplată. Consiliul Județean asigură în cadrul acestui proiect terenul și utilitățile, iar cu fonduri de la Compania Națională de Investiții se va realiza întreaga construcție. Țin foarte mult la realizarea acestui proiect, care pentru județul Neamț înseamnă creșterea complexității serviciilor medicale, dar și un ajutor imens dat celor care au nevoie de radioterapie în tratarea afecțiunilor lor.
Galerie foto:
1 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, în zi de mare sărbătoare creștină, urez tuturor celor cu nume de floare la cât mai mulţi, fericiţi şi binecuvântaţi ani! Ne aflăm în ultima duminică de dinaintea Paştelui și sărbătorim, pe lângă intrarea Domnului în Ierusalim, un semn al biruinţei împotriva morţii! Să serbăm împreună speranţa ce ne-a fost dată, să nu ne pierdem credinţa şi să ne putem bucura, alături de cei care astăzi își aniversează onomastica, de fiecare zi a vieții noastre! Sărbători Pascale binecuvântate tuturor credincioșilor romano-catolici!
Galerie foto
31 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț va asigura locuințe pentru medici și angajații din administrația publică! În cursul zilei de ieri, așa cum stabilisem cu directorul general al ANL, m-am întâlnit cu adjunctul acestei agenții, la Piatra Neamț, și cu reprezentantul ANL pe Moldova, pentru a identifica terenurile pe care vor fi construite locuințe pentru specialiștii din cele două domenii esențiale societății! Sunt foarte bucuros că pentru cadrele medicale am găsit teren în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, unde vor fi realizate 36 de locuințe, iar pentru angajații din administrație, vor fi construite 60 de apartamente, pe un teren de pe strada 1 Decembrie 1981, lângă Palatul Justiției. Urmează la Consiliul Județean să pregătim în regim de urgență documentațiile tehnice prevăzute de legislație, după care, tot în sarcina noastră va fi asigurarea utilităților pe cele două terenuri. Restul ține de ANL, de unde vor veni fondurile pentru realizarea ambelor proiecte. Am reușit astfel să facem primii pași în concretizarea a două proiecte extrem de importante pentru mine, prin care căutăm să asigurăm cele esențiale specialiștilor, pentru a-i avea „acasă“!
Galerie foto:
30 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Azi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, am semnat Declarația de Unire cu Republica Moldova, alături de colegii mei, fiindu-ne alături președintele Consiliului Raionului Criuleni, Veaceslav Burlac. Tot astăzi, am aprobat organizarea evenimentelor de turism din acest an și tema de proiectare pentru viitorul complex de agrement „Ținutul lui Creangă“. Alte trei proiecte votate, pe care le consider de mare importanță, vizează principalele unități sanitare din Neamț - spitalul din orașul Tîrgu Neamț, la care se vor efectua lucrări de reparații la Obstetrică – Ginecologie, spitalul din Roman, pentru care am alocat bani cu care se va achiziționa un aparat Roentgen mobil, și Spitalul Județean, pentru care am aprobat documentația tehnico-economică necesară reabilitării, extinderii și dotării UPU. Am alocat 2,6 milioane de lei pentru finanțări nerambursabile, pentru activități non-profit de interes județean, iar 18 lăcașuri de cult au primit finanțare pentru finalizarea unor lucrări. Tot astăzi a primit votul și proiectul privind atribuirea și încheierea contractului „Delegarea prin concesiunea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ zona 2, județul Neamț“. Din păcate, sunt nevoit să vin în fața dumneavoastră și cu vești proaste în urma ședinței Consiliului Județean Neamț de astăzi. Din cauza unor consilieri care nu și-au înțeles menirea în CJ Neamț, reprezentanți ai PNL și PMP, o serie de proiecte de importanță majoră pentru județ și așteptate de mult timp de nemțeni nu pot fi realizate deoarece în incapacitatea lor de a trece peste hărțuiala politică au votat împotriva lor. Unul dintre proiectele care nu a întrunit numărul de voturi se referă la rectificarea bugetară ce ar fi trebuit să asigure fondurile necesare realizării documentațiilor pentru organizarea centrului de radioterapie și reabilitarea secției de oncologie din cadrul SJU Piatra-Neamț, cât și reabilitarea și restaurarea Casei Iordache Cantacuzino din comuna Ștefan cel Mare, a clădirii atelier de producție aparținând Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și a casei Celibidache de la Roman. Toate aceste obiective vor fi realizate cu bani de la Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Neamț având în sarcină elaborarea documentațiilor necesare. Din nefericire, va trebui să amânăm demararea acestor proiecte din pricina rea-credinței și incapacității de înțelegere a realităților de către consilierii PNL și PMP. Tot din același motiv vom avea din nou întârzieri la lucrarea de reabilitare a secției Pediatrie, votul negativ pe proiectul de rectificare bugetară împiedicând CJ Neamț să se folosească de fondurile alocate de Ministerul Sănătății în acest scop. Și proiectul de înfrumusețare a intrărilor în județ a fost sabotat de aceeași consilieri prin votul negativ dat proiectului de hotărâre prin care inițiam concursul de idei “Porțile Neamțului”. Este de neconceput pentru mine cum este posibil ca acești oameni sa-și bată joc în asemenea fel de voturile și încrederea cu care au fost investiți de nemțeni și de județul pe care ar trebui sa-l apere și pentru care să muncească.
Galerie foto:
30 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, întreg județul Neamt are un mare motiv de sărbătoare, vechea cetate Mușatină Roman împlinind 626 de ani de la prima atestare documentară. Să profităm cu toții de acest moment pentru a rememora trecutul și a reflecta asupra alegerilor pe care le avem de făcut în viitor, pentru binele Romanului și al locuitorilor săi. Sunt alături de romașcani și de autoritățile locale pentru a dezvolta proiecte care sa ducă la înfrumusețarea continuă a orașului și pentru ca romașcanii să fie multumiți și fericiți că locuiesc aici! Vă rog să primiți dragi romașcani sincerele mele felicitări și calde urări de la mulți ani!
Foto:
29 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, astăzi, la ceas aniversar, vă doresc să vă bucurați de multă sănătate, pace în suflet și liniște în jur! Dumnezeu să vă binecuvânteze fiecare zi și să aveți puterea de a călăuzi pașii credincioșilor către Sfânta credință, propovăduind valorile creștine în rândul acestora!
Foto:
28 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ieri a fost o zi încărcată în evenimente deosebite, dedicate Centenarului Marii Uniri, și totul a culmint cu semnarea a cinci acorduri de cooperare între Consiliul Județean Neamț și raioanele Aneii Noi, Criuleni, Dondușeni, Telenești și Ungheni, din Republica Moldova. A fost emoționant pentru noi toți, oaspeți și gazde, pentru că pe lângă sentimentele de fraternitate care ne leagă, iată, acum avem și o unire administrativă! Le mulțumesc colegilor din administrațiile județene de peste Prut care ne-au onorat cu prezența și au semnat aceste acorduri cu noi, în cinstea evenimentului măreț de acum 100 de ani, când Basarabia s-a unit cu România Mare! Îi asigur că înfrățirile de astăzi nu vor rămâne doar la stadiul de teorie, ci împreună vom dezvolta nenumărate proiecte, care ne vor aduce mai aproape pe unii de alții! Și pentru că frații se simt bine împreună, ansambluri folclorice ale oaspeților și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ ne-au cântat și încântat!
Galerie foto
27 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am fost martor la o acțiune deosebită, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, „100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor“. Printr-un proiect ambițios, s-a realizat o înfrățire în domeniul educației, între 120 de școli din Neamț și de peste Prut! Îi felicit pe toți cei care au avut această inițiativă, pentru că nicăieri altundeva ideea de unire nu poate fi mai potrivită decât printre elevi! Ei sunt purtătorii idealurilor noastre! Fie ca unirea școlilor să fie începutul unei mari uniri!
Galerie foto:
27 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am primit astăzi, 27 martie, la sediul Consiliului Județean Neamț, cinci delegații din raioanele Anenii Noi, Criuleni, Dundoșeni, Telenești și Ungheni, din Republica Moldova, cu care Consiliul Județean Neamț va avea acorduri de cooperare. A fost un moment special, pentru că, iată, momentul aniversării a 100 de ani de la unirea României Mari cu Basarabia ne-a prins împreună, asemeni fraților într-o familie! M-am bucurat să aud mesajele membrilor delegațiilor de peste Prut, mesaje încărcate de emoție, de dorința de a nu fi dezbinați și de a avea idealuri comune! Ca președinte al Consiliului Județean Neamț le-am transmis și dorința noastră de a fi mereu împreună, pentru că toți suntem români, și de a ne bucura de valorile tradiționale! A fost emoționant pentru noi toți, oaspeți și gazde, pentru că pe lângă sentimentele de fraternitate care ne leagă, iată, acum avem și o unire administrativă! Le mulțumesc colegilor din administrațiile județene de peste Prut care ne-au onorat cu prezența și au semnat aceste acorduri cu noi, în cinstea evenimentului măreț de acum 100 de ani, când Basarabia s-a unit cu România Mare! Îi asigur că înfrățirile de astăzi nu vor rămâne doar la stadiul de teorie, ci împreună vom dezvolta nenumărate proiecte, care ne vor aduce mai aproape pe unii de alții! Și pentru că frații se simt bine împreună, ansambluri folclorice ale oaspeților și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ ne-au cântat și încântat!
Galerie foto:
26 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, prin Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu, a fost astăzi gazda unei delegații a Ambasadei Statelor Unite condusă de către Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Începând de astăzi, nemțenii iubitori de literatură americană vor avea la dispoziție o secțiune specială la Biblioteca Județeană, unde pot găsi peste 300 de titluri aparținând literaturii americane, acesta fiind și prilejul vizitei delegației americane la Neamț. La „Raftul american“ găsiți literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret sau lucrări de specialitate ce se adresează cititorilor de toate vârstele! Mulțumesc și pe această cale Ambasadei SUA că a contribuit la îmbogățirea patrimoniului Bibliotecii Județene de la Neamț cu această donație de carte!
Galerie foto:
25 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Glas de bucurie răsună astăzi în tot Pământul, căci Arhanghelul Gavriil îi vestește Fecioarei Maria că va aduce în lume pe Fiul lui Dumnezeu. Sărbătoarea Bunei Vestiri ne aduce aminte că Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a întrupat pentru a înnoi firea omenească și astfel, neamul omenesc ce mergea spre moarte ca urmare a păcatului părinților noștri Adam și Eva a fost salvat. Să trăim ziua de astăzi așa cum se cuvine, deoarece ea este mai sfântă decât toate zilele veacurilor, anunțând mântuirea în toată lumea. Sărbătoare binecuvântată să avem!
Foto:
16 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am susținut întotdeauna că un sistem de sănătate performant presupune nu doar o infrastructură corespunzătoare ci și medici bine pregătiți și totodată răsplătiți pe masura muncii lor. În cadrul ultimei vizite pe care am făcut-o la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț am reușit să identific un spațiu propice ridicării unui imobil ce va cuprinde 36 de apartamente pentru tinerii medici din echipa spitalului. Proiectul este deja aprobat, va fi realizat cu fonduri de la ANL și va fi amplasat chiar în fața Spitalului Județean. Voi face tot ce este posibil din funcția pe care o ocup ca medicii din județul nostru să fie multumiți de viața lor iar un loc de muncă la Spitalul Județean Neamț să fie atractiv pentru tinerii absolvenți, despre care sunt conștient că pot aduce suflul nou de care unitatea medicală are nevoie.
Galerie foto:
16 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un proiect major pe care îl am în vedere și care va ridica standardele serviciilor prestate de către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț către pacienți îl reprezintă înființarea unei secții de Radioterapie. Deja am depus solicitare de finanțare la Compania Naționala de Investiții pentru acest obiectiv iar din fonduri proprii ale Consiliului Județean Neamț vom realiza studiul de fezabilitate. De asemenea, am vizitat Spitalul Județean de Urgență Bacau, acolo unde există o astfel de secție pentru a identifica etapele de realizare a acestui obiectiv iar în cursul zilei de ieri am și identificat terenul cel mai potrivit la Spitalul Judetean din Piatra Neamț în care să fie construita viitoarea secție de radioterapie. Am susținut din toate funcțiile publice pe care le-am ocupat ca sistemul de sănătate este prioritar iar nemțenii trebuie să aibă posibilitatea de-a se trata la ei acasă, fără a mai fi nevoiți să bată drumurile pentru a avea servicii medicale de calitate. Îmi doresc ca toate investițiile pe care le-am atras către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să fie de natură a le reda pacienților încrederea în actul medical prestat aici.
Galerie foto:
15 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am alocat în această săptămână încă 1,5 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a secției de Pediatrie, proiect aflat în derulare și pe parcursul căruia ne-am lovit de mai multe probleme. Din fericire, am reușit să găsim soluții pentru toate iar în urma vizitei de astăzi de la Spitalul Județean mă pot declara mulțumit de cum evoluează lucrările. Am profitat de această deplasare pentru a verifica și stadiul lucrărilor la spațiul în care va funcționa aparatul RMN pe care Spitalul Județean Neamț l-a primit de la Guvernul României și m-am bucurat de asemenea să văd finalizată și lucrarea de modernizare a Secției Sterilizare, secție extrem de importantă pentru întreaga activitate medicală din spital. Sunt bucuros că am reușit să mă țin de promisiunea făcută nemțenilor de a le asigura un spital de încredere în care să fie tratați în cele mai bune condiții. Sunt sigur că până la finalul acestui mandat de președinte al Consiliului Județean voi reuși prin investițiile atrase ca spitalul de urgență de la Neamț să devină unul de referință pentru regiunea noastră
Galerie foto:
15 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Pe data de 15 martie, am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia s-a parafat încheierea unui acord de parteneriat pentru realizarea proiectului de interes regional „Șansa la educație, viitor asigurat (SEVA)“. Proiectul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Neamț, Asociația Română de Literație Iași, Inspectoratul Școlar Botoșani și cel din Harghita. Din județul nostru beneficiază copii și cadre didactice de la CSEI Al. Roșca și Școala Gimnazială Bozieni. Se are în vedere o abordare integrată, prin programe pentru copii de toate vârstele, dar și reabilitări și dotări în școli, organizarea de activităţi inovative și incluzive, consiliere și educaţie parentală, programe de sprijin pentru accesul la educaţie, combinate cu programe de tip „A doua șansă“, programe de tip „Școala după școală/ Școala de weekend“, sesiuni de formare a cadrelor didactice. Sper ca prin acest proiect, copiii și cadrele didactice din județul Neamț care se regăsesc în proiect să se bucure de facilități astfel încât șansa la educație și la realizarea unei educații de calitate să crească.
9 martieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am revenit în ziua de 9 martie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea cum au evoluat lucrările de modernizare a Secției Pediatrie. Mai sunt destule aspecte care trebuie puse la punct, dar proiectul este în derulare și la finalizarea lui, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea Secția Pediatrie modernă, așa cum trebuie să fie un loc în care se tratează cei mai mici și mai vulnerabili dintre pacienți. Intervențiile la Corpul C al secției sunt finalizate, fiind spațiul unde se desfășoară activitatea specifică urgențelor, în prezent se lucrează la Corpul B și la final va intra în modernizare Corpul A. A fost necesară o prelungire de contract, din cauza neîncadrării în graficul inițial pentru realizarea unor lucrări, dar îi asigur pe nemțeni, pe angajații unității sanitare și nu în ultimul rând pe pacienți și aparținătorii lor, că mă voi implica în continuare pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să ajungă unul modern, dotat și cu specialiștii de care are nevoie pentru buna desfășurare a activității.
1 - 100 Următorul
HARTA SITE
Consiliul Judetean Neamt © 2011 |

Tipar Font - Font +

Adresa


Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamt
Telefon centrala: (+4) 0233 / 21.28.90
Fax: (+4) 0233 / 21.15.69
E-mail: cons.judetean@cjneamt.ro

Informatii publice


Responsabil relatii cu publicul  - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
Fax: Fax: (+4) 0233 / 22.60.46
E-mail: relatii.publice@cjneamt.ro

Responsabil informatii de interes public - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
E-mail: legea544@cjneamt.ro

RESPONSABIL CU MASS MEDIA


Nume: Maria-Simona Balint
Telefon: 0732.560.930
E-mail: comunicare@cjneamt.ro