|
|
Se începe căutarea
Consiliul Judetean Neamt
Instituţii / Servicii publice
Servicii si formulare online
Prezentare judet
Mass media
DEPUNERE PETITIE

Formular pentru depunerea unei petitii

INSCRIERE IN AUDIENTA

Formular pentru inscriere in audienta

CONSULTARE DOCUMENT

Consulta starea documentului depus

SOLICITARE URBANISM

Solicita certificate, autorizatii, avize

Modify settings and columns
  
Vizualizare: 
Sortare după atașăriUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
ContinutFiltru
18 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Primul obiectiv de investiții finanțat de către Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, respectiv drumul județean 157 C, care face legătura între DN 15 și Sanatoriul Bisericani, este pregătit pentru a fi recepționat în perioada imediat următoare. Investiția de peste 12,5 milioane de lei a presupus reabilitarea a șase kilometri de drum județean, supralărgirea acestuia cât și realizarea elementelor de protecție și a celor de siguranță pentru a aduce drumul la standardele unui drum judetean. La vizita pe care am făcut-o ieri pe șantier, se turna deja ultimul strat de uzură și am primit promisiunea fermă a constructorului că în maximum o lună de zile lucrarea va fi complet finalizată.
Galerie foto:
17 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În ziua de Înălțare, locuitorii din Trifești au sărbătorit Ziua Comunei, un eveniment important pentru comunitate care a reușit să-i adune pe trifeșteni la un loc și să le aducă bucurie, după cum bine merită. Îi mulțumesc primarului Dan Lupu și Consiliului Local Trifești pentru invitație și îi asigur pe trifeșteni și pe această cale că le voi fi alături în toate proiectele ce pot aduce progres și bunăstare în comuna lor. La mulți ani Trifești! La mulți ani trifeșteni!
Galerie foto:
17 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În această zi, Iisus Hristos s-a ridicat la Ceruri de pe Muntele Măslinilor, acest eveniment fiind ultimul din viața pământeană a Mântuitorului nostru. Astfel, prin înălțarea la cer, se încheie activitatea sa de răscumpărare a neamului omenesc din robia morții și a păcatului. Hristos s-a Înălțat!
Foto:
12 mai la 09:16 · Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Promisiunile pe care le-am obținut pentru nemțeni, în urma vizitei ministrului transporturilor din toamna anului trecut, încep să se concretizeze! În deplasarea de sâmbătă, 12 mai, de pe Valea Muntelui, am verificat lucrările pe care le derulează cei de la drumuri naționale pe DN 12C, Bicaz-Lacu Roșu și am fost plăcut surprins de modul în care se lucrează, la acest moment fiind deja finalizați peste cinci kilometri de drum pe ambele sensuri. Așa cum am susținut și la acel moment, acest drum este de o importanță majoră pentru județul nostru, mai ales din punct de vedere turistic. Mă bucur că v-am putut da încă o dovadă a faptului că mă țin de cuvânt îndeplinindu-mi promisiunea făcută, și anume, că voi pune la dispoziția nemțenilor drumuri sigure, reabilitate și modernizate, indiferent că vorbim de drumuri județene, comunale sau naționale!
Galerie foto:
11 mai la 17.45Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vineri, 11 mai, am făcut o vizită la Spitalul Orășenesc Bicaz, unitate medicală căreia i-am alocat peste 500.000 de lei în ultima ședință a Consiliului Județean Neamț. Din fondurile respective urmează a fi refăcută rezerva de apă, instalațiile electrice și grupul electrogen, cât și sistemul de hidranți. Tot în perioada imediat următoare vom realiza și un lift pentru transportul materialelor de sterilizare și va fi reabilitată instalația de fluide medicale, lucrări absolut necesare pentru o bună funcționare a spitalului. Am fost plăcut impresionat de condițiile pe care le-am găsit la spitalul din Bicaz, lucru pentru care țin să felicit echipa managerială și pe primarul Nicolae Sălăgean, care este permanent implicat pentru ca bicăjenii să fie bine tratați. Îi asigur și cu această ocazie de întreg suportul meu, pentru ca pacienții de pe Valea Muntelui să aibă cele mai bune servicii medicale.
Galerie foto:
11 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un proiect frumos și îndrăzneț vine în întâmpinarea cititorilor de cărți! M-am alăturat tinerilor de la „Comunitatea Noastră“ în demersul lor de a organiza biblioteci stradale în Piatra-Neamț și am donat cărți pentru constituirea fondului de carte necesar deschiderii acestora. Ideea lor mi se pare una excelentă și sunt sigur că pietrenii se vor bucura nespus de ea. Îi felicit pe cei de la „Comunitatea Noastră“, cât și pe cei care îi susțin în activitatea lor, și îi asigur că vor găsi în mine un sprijin de fiecare dată când vor avea nevoie. Implicarea de care dau dovadă în viața orașului este remarcabilă și mai mult decât binevenită!
Galerie foto:
10 maiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Într-un cadru festiv, pentru a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, am deschis astăzi la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț expoziția „Însemne ale Regalității Române și Marea Unire“, un eveniment special pentru județul nostru. Puteți admira în cadrul expoziției Coroana regilor României, „coroana României Mari“ și mantiile încoronării din 15 octombrie 1922, creații de excepție ale tezaurului patrimoniului cultural național, aflate în colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Național Peleș,i care poposesc începând de astăzi la Piatra-Neamț. Adresez sincere felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei manifestări și îmi exprim speranța că publicul nemțean se va bucura într-un număr cât mai mare de această unică ocazie de a admira prețioasele piese la el acasă! La mulți ani Românie Centenară! La mulți ani românilor de pretutindeni!
Galerie foto:
10 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o întâlnire extrem de utilă cu primarii localităților ce fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamț. Împreună cu ei am încercat să găsim soluții pentru a evita creșterea tarifelor pentru serviciile prestate de Compania Județeană Apa Serv, situație impusă de proiectele pe care aceasta le are de implementat și care necesită o contribuție financiară substanțială din partea acesteia. Am analizat rapoartele tehnice și financiare pe fiecare sistem local de apă, pentru a identifica măsurile de implementat pentru optimizarea serviciilor publice de apă și canalizare. Personal, nu agreez varianta modificării tarifelor și consider că putem găsi soluții alternative, cum ar fi creșterea numărului de abonați ai companiei sau reduceri de cheltuieli pe care să le facă societatea. Înțeleg nevoia de resurse a Companiei Apa Serv pentru a derula proiectele ce vor dezvolta și îmbunătăți rețelele de apă și canalizare, dar sper totodată să reușim să evităm modificarea tarifelor către populație. Tot în cadrul întâlnirii de astăzi, le-am făcut și o informare domnilor primari în legătură cu fondurile europene disponibile prin Programul Operațional Capital Uman, un program extrem de util și de care vă recomand tuturor să profitați.
10 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit recitalul de pian „Romantissimo“, susținut de Silvia Sbârciu, un eveniment la care am participat cu mare plăcere. A fost un mod plăcut de a încheia Ziua Europei, cu un recital în care au fost interpretate lucrări din creația compozitorilor europeni. Concertul a fost un nou eveniment organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, împreună cu partenerul său tradițional - Academia de Muzică Gheorghe Dima. Mă bucur de fiecare dată când Consiliul Județean Neamț găzduiește astfel de evenimente ce aduc bucurie în comunitatea noastră.
Galerie foto:
9 mai la 17:46Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț de astăzi, 9 mai, a fost una în care toate proiectele supuse aprobării au primit sprijinul aleșilor județeni. Le mulțumesc colegilor mei consilieri pentru votul dat, astfel încât toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi să fie aprobate. Datorită lor, am făcut astăzi încă un pas pentru înființarea unui birou al comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap destinat locuitorilor din zona Roman, prin schimbarea destinației unui imobil din infrastructură de învățământ în cea de infrastructură socială. Ne dorim astfel să venim în sprijinul beneficiarilor din această zonă a județului, care la acest moment sunt nevoiți să se deplaseze la Piatra-Neamț pentru evaluare. Tot în cadrul ședinței de astăzi am aprobat o serie de asocieri cu orașul Bicaz pentru realizarea unor lucrări și dotări la Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“, cât și cu Colegiul Național de Informatică în vederea organizării unei acțiuni de interes public județean. Am aprobat, de asemene,a taxa de vizitare a expoziției temporare „Însemne ale regalității române și Marea Unire“, o expoziție deosebită, pe care vă recomand tuturor să o viziteze, începând de pe 10 mai și până pe data de 10 iunie.
Galerie foto:
9 mai la 14:12Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am participat astăzi cu emoție la ceremonia militară și religioasă de la cimitirul Eroilor din Piatra-Neamț, organizată cu prilejul Zilei Europei, Zilei Independenţei proclamată în 1877 și Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Datorită acestor repere esențiale din istorie avem șansa de a trăi într-o țară liberă, recunoscută de toate statele lumii, și într-o uniune care ne face puternici, care ne asigură un viitor sigur pentru noi și pentru generațiile viitoare. Cinste acelor înaintași cărora le datorăm independența de astăzi! La mulți ani, nemțeni! La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!
Galerie foto:
8 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea secției de radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este unul dintre cele mai importante proiecte pentru județul nostru și de aceea am ales să mă consult cu cei mai buni specialiști. Astăzi, la Consiliul Județean, am avut o întâlnire cu reprezentanți ai Institutului Regional de Oncologie Iași, medici de specialitate și fizicieni care stăpânesc acest domeniu și care ne pot ajuta să luăm cele mai bune decizii în realizarea acestei investiții. Îmi doresc ca viitoarea secție de radioterapie/oncologie să fie un centru de excelență în acest domeniu, care să trateze pacienți atât din România cât și din țările învecinate. Susțin în continuare că sistemul de sănătate este prioritar iar nemțenii trebuie să aibă posibilitatea de-a se trata la ei acasă, fără a mai fi nevoiți să bată drumurile pentru a avea servicii medicale de calitate.
Galerie foto:
7 mai 2018 - 2Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a răspuns invitației adesate de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România de a participa cu o expoziție în cadrul standului organizat la București, cu ocazia „Summit-ului pentru Europa, Orientul Mijociu și Africa“, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost o bună oportunitate de a promova imaginea județului nostru, tema de prezentare a standului fiind portul popular, tradițiile și obiceiurile specifice Neamțului. Și de această dată, Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, a fost la înălțime! Standul județului Neamț a fost printre cele mai apreciate de vizitatori!
Galerie foto:
7 mai 2018 - 1Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
7 mai 2018 Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ este din nou în sărbătoare, astăzi debutând o noul ediție a Zilelor ei, un eveniment de tradiție adresat iubitorilor de carte. Începând de astăzi, timp de o săptămână, la instituția subordonată Consiliului Județean Neamț, veți avea parte de un program bogat și divers, din care nu vor lipsi dezbaterile, lansările de carte, vernisajele, conferințele, proiecțiile de film, momentele muzicale, atelierele de lectură și pictură dedicate copiilor, concursurile școlare organizate cu ocazia zilei de 9 Mai și multe alte activități educative și recreative. Vă așteptăm cu drag! http://www.bibgtkneamt.ro/images/pdf/program_zilele_bibliotecii_2018.pdf
Foto:
4 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Programul deplasărilor în teren de ieri a cuprins și verificarea lucrării de pe drumul județean 157 A Dulcești-Văleni-Talpa, acolo unde ne aflăm în stadiul turnării ultimului strat de uzură pe un tronson de cinci km, din totalul de 12 km ce vor fi reabilitați cu fonduri de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În perioada imediat următoare vom începe lucrările pe toate drumurile laterale ce intersectează acest tronson de drum, la execuția șanțurilor, podețelor și a elementelor de siguranță a circulației. Această investiție atinge valoarea de 11 milioane de lei și mi-am propus ca până la finalul verii să recepționăm întreg tronsonul, unul extrem de important pentru locuitorii din zonă, deoarece asigura legătura cu comunele Tupilați, Bîrgăuani și Dulcești.
Galerie foto:
3 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Se fac pași importanți în finalizarea proiectului pentru modernizarea Pediatriei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Sunt mulțumit de ritmul în care avansează lucrarea de reabilitare a acestei secții. Am constatat în cadrul vizitei de astăzi că numărul de muncitori a fost dublat în urma discuției cu constructorul de la ultima întâlnire, lucrarea aflându-se în acest moment la stadiul de realizare a podului de cabluri la etajele superioare a corpului B, la partea de realizare a instalațiilor termice și electrice, urmând ca zilele următoare să fie executate finisajele interioare. Am profitat de această deplasare pentru a verifica și stadiul lucrărilor de la bucătăria spitalului, acolo unde efectuăm reparații curente și igienizare în această perioadă. Conform estimărilor constructorului, aceasta va fi dată în folosință săptămâna viitoare. Mă bucur să văd că eforturile depuse și fondurile investite de la preluarea mandatului încep să aibă rezultate vizibile și aștept cu nerăbdare demararea noilor proiecte care vor transforma spitalul de la Piatra-Neamț într-unul de referință pentru regiunea noastră.
Galerie foto:
3 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La mulți ani jurnaliști, astăzi de Ziua Mondiala a Libertății Presei! Vă asigur de aprecierea și respectul meu pentru contribuția pe care o aveți în comunitatea noastră, o presă liberă şi independentă fiind esenţială pentru o societate democratică. Să fiți sănătoși și înțelepți!
Foto:
2 mai 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi este totul despre voi, tineri români din întreaga lume! Să aveți o tinerețe plină de bucurii și proiecte mărețe! La mulți ani de Ziua Națională a Tineretului și să nu uitați niciodată că România se bazează pe voi!
Foto:
29 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Să-i cinstim astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, pe toți ostașii care și-au riscat viața pentru România! Mă înclin în fața dumneavoastră, oameni care purtați pe trupuri și în suflete cicatrici adânci, provocate de gloanțe sau de pierderea celor dragi!
Galerie foto:
27 aprilie la 13.52Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Noi amănunte stabilite în vederea realizării Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.Astăzi, 29 aprilie, am avut o nouă întrevedere cu consultantul care ne sprijină în realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte în domeniul sănătății nemțene. Consultantul mi-a prezentat viziunea de ansamblu asupra cazuisticii oncologice specifice județului Neamț, metodele de profilaxie și cele de tratament prin radioterapie, pentru bolnavii de cancer. Consultantul propune realizarea, prin proiect, a două buncăre în care să funcționeze două aparate de tratament cu anexele aferente, așa cum se impune prin legislația în vigoare. Vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a realiza acest proiect esențial pentru salvarea sau ameliorarea pacienților cu cancer și județul Neamț va avea Centrul de Radioterapie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
Galerie foto:
27 aprilie la 09.32Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț desfășurată ieri, 26 aprilie, am votat alături de colegii mei consilieri județeni o serie de proiecte de hotărâre necesare pentru o bună funcționare a instituțiilor subordonate CJ Neamț, precum Complexul Muzeal Județean, Teatru Tineretului, Salvamont și Spitalul Județean de Urgență. Am aprobat, de asemenea, proiecte de hotărâre privind patrimoniul județului Neamț, cum ar fi completarea inventarului bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al județului și transmiterea unui teren din proprietatea municipiului Roman în cea a județului Neamț. Mă bucur că am reușit tot în ședința de ieri să aprobăm temele de proiectare pentru mai multe obiective de investiții de interes județean, cât și proiectul privind reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Vreau cu această ocazie să-i mulțumesc domnului consilier și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Laurențiu Dulamă, pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției, mandatul acestuia încetând prin ordin al prefectului începând cu data de 26 aprilie 2018. Apreciez eforturile domnului Dulamă cât și-a desfășurat activitatea în cadrul Consiliului Județean Neamț și îi doresc mult succes în proiectele viitoare!
Galerie foto:
26 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț a găzduit o activitate dedicate tinerilor nemțeni și la care am participat cu mare plăcere. Este vorba despre Caravana IT, un eveniment organizat de Clubul Rotaract. Inițiativa s-a dovedit una extrem de utilă pentru tinerii nemțeni pasionați de domeniu și o putem considera o noua reușită a Clubului Rotaract Piatra-Neamț. Vă felicit și pe această cale pentru implicarea de care dați dovadă în viața comunității prin acțiunile voastre și vă asigur încă o data că vă voi fi alături de câte ori veți derula noi proiecte!
Galerie foto:
3 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Jandarmeria Română, instituție fundamentală a statului nostru de drept, este cea datorită căreia cetățenii se simt în siguranță și în numele cetățenilor din județul nostru și în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț le mulțumesc pentru asta! La ceas aniversar, le doresc tuturor jandarmilor nemțeni să aibă parte de satisfacții profesionale, să își îndeplinească misiunile cu onoare și să aibă parte de sănătate și de împliniri! Îi asigur de tot respectul și susținerea mea, pentru buna desfășurare a activității! La mulți ani, Jandarmeriei Române!
Galerie foto:
2 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea centru de radioterapie, care îi va deservi pe toți cei care au nevoie de astfel de servicii, scăpându-i de drumurile lungi și chinuitoare către alte zone din țară, pentru tratament. Am identificat terenul pe care va fi realiza acest proiect, în curtea unității sanitare. În cursul anului trecut am cerut Companie Naționale de Investiții să îl introducă pe lista de finanțare proiectul pentru realizarea unui centru de radioterapie pentru Spitalul Județean Neamț și solicitarea noastră a fost aprobată. Zilele trecute am mers cu consultantul și am văzut terenul pe care va fi realizată Centrul de radioterapie și în perioada următoare ne va prezenta variantele atât pentru realizarea fluxului medical, cât și posibilitățile de realizare a unor spații de cazare pentru pacienți, în regim de coplată. Consiliul Județean asigură în cadrul acestui proiect terenul și utilitățile, iar cu fonduri de la Compania Națională de Investiții se va realiza întreaga construcție. Țin foarte mult la realizarea acestui proiect, care pentru județul Neamț înseamnă creșterea complexității serviciilor medicale, dar și un ajutor imens dat celor care au nevoie de radioterapie în tratarea afecțiunilor lor.
Galerie foto:
1 aprilie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, în zi de mare sărbătoare creștină, urez tuturor celor cu nume de floare la cât mai mulţi, fericiţi şi binecuvântaţi ani! Ne aflăm în ultima duminică de dinaintea Paştelui și sărbătorim, pe lângă intrarea Domnului în Ierusalim, un semn al biruinţei împotriva morţii! Să serbăm împreună speranţa ce ne-a fost dată, să nu ne pierdem credinţa şi să ne putem bucura, alături de cei care astăzi își aniversează onomastica, de fiecare zi a vieții noastre! Sărbători Pascale binecuvântate tuturor credincioșilor romano-catolici!
Galerie foto
31 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț va asigura locuințe pentru medici și angajații din administrația publică! În cursul zilei de ieri, așa cum stabilisem cu directorul general al ANL, m-am întâlnit cu adjunctul acestei agenții, la Piatra Neamț, și cu reprezentantul ANL pe Moldova, pentru a identifica terenurile pe care vor fi construite locuințe pentru specialiștii din cele două domenii esențiale societății! Sunt foarte bucuros că pentru cadrele medicale am găsit teren în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, unde vor fi realizate 36 de locuințe, iar pentru angajații din administrație, vor fi construite 60 de apartamente, pe un teren de pe strada 1 Decembrie 1981, lângă Palatul Justiției. Urmează la Consiliul Județean să pregătim în regim de urgență documentațiile tehnice prevăzute de legislație, după care, tot în sarcina noastră va fi asigurarea utilităților pe cele două terenuri. Restul ține de ANL, de unde vor veni fondurile pentru realizarea ambelor proiecte. Am reușit astfel să facem primii pași în concretizarea a două proiecte extrem de importante pentru mine, prin care căutăm să asigurăm cele esențiale specialiștilor, pentru a-i avea „acasă“!
Galerie foto:
30 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Azi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, am semnat Declarația de Unire cu Republica Moldova, alături de colegii mei, fiindu-ne alături președintele Consiliului Raionului Criuleni, Veaceslav Burlac. Tot astăzi, am aprobat organizarea evenimentelor de turism din acest an și tema de proiectare pentru viitorul complex de agrement „Ținutul lui Creangă“. Alte trei proiecte votate, pe care le consider de mare importanță, vizează principalele unități sanitare din Neamț - spitalul din orașul Tîrgu Neamț, la care se vor efectua lucrări de reparații la Obstetrică – Ginecologie, spitalul din Roman, pentru care am alocat bani cu care se va achiziționa un aparat Roentgen mobil, și Spitalul Județean, pentru care am aprobat documentația tehnico-economică necesară reabilitării, extinderii și dotării UPU. Am alocat 2,6 milioane de lei pentru finanțări nerambursabile, pentru activități non-profit de interes județean, iar 18 lăcașuri de cult au primit finanțare pentru finalizarea unor lucrări. Tot astăzi a primit votul și proiectul privind atribuirea și încheierea contractului „Delegarea prin concesiunea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ zona 2, județul Neamț“. Din păcate, sunt nevoit să vin în fața dumneavoastră și cu vești proaste în urma ședinței Consiliului Județean Neamț de astăzi. Din cauza unor consilieri care nu și-au înțeles menirea în CJ Neamț, reprezentanți ai PNL și PMP, o serie de proiecte de importanță majoră pentru județ și așteptate de mult timp de nemțeni nu pot fi realizate deoarece în incapacitatea lor de a trece peste hărțuiala politică au votat împotriva lor. Unul dintre proiectele care nu a întrunit numărul de voturi se referă la rectificarea bugetară ce ar fi trebuit să asigure fondurile necesare realizării documentațiilor pentru organizarea centrului de radioterapie și reabilitarea secției de oncologie din cadrul SJU Piatra-Neamț, cât și reabilitarea și restaurarea Casei Iordache Cantacuzino din comuna Ștefan cel Mare, a clădirii atelier de producție aparținând Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și a casei Celibidache de la Roman. Toate aceste obiective vor fi realizate cu bani de la Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Neamț având în sarcină elaborarea documentațiilor necesare. Din nefericire, va trebui să amânăm demararea acestor proiecte din pricina rea-credinței și incapacității de înțelegere a realităților de către consilierii PNL și PMP. Tot din același motiv vom avea din nou întârzieri la lucrarea de reabilitare a secției Pediatrie, votul negativ pe proiectul de rectificare bugetară împiedicând CJ Neamț să se folosească de fondurile alocate de Ministerul Sănătății în acest scop. Și proiectul de înfrumusețare a intrărilor în județ a fost sabotat de aceeași consilieri prin votul negativ dat proiectului de hotărâre prin care inițiam concursul de idei “Porțile Neamțului”. Este de neconceput pentru mine cum este posibil ca acești oameni sa-și bată joc în asemenea fel de voturile și încrederea cu care au fost investiți de nemțeni și de județul pe care ar trebui sa-l apere și pentru care să muncească.
Galerie foto:
30 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, întreg județul Neamt are un mare motiv de sărbătoare, vechea cetate Mușatină Roman împlinind 626 de ani de la prima atestare documentară. Să profităm cu toții de acest moment pentru a rememora trecutul și a reflecta asupra alegerilor pe care le avem de făcut în viitor, pentru binele Romanului și al locuitorilor săi. Sunt alături de romașcani și de autoritățile locale pentru a dezvolta proiecte care sa ducă la înfrumusețarea continuă a orașului și pentru ca romașcanii să fie multumiți și fericiți că locuiesc aici! Vă rog să primiți dragi romașcani sincerele mele felicitări și calde urări de la mulți ani!
Foto:
29 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, astăzi, la ceas aniversar, vă doresc să vă bucurați de multă sănătate, pace în suflet și liniște în jur! Dumnezeu să vă binecuvânteze fiecare zi și să aveți puterea de a călăuzi pașii credincioșilor către Sfânta credință, propovăduind valorile creștine în rândul acestora!
Foto:
28 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ieri a fost o zi încărcată în evenimente deosebite, dedicate Centenarului Marii Uniri, și totul a culmint cu semnarea a cinci acorduri de cooperare între Consiliul Județean Neamț și raioanele Aneii Noi, Criuleni, Dondușeni, Telenești și Ungheni, din Republica Moldova. A fost emoționant pentru noi toți, oaspeți și gazde, pentru că pe lângă sentimentele de fraternitate care ne leagă, iată, acum avem și o unire administrativă! Le mulțumesc colegilor din administrațiile județene de peste Prut care ne-au onorat cu prezența și au semnat aceste acorduri cu noi, în cinstea evenimentului măreț de acum 100 de ani, când Basarabia s-a unit cu România Mare! Îi asigur că înfrățirile de astăzi nu vor rămâne doar la stadiul de teorie, ci împreună vom dezvolta nenumărate proiecte, care ne vor aduce mai aproape pe unii de alții! Și pentru că frații se simt bine împreună, ansambluri folclorice ale oaspeților și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ ne-au cântat și încântat!
Galerie foto
27 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am fost martor la o acțiune deosebită, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, „100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor“. Printr-un proiect ambițios, s-a realizat o înfrățire în domeniul educației, între 120 de școli din Neamț și de peste Prut! Îi felicit pe toți cei care au avut această inițiativă, pentru că nicăieri altundeva ideea de unire nu poate fi mai potrivită decât printre elevi! Ei sunt purtătorii idealurilor noastre! Fie ca unirea școlilor să fie începutul unei mari uniri!
Galerie foto:
27 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am primit astăzi, 27 martie, la sediul Consiliului Județean Neamț, cinci delegații din raioanele Anenii Noi, Criuleni, Dundoșeni, Telenești și Ungheni, din Republica Moldova, cu care Consiliul Județean Neamț va avea acorduri de cooperare. A fost un moment special, pentru că, iată, momentul aniversării a 100 de ani de la unirea României Mari cu Basarabia ne-a prins împreună, asemeni fraților într-o familie! M-am bucurat să aud mesajele membrilor delegațiilor de peste Prut, mesaje încărcate de emoție, de dorința de a nu fi dezbinați și de a avea idealuri comune! Ca președinte al Consiliului Județean Neamț le-am transmis și dorința noastră de a fi mereu împreună, pentru că toți suntem români, și de a ne bucura de valorile tradiționale! A fost emoționant pentru noi toți, oaspeți și gazde, pentru că pe lângă sentimentele de fraternitate care ne leagă, iată, acum avem și o unire administrativă! Le mulțumesc colegilor din administrațiile județene de peste Prut care ne-au onorat cu prezența și au semnat aceste acorduri cu noi, în cinstea evenimentului măreț de acum 100 de ani, când Basarabia s-a unit cu România Mare! Îi asigur că înfrățirile de astăzi nu vor rămâne doar la stadiul de teorie, ci împreună vom dezvolta nenumărate proiecte, care ne vor aduce mai aproape pe unii de alții! Și pentru că frații se simt bine împreună, ansambluri folclorice ale oaspeților și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ ne-au cântat și încântat!
Galerie foto:
26 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, prin Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu, a fost astăzi gazda unei delegații a Ambasadei Statelor Unite condusă de către Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Începând de astăzi, nemțenii iubitori de literatură americană vor avea la dispoziție o secțiune specială la Biblioteca Județeană, unde pot găsi peste 300 de titluri aparținând literaturii americane, acesta fiind și prilejul vizitei delegației americane la Neamț. La „Raftul american“ găsiți literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret sau lucrări de specialitate ce se adresează cititorilor de toate vârstele! Mulțumesc și pe această cale Ambasadei SUA că a contribuit la îmbogățirea patrimoniului Bibliotecii Județene de la Neamț cu această donație de carte!
Galerie foto:
25 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Glas de bucurie răsună astăzi în tot Pământul, căci Arhanghelul Gavriil îi vestește Fecioarei Maria că va aduce în lume pe Fiul lui Dumnezeu. Sărbătoarea Bunei Vestiri ne aduce aminte că Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a întrupat pentru a înnoi firea omenească și astfel, neamul omenesc ce mergea spre moarte ca urmare a păcatului părinților noștri Adam și Eva a fost salvat. Să trăim ziua de astăzi așa cum se cuvine, deoarece ea este mai sfântă decât toate zilele veacurilor, anunțând mântuirea în toată lumea. Sărbătoare binecuvântată să avem!
Foto:
16 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am susținut întotdeauna că un sistem de sănătate performant presupune nu doar o infrastructură corespunzătoare ci și medici bine pregătiți și totodată răsplătiți pe masura muncii lor. În cadrul ultimei vizite pe care am făcut-o la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț am reușit să identific un spațiu propice ridicării unui imobil ce va cuprinde 36 de apartamente pentru tinerii medici din echipa spitalului. Proiectul este deja aprobat, va fi realizat cu fonduri de la ANL și va fi amplasat chiar în fața Spitalului Județean. Voi face tot ce este posibil din funcția pe care o ocup ca medicii din județul nostru să fie multumiți de viața lor iar un loc de muncă la Spitalul Județean Neamț să fie atractiv pentru tinerii absolvenți, despre care sunt conștient că pot aduce suflul nou de care unitatea medicală are nevoie.
Galerie foto:
16 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Un proiect major pe care îl am în vedere și care va ridica standardele serviciilor prestate de către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț către pacienți îl reprezintă înființarea unei secții de Radioterapie. Deja am depus solicitare de finanțare la Compania Naționala de Investiții pentru acest obiectiv iar din fonduri proprii ale Consiliului Județean Neamț vom realiza studiul de fezabilitate. De asemenea, am vizitat Spitalul Județean de Urgență Bacau, acolo unde există o astfel de secție pentru a identifica etapele de realizare a acestui obiectiv iar în cursul zilei de ieri am și identificat terenul cel mai potrivit la Spitalul Judetean din Piatra Neamț în care să fie construita viitoarea secție de radioterapie. Am susținut din toate funcțiile publice pe care le-am ocupat ca sistemul de sănătate este prioritar iar nemțenii trebuie să aibă posibilitatea de-a se trata la ei acasă, fără a mai fi nevoiți să bată drumurile pentru a avea servicii medicale de calitate. Îmi doresc ca toate investițiile pe care le-am atras către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să fie de natură a le reda pacienților încrederea în actul medical prestat aici.
Galerie foto:
15 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am alocat în această săptămână încă 1,5 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a secției de Pediatrie, proiect aflat în derulare și pe parcursul căruia ne-am lovit de mai multe probleme. Din fericire, am reușit să găsim soluții pentru toate iar în urma vizitei de astăzi de la Spitalul Județean mă pot declara mulțumit de cum evoluează lucrările. Am profitat de această deplasare pentru a verifica și stadiul lucrărilor la spațiul în care va funcționa aparatul RMN pe care Spitalul Județean Neamț l-a primit de la Guvernul României și m-am bucurat de asemenea să văd finalizată și lucrarea de modernizare a Secției Sterilizare, secție extrem de importantă pentru întreaga activitate medicală din spital. Sunt bucuros că am reușit să mă țin de promisiunea făcută nemțenilor de a le asigura un spital de încredere în care să fie tratați în cele mai bune condiții. Sunt sigur că până la finalul acestui mandat de președinte al Consiliului Județean voi reuși prin investițiile atrase ca spitalul de urgență de la Neamț să devină unul de referință pentru regiunea noastră
Galerie foto:
15 martie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Pe data de 15 martie, am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia s-a parafat încheierea unui acord de parteneriat pentru realizarea proiectului de interes regional „Șansa la educație, viitor asigurat (SEVA)“. Proiectul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Neamț, Asociația Română de Literație Iași, Inspectoratul Școlar Botoșani și cel din Harghita. Din județul nostru beneficiază copii și cadre didactice de la CSEI Al. Roșca și Școala Gimnazială Bozieni. Se are în vedere o abordare integrată, prin programe pentru copii de toate vârstele, dar și reabilitări și dotări în școli, organizarea de activităţi inovative și incluzive, consiliere și educaţie parentală, programe de sprijin pentru accesul la educaţie, combinate cu programe de tip „A doua șansă“, programe de tip „Școala după școală/ Școala de weekend“, sesiuni de formare a cadrelor didactice. Sper ca prin acest proiect, copiii și cadrele didactice din județul Neamț care se regăsesc în proiect să se bucure de facilități astfel încât șansa la educație și la realizarea unei educații de calitate să crească.
9 martieUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am revenit în ziua de 9 martie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea cum au evoluat lucrările de modernizare a Secției Pediatrie. Mai sunt destule aspecte care trebuie puse la punct, dar proiectul este în derulare și la finalizarea lui, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea Secția Pediatrie modernă, așa cum trebuie să fie un loc în care se tratează cei mai mici și mai vulnerabili dintre pacienți. Intervențiile la Corpul C al secției sunt finalizate, fiind spațiul unde se desfășoară activitatea specifică urgențelor, în prezent se lucrează la Corpul B și la final va intra în modernizare Corpul A. A fost necesară o prelungire de contract, din cauza neîncadrării în graficul inițial pentru realizarea unor lucrări, dar îi asigur pe nemțeni, pe angajații unității sanitare și nu în ultimul rând pe pacienți și aparținătorii lor, că mă voi implica în continuare pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să ajungă unul modern, dotat și cu specialiștii de care are nevoie pentru buna desfășurare a activității.
25 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Noi contracte de finanțare, în valoare de 70 milioane de lei, semnate la Consiliul Județean 12 obiective de investiții extrem de importante pentru nemteni vor fi implementate cu ajutorul Guvernului României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. „Am semnat astăzi, în prezența secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Adrian Gâdea, contracte de aproape 70 de milioane de lei în domeniile infrastructurii rutiere și de sănătate. Cea mai mare parte din acești bani, peste 50 de milioane, sunt destinați Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamt, în vederea construirii pavilionului secții medicale, o construcție ce va asigura aproape 300 de paturi și care va adăposti secțiile ce acum funcționează în Spitalului Vechi și care nu mai prezintă siguranță pentru pacienți și cadrele medicale. Îi felicit de asemenea pe primarii din Piatra Neamț, Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi, care au semnat astăzi contracte pentru finanțarea de proiecte ce vor conduce la dezvoltarea și modernizarea localităților pe care le conduc. Prin implementarea proiectelor din Neamț care au obținut finanțare, județul nostru va trece cu adevărat la un alt nivel. Aceste proiecte vor asigura premisele necesare unei dezvoltări economice durabile, vor transforma județul într-unul în care nemțenilor să le placă să trăiască, iar pentru investitori va deveni mult mai atractiv“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto:
24 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Acum 159 de ani, împotriva voinței a trei imperii, românii s-au strâns sub același ideal, s-au unit „în cuget și simțiri“ și au decis să formeze o singură țară. Conducători curajoși și devotați României au înfăptuit dorința de decenii a românilor iar aceștia au arătat lumii întregi că au ultimul cuvânt când vine vorba de țara lor. Mica Unire ne-a învățat că atunci când conducătorii își reprezintă națiunea, conducătorii reușesc! Cinstire marelui Cuza, recunoștință pentru curajul dovedit!
Galerie foto:
23 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia au fost aprobate proiecte de hotărâre extrem de importante pentru județul Neamț, dar, din nefericire, a existat și unul la care consilierii PNL s-au opus, în dezavantajul nemțenilor din Roman și împrejurimi. Un proiect aprobat a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a 14.384.000 de lei - sumă defalcată din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2018. A fost aprobat și un proiect care se referă la participarea Consiliului Județean Neamț la Tâgul de Turism al României, în februarie 2018. Va fi un nou prilej pentru noi de a face cunoscut participanților potențialul turistic al județului Neamț, în scopul creșterii atractivității acestuia ca destinație turistică. Din păcate, pentru a doua oară, proiectul care vizează atribuirea și încheierea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ din zona 2“ nu a avut susținerea necesară pentru a fi aprobat. Sper ca la viitoarea ședință, colegii din opoziție să își reconsidere poziția și împreună să le demonstrăm nemțenilor că interesele lor primează în activitatea noastră!
Galerie foto:
10 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat că își dorește ca nemțenii care au nevoie de investigații medicale să poată beneficia în cel mai scurt timp de serviciile noului aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, obținut cu sprijinul Guvernului României. Pentru aceasta, în cursul zilei de astăzi, președintele Ionel Arsene a efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a se convinge că există spațiul potrivit în care va funcționa noul aparat pentru investigații RMN. „În cadrul vizitei de astăzi de la Spitalul Județean am identificat alături de medici spațiul cel mai potrivit pentru montarea și punerea în funcțiune a acestuia cât mai repede, pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la unități medicale din alte orașe pentru astfel de investigații. Transformarea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț într-o unitate medicală de încredere prin modernizarea infrastructurii și stimularea personalului medical rămâne unul dintre proiectele mele prioritare! Acest demers se înscrie în direcțiile trasate de programul de guvernare PSD, program votat masiv de români și datorită căruia Partidul Social Democrat se află la guvernarea României“, a sps Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
9 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Tomograf nou pentru Spitalul Județean Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va primi un aparat cu care se vor efectua investigații RMN, datorită unui contract semnat de Ministerul Sănătății pentru câteva unități spitalicești din țară. „Sunt bucuros să-i anunț pe nemțeni că județul nostru se regăsește încă o dată pe lista județelor în care se fac investiții importante, de data aceasta fiind vorba despre investiții în infrastructura medicală. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va primi, datorită guvernării actuale, echipamente de imagistică, în baza unui contract semnat astăzi, astfel încât, unitatea medicală de la Piatra-Neamț să poată asigura servicii medicale de calitate tuturor pacienților care vor necesita investigații RMN. Prin semnarea contractului de astăzi, am dovedit încă o dată că suntem consecvenți și ne onorăm promisiunile făcute românilor, că tratăm cu prioritate domeniul sănătații astfel încât pacienții să apeleze cu toată încrederea la spitalele din România, iar medicii să fie mulțumiți de mediul lor de muncă“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
7 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, la o zi după sărbătoarea Botezului Mântuitorului, îl prăznuim pe slăvitul prooroc Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul, care l-a băgat pe Iisus Hristos în apele Iordanului, numindu-l „Cel ce ridică păcatele lumii“! Biserica îl cinstește pe Sfântul Ioan ca pe cel mai mare dintre sfinți, după Fecioara Maria, considerându-l mijlocitor pentru păcatele oamenilor. Sunt fericit să port și eu acest nume! Tuturor sărbătoriților zilei vă doresc să aveți parte de sănătate, de bucurii și de realizări depline, alături de cei dragi! La mulți ani!
Galerie foto
6 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, de Bobotează, încheiem seria celor 12 zile ale Sărbătorilor de Iarnă, începute în Ajunul Crăciunului. Sărbătorim botezul Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului, „spălând astfel păcatul lumii“, după cum spune Sfânta Evanghelie. În rugăciune, în toate bisericile, cu puterea Duhului Sfânt, preoții sfințesc apa, pentru a deveni agheasma cea mare. Vă doresc ca prăznuirea Bobotezei, când „închinarea Treimii s-a arătat“, să vă lumineze viaţa, iar apele sfințite să ne curețe de păcate!
Galerie foto
1 Ianuarie 2018Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
În prima zi a anului, creștinătatea îl sărbătorește pe unul dintre cei mai mari teologi ai săi, pe Sfântul Vasile. Este considerat unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini, despre care se spune că este „păzitor de duhuri rele“! Sărbătoriților zilei le doresc să poarte cu mândrie acest nume, al primului sfânt din calendar! Fiți sănătoși, bucurați-vă de împliniri, de putere și înțelepciune! Sfântul Vasile să vă ferească de cele rele! La mulți ani, Vasile! La mulți ani, Vasilica!
Galerie foto
31 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Galerie foto
27 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi, în cea de-a treia zi a Crăciunului, ne este rânduit să-l prăznuim pe Sfântul Ștefan, cel dintâi martir creștin condamnat la moarte pentru credința sa de autoritățile iudaice în Ierusalim. E datoria noastră să-l cinstim pe Sfânt prin fapte bune și rugăciuni iar ca semn al respectului pe care i-l purtăm, Biserica ne îndeamnă să-i iertam pe cei cu care suntem certați. O mare onoare și responsabilitate aveți cei care vã numiți dupã Sfântul Ștefan! Vã doresc putere și înțelepciune sã gândiți și sã înfăptuiți lucruri pe măsura numelui pe care îl purtați! La mulți ani, Ștefan!
Galerie foto
24 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Galerie foto
22 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Ionel Arsene, Moș Crăciun pentru copiii instituționalizați Spiritul Crăciunului a fost dus astăzi, 22 decembrie, de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la Centrul Social „Împreună“ din Piatra Neamț. Liderul CJ a împărțit daruri copiilor, iar aceștia, drept mulțumire, l-au colindat cum au știut ei mai bine. În a doua parte a zilei, liderul CJ Neamț a participat la un concert de caritate, care avea menirea de a strange fonduri pentru salvarea unui copilaș de numai 10 ani. „Am văzut copii cărora le-au sclipit ochii de fericire! Și la fel li se va întâmpla și altora, care vor primi cadouri nesperate, zilele viitoare, datorită campaniei umanitare «Dăruiește iubirea!», ce are loc în cadrul Târgului de Crăciun la Neamț! Prin bunăvoința unor copii cu suflet mare din județul nostru, a fost posibilă strângerea a sute de jucării de pluș. Pe unele dintre ele le-am împărțit joi după-amiază, celor care trăiesc în Centrul Social «Împreună» din Piatra Neamț! A fost o întâlnire emoționantă, pentru că acei copii nu știau că voi ajunge la ei cu daruri! S-au bucurat enorm și au simțit nevoia să facă la rândul lor ceva: m-au colindat! Magia Crăciunului ne-a cuprins pe toți, bucurându-ne laolaltă de gesturile de omenie care fac viața frumoasă! De asemenea, am participat aseară, la un concert caritabil, găzduit de Consiliul Județean, în organizarea Tineretului Social Democrat Neamț! Sper ca și în cazul lui Damian, copilul diagnosticat recent cu mai multe afecțiuni grave, să se întâmple o minune și viața să îi poată fi salvată! Sper ca unica dorință a lui Damian, care la 10 ani se roagă să trăiască, să se îndeplinească!“, a povestit Ionel Arsene, după evenimentele la care a participat pe parcursul zilei de astăzi.
Galerie foto
21 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Atmosferă de sfârșit de an, la Consiliul Județean Consiliul Județean Neamț a fost prins de atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, astăzi, 21 decembrie. Un spectacol cu program specific acestei frumoase perioade, susținut de ansamblul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, aflat în subordinea CJ, ședința ordinară a lunii decembrie, la finalul căreia conducerea Consiliului Județean și consilierii județeni au ciocnit o cupă de șampanie, urători, mai mari și mai mici – toate au făcut ca ziua să fie una specială pentru toți angajații instituției. La sfârșitul programului, președintele Ionel Arsene a declarat: „Am avut astăzi o zi deosebită, dată de mai multe evenimente frumoase care s-au succedat. Dimineață m-am bucurat de o întâlnire cu colegii din Consiliul Județean, alături de care am urmărit un spectacol cu tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, oferit de Ansamblul „Floricică de la Munte“. Apoi am ciocnit o cupă de șampanie cu angajații din Consiliului Județean Neamț, ne-am felicitat pentru ceea ce am realizat cu toții în acest an și le-am transmis că mizez pe ei, pe profesionalismul lor, pentru a face și în 2018 administrație în folosul nemțenilor. Apoi am primit colindători la sediul Consiliului Județean, iar după-amiază am condus ultima ședință ordinară din acest an. După proiectele supuse la vot, la final am avut parte de o surpriză deosebită, primind alți urători și colindători, care ne-au introdus în atmosfera de sărbătoare. Am încheiat ședința într-o atmosferă relaxantă, mulțumindu-le colegilor că mi-au fost alături pentru susținerea proiectelor în interesul județului și reprezentanților presei pentru că sunt atenți la activitatea noastră. Spre seară am mai primit un grup de urători, condus de Costache Lupu. O nouă ocazie de a ne simți minunat!“
Galerie foto
19 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț se bucură de un nou proiect, de o importanță deosebită în dezvoltarea turismului. „Astăzi, am semnat contractul de finanțare, alături de directorul ADR N-E, Vasile Asandei, pentru implementarea proiectului «Conservarea, protejarea, promovarea Muzeului Memorial Ion Creangă Humulești». Lucrările vizează îmbunătățirea infrastructurii acestui obiectiv esențial în patrimoniul cultural al județului Neamț, al României, precum și oferta pentru turiștii interesați de ținutul nostru. Prin astfel de proiecte reușim să dezvoltăm turismul nemțean și să punem în valoare patrimoniul local cu care județul nostru se mândrește în țară și în lume“, a declarat președintele Consiliului Județean Ionel Arsene.
Galerie foto
19 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Daruri împărțite copiilor sărmani, la Consiliul Județean Neamț, de către Biserica Penticostală Elim Sute de copii din județul Neamț au trăit bucuria de a primi daruri de la Moș Crăciun, prin intermediul pastorului Liviu Axinte, în prezența președintelui Ionel Arsene, la Consiliul Județean Neamț. La finalul acestui emoționant eveniment, președintele Ionel Arsene a declarat: „Să credem în minunile Crăciunului! Sute de copii nemțeni au primit astăzi, prin intermediul pastorului Liviu Axinte, de la Biserica Penticostală Elim, daruri care le-au adus un strop de fericire în suflete. Îi mulțumesc pastorului Liviu Axinte pentru implicarea, an de an, în viața celor cu un nivel de trai modest și primarului comunei Petricani, Vasiliu Ion Ticușor, care le este alături. Felicitări elevilor de la Țolici pentru programul prezentat în fața a sute de colegi din județ! Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, pentru a-l aduce pe Moș Crăciun mai aproape de copiii nevoiași și îi asigur de tot respectul și admirația mea! Sărbători fericite!“
Galerie foto
18 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Împodobirea bradului, unul dintre cele mai frumoase momente de dinaintea Crăciunului Cum momentul împodobirii bradului este unul dintre cele mai speciale momente ale Sărbătorilor de Iarnă, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și-a dorit să-l trăiască alături de unii dintre cei mai speciali nemțeni, copiii de la Centrul pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca din Piatra Neamț. „Bradul Târgului de Crăciun de la Neamț este mult mai frumos de astăzi, deoarece e încărcat nu doar cu globuri și ghirlande, ci și cu emoțiile copiilor minunați de la centru, care mi-au făcut bucuria de a-l primi împreună pe Moș Crăciun. Sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră ați trecut măcar o dată pragul unui astfel de centru și îmi înțelegeți emoția, iar cei care nu ați apucat încă, vă sfătuiesc din suflet să o faceți! Astfel de trăiri vă vor ajuta cu siguranță să regăsiți acea stare pe care am trăit-o în copilărie și pe care cu toții o căutăm, mai ales acum, în pragul Nașterii Pruncului Iisus!“, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
18 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Deschiderea celei de-a doua ediții a „Târgului de Crăciun la Neamț“ s-a bucurat de mare succes din partea publicului, care a umplut spațiul de la Curtea Domnească din Piatra Neamț. „În acest an, povestea Sărbătorilor de Iarnă a început aseară, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, odată cu deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun, organizat cu mare drag pentru dumneavoastră de către Consiliul Județean Neamț. Am ales anul acesta să dăm startul acestei sărbători cu un concert oferit de Faydee, artist internațional mult îndrăgit, care a reușit să ne introducă pe toți în atmosfera de sărbătoare specifică perioadei. Mare mi-a fost bucuria să văd că ați ales într-un număr atât de mare să fiți alături de noi aseară, la debutul Târgului de Crăciun, loc unde tradițiile românești, meșteșugurile și voia bună vor anima județul pentru următoarele săptămâni. Am muncit în acest an să găsiți la Târgul de Crăciun tot ce vă puteți dori pentru a vă putea bucura la maximum de magia Sărbătorilor de Iarnă, iar bucuria dumneavoastră este pentru mine cea mai mare mulțumire! Haideți să fim împreună și serile următoare la Curtea Domnească, unde artiști dragi nouă, precum Paula Seling, Holograf, Randi, Fuego și Dorian ne vor aduce starea de care avem nevoie pentru a întâmpina mai senini și mai voioși Sărbătorile din acest an!“, a declarat Ionel Arsene, după ce a anunțat deschiderea evenimentului. Președintele Consiliului Județean Neamț le mulțumește tuturor colaboratorilor și celor care au pus umărul la organizarea acestei ediții, precizând că le apreciază eforturile și că se bazeză pe toți colegii săi pentru a le oferi nemțenilor cel mai reușit Târg de Crăciun din țară!
Galerie foto
17 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Invitație la „Târgul de Crăciun la Neamț!“ Dragi nemțeni și vizitatori ai Neamțului rezervați-vă seara asta pentru a fi împreună la deschiderea Târgului de Crăciun de la Neamț, cel mai reprezentativ eveniment al sezonului din regiunea noastră! Vă aștept, la Curtea Domnească din Piatra Neamț, la a doua ediție a acestui grandios eveniment, pe care Consiliul Județean Neamț îl organizează pentru dumneavoastră! Târgul de Crăciun este sărbătoarea care ne aduce împreună la sfârșit de an, o sărbătoare a bucuriei, pe care vreau să o împărtășim, să ne cuprindă sufletele și împreună să dăruim iubire! Vedete de peste graniță, din țară și din frumosul nostru județ ne vor crea seri de neuitat! Vă aștept cu drag!
Galerie foto
12 Decembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Emoții, bucurii, minți sclipitoare, profesori de renume, părinți dornici de a-și susține copiii în competiții de anvergură, toate la un loc au făcut o „Sărbătoare a Școlii Nemțene“, la care a participat, marți, 12 decembrie 2017, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Neamț, președintele Ionel Arsene. „A fost un eveniment de înaltă ținută, organizat de Inspectoratul Școlar Județean și susținut de Consiliul Județean Neamț! M-am bucurat să văd laolaltă acești oameni care fac cinste educației nemțene, oameni care țin învățământul nostru în topul învățământului național și internațional! Îi felicit pentru toate realizările lor, pentru devotament, pentru bucuria pe care ne-o fac, aducând județului zeci de trofee, diplome și medalii, obținute în competiții de prestigiu național și internațional!“, a precizat președintele Ionel Arsene.
Galerie foto
12 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am condus astăzi ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț și am reușit, cu sprijinul colegilor, să aprobăm mai multe proiecte în beneficiul nemțenilor. Printr-o rectificare de buget am alocat fonduri cu care susținem implementarea unor proiecte de interes județean și asigurăm buna funcționare a Consiliului Județean Neamț și a instituțiilor subordonate. De asemenea, am alocat suma de 100.000 lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, pentru a efectua intervențiile necesare obținerii acreditării de la Ministerul Sănătății, iar două lăcașuri de cult - Parohia Pipirig 2 și Mănăstirea „Schimbarea la față“ din satul Nechit, Borlești - au primit fonduri pentru soluționarea unor probleme urgente. Sunt fericit că prin votul de astăzi vom reuși să aducem bucurie în sufletele credincioșilor care trec pragul bisericii și al mănăstirii de la Nechit. Au fost mai multe proiecte supuse aprobării, fiecare important în felul său. Le mulțumesc colegilor consilieri pentru că mi-au fost alături!
Galerie foto
29 Noiembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Astăzi am condus ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț și prin unele dintre proiectele pe care le-am aprobat vom avea luna decembrie dedicată oamenilor speciali din județul nostru! Cu aprobarea consilierilor județeni, pe data de 7 decembrie, la ora 17, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț va avea loc festivitatea de premiere a Galei Ambasadorilor Nemțeni. Pe 12 decembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, va avea loc „Sărbătoarea Școlii Nemțene 2017“, eveniment creat pentru elevii și dascălii care fac cinste învățământului nemțean. Pe 14 decembrie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, beneficiind de susținere financiară de la Consiliul Județean, va organiza „Premierea celor mai buni sportivi din județul Neamț“. Pe 15 decembrie, pentru toți locuitorii județului nostru vom deschide „Târgul de Crăciun la Neamț“, eveniment pentru organizarea căruia alături de finanțarea asigurată de la bugetul județului va contribui și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“. De asemenea, împreună cu colegii consilieri județeni, am aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și tot pentru nemțeni, pentru a le bucura sufletele, a fost acordată suma de 770.000 de lei, pentru 27 de unități de cult care au cerut sprijin pentru lucrări de modernizare, dotări, bună funcționare. Mă bucur că prin ședința de astăzi am reușit să găsim soluții pentru unele dintre problemele județului nostru!
Galerie foto
29 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Cutia amplasată la Consiliul Județean Neamț pentru strângerea de jucării care să fie donate copiilor sărmani în cadrul Târgului de Crăciun are mare căutare. Prichindeii de la clasa pregătitoare A „Steluțele zâmbitoare“ a Liceului Tehnologic „Spiru Haret“ au adus jucării de pluș, care vor ajunge la semenii lor, la care Moș Crăciun merge mai greu sau niciodată! „Le mulțumesc micuților pentru gestul nobil pe care l-au făcut, având puterea de a renunța la o jucărie care le bucura sufletele, pentru a-i ferici pe alții! Prin gestul lor mare au arătat că tema Târgului de Crăciun la Neamț - «Dăruiește iubirea!» - este una cât se poate de adevărată!“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
28 Noiembrie 2017 IIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Proiect de 5 milioane de euro, câștigat de Consiliul Județean Neamț pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Aproximativ 5 milioane de euro a câștigat Consiliul Județean Neamț, pentru „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț“. „Astăzi am semnat contractual de finanțare, alături de directorul ADRNE, Vasile Asandei, pentru acest proiect. Lucrările vor fi în valoare de 20.666.351 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 20.253.024 de lei, iar contribuția Consiliului Județean este de 413.327 de lei. În perioada următoare voi semna contractele de finanțare pentru alte două proiecte - Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial „Ion Creangă“ Humulești și pentru Muzeul „Calistrat Hogaș“ din Piatra Neamț. Este extrem de important faptul că aceste proiecte se derulează cu finanțare europeană“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Consiliul Județean Neamț a mai depus în cadrul aceleiași axe alte două proiecte, pentru Muzeul de Istorie Bicaz și Muzeul de Istorie Roman – Casa Nevruzzi.
Galerie foto
28 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Specialiști de renume, reprezentanți ai unei importante companii internaționale, care desfășoară activități pe mai multe continente, au răspuns invitației pe care au lansat-o autoritățile județene, de a susține proiectele care vizează dezvoltarea turismului nemțean, prin organizarea de evenimente și festivaluri. „Tema discuției purtată astăzi la Consiliul Județean Neamț vizează realizarea unui centru expozițional și de spectacole, de interes național și internațional. Avantajele oferite de zona noastră țin de cadrul natural deosebit pe care îl avem, dar și de celelalte investiții aflate în diverse faze de implementare, iar noi, la rândul nostru, suntem interesați să beneficiem de experiența acestor specialiști în construirea și managementul unor astfel de centre expoziționale. După materializarea discuțiilor de astăzi, ne vom putea bucura, acasă, de concerte susținute de vedete internaționale și de alte evenimente de anvergură. Am convingerea că acest proiect va fi o completare a celorlalte pe care le vom implementa în Ținutul Neamțului, pentru dezvoltarea județului nostru și lansarea turismului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Galerie foto
23 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Extraordinară la Consiliul Județean Neamț Ieri am condus o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, pentru că două probleme importante pentru județul nostru nu suportau amânare. Primul proiect de pe ordinea de zi a vizat aprobarea proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaș» Piatra Neamț“, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție. Prin al doilea proiect de pe ordinea de zi s-a rectificat bugetul județului Neamț pe anul 2017. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru că au fost alături de mine, susținând împreună proiecte pentru binele nemțenilor!
Galerie foto
16 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Târgul de Crăciun la Neamț“, atracție pentru participanții la Târgul de Turism al României Standul cu care participă Consiliul Județean Neamț la Târgul de Turism al României se bucură de un mare succes din partea participanților la eveniment. Tema aleasă de către autoritățile județene pentru această ediție este „Târgul de Crăciun la Neamț!“. „Județul Neamț sclipește la Târgul de Turism al României, la Romexpo! Ceea ce anunțam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț prinde contur! Noua ediție a «Târgului de Crăciun la Neamț» și frumusețile județului nostru sunt temele cu care ne prezentăm în fața zecilor de mii de vizitatori la Romexpo! Sunt bucuros să văd că vizitatorii știu deja de tradiția pe care vrem să o împământenim la Neamț pentru Sărbătorile de Iarnă! «Târgul de Crăciun» este un eveniment care crește de la an la an și care va face din Neamț un brand! Deja s-a vorbit despre județul nostru, în presa națională! http://a1.ro/…/targul-de-turism-al-romaniei-1619-noiembrie-…“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie foto
15 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat o nouă vizită la lucrările de modernizare a drumului județean DJ 157 C, pentru a vedea evoluția acestora comparativ cu ceea ce se înregistra la ultimele două deplasări în aceeași zonă. „Am revenit în cursul zilei de azi pe drumul județean DJ 157 C, după alte două vizite în ultimele săptămâni, pentru că sunt foarte interesat să văd în ce etapă se opresc lucrările de reabilitare a lui. Prognoza meteorologică anunță că în această toamnă nu vor mai fi condiții optime pentru astfel de lucrări, dar apreciez că s-a intervenit în forță în acest an în modernizarea multor căi de rulare, iar din primăvară, drumurile județului vor deveni adevărate șantiere. Sunt mulțumit de cum a decurs această lucrare, prin care punem la punct un traseu extrem de important, care asigură legătura cu Spitalul de Pneumoftiziologice Bisericani, pornind din DN 15, de la Viișoara“, a declarat președintele Ionel Arsene. Acest traseu are o lungime de 6,15 km. Proiectul, cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, presupune reabilitarea întregului sistem rutier, prin supralărgirea și aducerea la parametrii corespunzători ai unui drum județean.
Galerie foto
14 Noiembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat marți, 14 noiembrie 2017, o vizită de lucru pe DN 15D, acolo unde se efectuează lucrări de modernizare pentru a se circula în siguranță și confort pe ruta Roman – Vaslui. „Astăzi am revenit la lucrările de pe drumul național DN 15 D, împreună cu directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, inginerul Ovidiu Laicu, pentru a vedea cum a evoluat proiectul în ultimele săptămâni, de la ultima vizită pe care am făcut-o în zonă. Sunt mulțumit de cum se prezintă situația pe acest traseu extrem de important pentru participanții la trafic, care se deplasează pe ruta Roman – Vaslui. Vreau ca până la instalarea sezonului rece, cât mai multe drumuri care trec prin Neamț să fie reparate și modernizate, iar promisiunile mele față de locuitorii județului nostru să fie onorate. Pentru mine, asigurarea unei infrastructuri rutiere de calitate este o prioritate și urmăresc cu maxim interes tot ce se desfășoară în acest domeniu, pentru că vreau să avem drumuri bune în toate zonele județului“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. DN 15 D pe care se fac reparații traversează localitățile Gâdinți, Poienari, Pâncești și Bozieni.
Galerie foto
8 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
„Gala Ambasadorilor Nemțeni“, un eveniment de o reală valoare, încă de la prima ediție. Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, a organizat, joi, 7 decembrie 2017, prima ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni, eveniment extrem de apreciat atât de către nominalizații pentru statutul de „ambasador“, cât și din partea publicului prezent în sală sau a celui care a votat on-line, susținându-și favoriții în competiție. „Neamțul și-a recunoscut și sărbătorit aseară valoarea! Nu succesul, nu faima, ci acele principii și pe acei oameni care ne fac o comunitate specială și apreciată peste tot în lume. Pentru prima dată, am avut oportunitatea, prin această Gală de excepție, să ne arătăm recunoștința față de nemțenii care sunt și vor rămâne pentru mult timp, poate veșnic, factori de coeziune pentru întreaga comunitate și modele de curaj, inițiativă și demnitate pentru fiecare dintre noi în parte. Rămâne de datoria noastră să le înțelegem pe deplin moștenirea! Le mulțumesc tinerilor nemțeni ce fac parte din Consiliul Consultativ în domeniul Tineretului pentru idee, celor care și-au rupt din timpul lor pentru a ne fi alături la eveniment, cum sunt doamna senator Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației; Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat; IPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului; Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei și renumita sportivă Doina Melinte! Le mulțumesc membrilor juriilor locale și tuturor celorlalți participanți!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Ambasadorii Neamțului, nominalizați după prima ediție a Galei, sunt: Lucian Strochi – Artă; Monica Sofron – Asistență Socială; Dan Țârdea – Educație și Cercetare; Dan Gabriel Arvătescu – Sănătate; Valentin Gavril – Sport; Eliza Chirilă – Tinere Valori; Sebastian Cătănoiu – Voluntariat! „Vă sunt recunoscător, stimați ambasadori ai Neamțului, pentru reperele pe care le stabiliți în comunitate! Ne vedem la anul, la o nouă ediție de Gală, cu alți ambasadori, oameni care fac cinste județului în țară și în străinătate!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.
Galerie foto
7 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președinții Consiliilor Județene din Moldova și-au dat întâlnire la Piatra Neamț, unde s-a desfășurat Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Astăzi, la Piatra Neamț, m-am întâlnit cu președinții consiliilor județene din Regiunea Nord Est, în cadrul ședinței Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Discuțiile purtate au fost extrem de importante, fiecare dintre noi fiind interesat de alocările financiare disponibile prin POR 2014-2020, de noile posibilități de a obține finanțări nerambursabile pentru județele pe care le reprezentăm, de obiectivele aferente anului 2018 pentru ADR Nord-Est. De asemenea, am participat la panelurile ce vizează «Specializare inteligentă în Regiunile din România», fiind un proiect promovat de Comisia Europeană, Directoratul General pentru Dezvoltare Regională, în colaborare cu Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, în cadrul acțiunilor preparatorii complementare ale Parlamentului European, ce au ca scop creșterea capacității administrative a regiunilor de a gestiona fonduri europene structurale și de investiții“, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
Galerie Foto
Atașare
6 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sper că Moș Nicolae v-a adus, dragi copii, tot ceea ce e mai bun și mai frumos în ghetuțele pe care le-ați lustruit cu mare grijă, iar părinților voștri, multă liniște în case, sănătate, bucurii! Fie ca atmosfera adusă de Moș Nicolae să vă umple tuturor sufletele de emoție și cu mare drag să așteptați și celelalte minunate sărbători ale acestui sfârșit de an! Aniversaților zilei vă adresez frumoase și sincere urări de bine! La mulți ani!
1 Decembrie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a încununat cu glorie lupta poporului român de a trăi liber şi egal între popoarele Europei. Cea mai importantă zi pentru România trebuie să ne găsească uniţi, pentru a trăi împreună spiritul acestei sărbători. La Mulţi Ani, dragi nemţeni! La Mulţi Ani, România!
16.11.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

În data de 29 noiembrie 2017, ora 11, Consiliul Județean Neamț împreună cu reprezentanții ADI EURONEST organizează o întâlnire în sala Ion Creangă cu cetățenii și organizațiile care au activități dedicate românilor din diaspora pentru a prezenta activitățile proiectului „ ReCONNECT DIASPORA- Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului.”

Proiectul se va derula pe parcursul a 36 de luni în beneficiul membrilor fondatori: Consiliul Județean Bacău, Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Neamț, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Județean Vaslui și, în final, al persoanelor care au resedința în mediul urban sau rural în Regiunea de Nord-Est, care intenționează să inițieze o afacere în mediul urban și fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul încrierii în grupul țintă.

OBIECTIV GENERAL

Încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est de către persoane aflate în Diaspora.

OBIECTIVELE specifice ale proiectului vizează:

1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 250 de persoane din grupul țintă prin furnizarea de cursuri de formare antreprenorială în scopul de a genera un numar cât mai mare de afaceri la nivelul Regiunii Nord-Est;

2. Facilitarea și sprijinirea demarării, dezvoltării și funcționării afacerilor înființate de către membrii grupului țintă prin acordarea a 30 de ajutoare de minimis pentru cele mai bune planuri de afaceri din Regiunea Nord-Est;

3. Dezvoltarea și promovarea unei analize a mediului antreprenorial la nivelul Regiunii Nord-Est;

4. Dezvoltarea mediului antreprenorial în Regiunea Nord-Est prin oferirea de asistență de specialitate/ consiliere/ mentorat pentru îmbunătațirea cunostințelor și aptitudinilor dobândite în cadrul formării antreprenoriale pentru 30 de beneficiari ai ajutorului de minimis;

5. Cresterea gradului de informare a 30 de beneficiari ai ajutorului de minimis privind temele orizontale si temele secundare ale programului;

6. Asigurarea sustenabilității în ultimele șase luni ale proiectului prin monitorizarea afacerilor finanțate, dezvoltarea de mecanisme de susținere și promovare a acestora și integrarea rezultatelor și a experienței acumulate în cadrul proiectului în politicile și strategiile solicitantului, partenerilor și/ sau autorităților publice locale.

INDICATORII proiectului:

- 250 persoane care beneficiază de sprijin în cadrul proiectului – minimum 20 de persoane din fiecare județ;

- 30 IMM-uri nou create si funcționale la 6 luni după terminarea sprijinului – minimum 2 firme în fiecare județ;

- Minimum 60 de locuri de muncă nou create.

GRUPUL ȚINTĂ:

Persoanele care vor fi selectate în grupul țintă vor îndeplini cumulativ următoarele condiții:

a) intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban;

b) au reședinta sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea mai puțin dezvoltată Nord-Est;

c) au vârsta de minimum 18 ani;

d) posedă cetățenia română;

e) fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii;

f) – demonstrează experiența antreprenorială prin documente de înființare a unei societăți comerciale în străinătate, precum și prin documente care să ateste experiența specifică în domeniul în care dorește să inițieze o afacere prin intermediul programului, sau

– demonstrează capacitatea tehnică și profesională printr-un contract de muncă sau de colaborare ori alt document similar, în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului, sau

– demonstrează cunoștintele de specialitate prin documente recunoscute de statul român, care să ateste absolvirea de studii de specialitate în cadrul unor instituții de învățământ superior din străinatate, ori prin alte documente ce certifică absolvirea unor cursuri de scurtă durată în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului.

Categoriile de persoane vizate de proiect sunt șomerii, persoanele inactive (cuprinse între 18 și 65 de ani), persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă. NU pot face parte din grupul țintă tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 de ani.

Urmare a derulării unui curs de formare antreprenorială, se vor întocmi planuri de afaceri care să propună:

o activități ce vor promova concret sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor; sau

o măsuri ce vor promova concret inovarea socială; sau

o măsuri ce vor promova concret utilizarea şi calitatea TIC prin implementarea unor soluții TIC în procesul de producție/ furnizare de bunuri, prestare de servicii și/sau execuție de lucrări; sau

o măsuri ce vor promova concret consolidarea cercetării, a dezvoltării tehnologice și/sau a inovării, sau

o alte idei de afaceri.

Planurile de afaceri vor fi selectate în cadrul unui concurs și se vor înființa 30 de firme care vor fi finanțate cu maximum 40.000 euro/firmă.

Informatii suplimentare pot fi găsite pe http://adieuronest.ro/wp-content/uploads/2017/07/prezentare-ReCONNECT-DIASPORA-2.pdf

Persoana de contact: Simirad Irina, Tel/ Fax: 0232/273.814

20.09.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am anuntat astazi, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea campaniei „Gala Ambasadorilor Nemțeni“. Susțin acest eveniment, inițiat de Consiliul Consultativ în domeniul Tineretului, pentru că vreau ca prin votul nemțenilor și decizia unui juriu național, să îi cunoaștem pe cei care fac cinste județului, care aduc plus-valoare vieții sociale și culturale, care fac din ținutul nostru unul cunoscut în țară și străinătate! Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Teatrul Tineretului vor fi omagiate elitele nemțene! Vă invit să ne fiți parteneri prin nominalizările pe care le veți înainta, pentru a putea face alegerile cele mai bune!
Galerie foto
08.09.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă

Ref: participarea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la cea de-a XXVII-a ediție a Forumului Economic din Krynica, Polonia

Preșdintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat în perioada 5-7 septembrie la Forumul Economic din Krynica, Polonia. Evenimentul a fost unul de amploare, fiind unul dintre cele mai reprezentative în domeniu din Europa, la care au luat parte peste 3000 de participanți din 60 de țări.

“Mă bucur că am ales să particip la acest Forum Economic deoarece am reușit să deschid dialoguri ce mă vor ajuta să identific parteneri și să dezvolt relații solide în cadrul cărora să exploatăm la maxim potențialul investițional al județului nostru. Unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul economic din Europa, Forumul a beneficiat de prezența președintelui Republicii Polonia, Andrzej Duda, de cea a președintelui Georgiei, Giorgi Margvelashvili și Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia. În contextul actual, când interesele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie armonizate mai mult decât oricand, astfel de reuniuni sunt absolut necesare. Premisele dezvoltării economice ale Romaniei, ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și implicit ale județului nostru sunt strâns legate de cele ale Uniunii Europene iar direcția de urmat trebuie să fie una comună pentru a ne dezvolta într-adevăr durabil și sustenabil. Am profitat de acest prilej pentru a participa la mai multe sesiuni de informare și conferințe în care le-am prezentat participanților oferta investițională a județului Neamț și potențialul acestuia din punct de vedere al investițiilor. Am susținut în cadrul conferinței despre potențialul industriei creative și culturale, o prezentare a județului Neamț din această perspectivă, cu accent pe proiectul Consiliului Județean Neamț privind constucția Ținutului Creangă, un parc tematic de mari dimensiuni care să recreeze atmosfera din poveștile și povestirile autorului iar în cadrul conferinței în domeniul turismului am prezentat proiectele Consiliului Județean Neamț în acest sector, cum ar fi cel al Stațiunii de Schi Durau, Parcul "Cetate" și Ștrandul Orașului Tîrgu Neamț cât și despre proiectul Stațiunea Băile Oglinzi. M-a bucurat entuziasmul și încrederea cu care au fost primite aceste proiecte și mai ales interesul pe care am reușit să îl stârnesc față de ele celor prezenți”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Pe parcursul celor trei zile de Forum s-au derulat cinci sesiuni plenare și aproximativ 150 de discuții și mese rotunde pe diverse teme de actualitate.
Galerie Foto
31.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat astazi, împreună cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, vizite de lucru în teren la drumurile naționale care provoacă probleme participanților la trafic.
„Am stabilit astăzi împreună cu directorul Laicu un program de intervenție pe drumurile naționale care traversează județul Neamț. Așa cum le-am promis nemțenilor, tronsonul de drum de la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Bicaz, în zona Ursuleți, va fi tratat cu prioritate, el urmând a intra în reparații în maxim două săptamâni. Mai mult decât atât, am susținut ca acesta să fie supralărgit și prevăzut cu o platformă cu cântar, având în vedere traficul intens al mașinilor de mare tonaj pe acest tronson. Mă bucură că după ani de zile de încercări am reușit să rezolv această problemă care afecteză atât șoferii care folosesc acest drum cât și pe nemțenii care au locuințe în zonă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Un alt sector de drum vizitat astăzi de către președintele Arsene a fost cel de pe drumul național 15 B, Piatra-Neamț – Tîrgu Neamț, în zona Ocol și care de asemenea urmează a fi reabilitat tot în luna septembrie.
O atenție deosebită a fost acordată în cadrul discuțiilor podului de la Straja, care le crează probleme șoferilor și în special agenților economici din zonă care nu își pot transporta marfa din pricina restricțiilor de trafic impuse de starea de deteriorare în care se află acest pod. Și pentru acest obiectiv de investiții, președintele Consiliului Județean a primit asigurări ferme că procedurile vor fi inițiate în cel mai scurt timp.
Galerie Foto
30.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am primit astazi cu mare placere vizita presedintelui Consiliului Raional Criuleni, Veaceslav Burlac, pentru a pune la punct detaliile infratirii dintre Raionul Criuleni, Republica Moldova, si Judetul Neamt. Am convenit in cadrul vizitei semnarea unui acord comun pentru dezvoltarea relatiilor de colaborare in domeniile economic, social si cultural cat si realizarea in parteneriat de activitati reciproc avantajoase. Incurajez stabilirea unor astfel de colaborari, rezultatele acestora fiind evidente pentru comunitati, cu atat mai mult cand vorbim despre comunitati din Republica Moldova. Traim azi timpurile cand trebuie sa vorbim de infratire. Atat eu, cat si presedintele Veaceslav Burlac, credem in acest lucru sfant si cu siguranta o sa avem de invatat unul de la altul, iar impreuna o sa reusim sa pastram valorile neamului romanesc.
Galerie Foto
22.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă
Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, prin două trasee dificile care nu pot prelua fluxurile sporite de trafic generate de dezvoltarea socio-economică. Această autostradă va reuși să satisfacă cererea actuală și viitoare de trafic și totodată va crește gradul de atractivitate pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între coridoarele PAN Europene IV și IX. ....

Cititi comunicatul de presa integral
Vizualizati certificatul de urbanism
Atașare
06.08.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
La 100 de ani de la cea mai importantă operaţiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial am onorat la Mărăşeşti memoria celor care au luptat şi s-au jertfit pentru o Românie unita. La invitatia colegului meu Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, pe care il felicit pentru modul impecabil in care a organizat evenimentul "Vrancea eroica", am participat alaturi de inalti oficiali ai Statului Roman, diplomati si presedinti ai partidelor politice, la manifestarile organizate pentru comemorarea eroilor care au luptat in cele mai grele batalii din Primul Razboi Mondial. Acum, mai mult decat oricand, este momentul ca noi toti romanii, politicieni, oameni de cultura, oameni de stiinta sa ne constientizam responsabilitatea de a continua demersul inaintasilor nostri de a construi o Romanie unita si puternica. Glorie vesnica Eroilor Neamului Romanesc!
31.07.2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Judetul Neamt a fost selectat de catre Guvernul Romaniei sa faca parte din cele trei judete pilot in care va derula campania "Informare acasa! Siguranta in lume!". Astfel, pe 11 august, judetul nostru va fi gazda reprezentantilor ministerelor pentru Românii de Pretutindeni, ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe cat si pentru cei ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Franța. Acestia le vor oferi nemtenilor care doresc sa locuiasca, sa munceasca si sa studieze in afara granitelor tarii toate informatiile asupra drepturilor pe care le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informare-acasa-siguranta-in-lume-campanie-de-informare-pentru-romanii-care-doresc-sa-munceasca-in-afara-granitelor
19 iulie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Județul Neamț va beneficia de cea mai mare și durabilă dezvoltare prin impelentarea celor peste 180 de proiecte finanțate prin programul PNDL II. Pana în anul 2020 vor fi finanțate 58 de proiecte în mediul rural nemțean, prin care se vor moderniza drumuri de interes local și comunal, unități de învățământ, dispensare și poduri, se vor extinde rețelele de apă și canal. "Le-am promis nemțenilor o viața mai bună la ei acasă, un sistem de sănătate pe măsura așteptărilor lor, o infrastructură școlara corespunzătoare, un județ în care să-și dorescă să traiască și să-și crească copiii. Iata că, dupa primul an de mandat, vin in fața dumneavoastră cu proiecte pentru județul Neamț de peste 800 de milioane de lei, proiecte ce vor conduce la o dezvoltare a județului așa cum nu a mai fost de mai bine de 20 de ani. Județul Neamț va fi „răscolit“, la propriu, în următorii ani, când datorită finanțărilor asigurate prin PNDL II, se vor implementa 183 de proiecte, în comunele, orașele și municipiile sale! Chiar dacă de la preluarea actualei guvernări au trecut doar câteva luni iată, prin semnăturadoamnei Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, vor fi finantate peste 50 de proiecte in comunele nemtene, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea un pavilion Secții Medicale și se vor crea spații destinate personalului medical, pentru buna desfășurare a activității! Peste 50 de drumuri și poduri județene vor intra în reabilitare, iar în cartierul Speranța, din municipiul Piatra Neamț, după ani de așteptări, vor exista o grădiniță și o școală care să îi deservească pe copiii din zonă! Aveți încredere, dragi nemțeni, în ceea ce v-am garantat când m-ați mandatat să vă reprezint: programul meu este să dezvolt județul, cu ajutorul colegilor de la guvernare! Este o prioritate pentru mine să aduc la Nemț finanțare pentru proiectele pe care vi le-am promis și ma voi preocupa în permanență să atrag bani în județ, fie de la nivel guvernamental, fie de la nivelul Uniunii Europene", Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
/massmedia/Imagini/_w/IMG_6220_JPG.jpg
10 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Județean Neamț, având ca partener Clubul Fermierilor AGRALIM a organizat astăzi Conferința Interjudețeană de Agricultură Neamț-Bacău, cel mai important eveniment de agrobusiness din zonă. Invitației președintelui Ionel Arsene a raspuns și ministrul Petre Daea, deținătorul portofoliului Agriculturii în Guvernul Grindeanu.

Evenimentul a urmărit să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care se confruntă. "Ma bucur că am reușit, ca aici, la Neamț, să creez prilejul pentru fermierii din cele două județe, de a dezbate situația agriculturii și totodată de a discuta direct cu reprezentanții autorităților locale și centrale despre problemele pe care le întâmpină. Agricultura este un domeniu prioritar pentru economia națională și reprezintă un motor de creștere economică, o soluție pentru creșterea exporturilor, un domeniu generator de locuri de muncă, iar statul trebuie să asigure protecție și sprijin fermierilor. Personal mă voi implica și voi acționa în măsura competențelor mele ca fermierii din Neamț să fie sprijiniți și încurajați în activitatea lor", Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. La eveniment au participat Ministrul Agriculturii Petre Daea, Ioan Munteanu, președintele comisiei de agricultură din Camera Deputaților, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Direcțiilor Agricole, reprezentanți ai primăriilor și consiliilor locale din cele două județe, companii cu produse și soluții inovative, fermieri și specialiști în domeniul agricol.

03 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a inițiat demersurile pentru constituirea unui consilu consultativ în domeniul Educației. Înființarea acestor organisme consultative reprezintă un mijloc pe care președintele Consiliului Județean îl va folosi pentru a realiza un proces cu adevărat eficient de consultare externă.

„Într-o societate modernă sunt mai multe domenii prioritare, dar cred că cel care are cea mai mare îndreptațire să fie numit domeniu strategic este Educația. Pentru Neamț, dar și pentru întreaga Romanie, Educația înseamnă dezvoltare și prosperitate pentru prezent, respect pentru valorile care ne reprezintă trecutul și identitatea, dar mai ales speranța pentru tinerii care ne duc pe drumul viitorului. În spatele fiecarui om, indiferent de statutul său social, se află un dascal. Numai având profesori puternici și un sistem de educație consolidat, atunci putem avea societăți durabile, ceea ce asigură dezvoltarea unui stat. Educația ne ajută să știm cine suntem, de unde venim și încotro mergem. De aceea consider că este absolut necesar ca la nivelul Consiliului Județean Neamț să înființăm un consiliu consultativ în acest domeniu, care să producă și să implementeze idei în domeniul educației pentru îmbunatățirea sistemului”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Toți cei care profesează în domeniul educației și au disponibilitatea de a-și pune cunoștințele și experiența în slujba comunitații sunt invitați să depună CV-uri și scrisori de intenție la registratura Consiliului Județean Neamț sau la adresa de email comunicare@cjneamt.ro până pe data de 8 martie.

03 martie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, dupa numeroase discuții și eforturi susținute, a reușit să îl aducă în Neamț pe renumitul profesor universitar, domnul Jean-Noel Pachoud, reprezentant al Universitații din Grenoble. Scopul întalnirii de azi, dar și un prim pas spre o noua etapă de dezvoltare a județului nostru, o constituie discuțiile purtate în vederea înființării unei institutii de invatamant superior, cu profil turistic. Aceasta ramura vine din dorinta de a oferi servicii de calitate celor care ne viziteaza meleagurile, dar si demararea unei strategii turistice corespunzatoare timpurilor noastre. Prin initierea acestui proiect de amploare, nu doar ca formam tinerii nemteni, dar devenim astfel, un centru de interes national si international. La intalnirea de astazi a luat parte și domnul Cătălin Ilașcu, consultant în formare profesională, dezvoltare locală și finanțări nerambursabile. Domnul Jean-Noel Pachoud si-a manifestat intentia de a prezenta unei delegatii nemtene, cateva dintre unitatile de invatamant de acest gen, care functioneaza cu succes in Franta si Portugalia. Mai apoi, o noua etapa o reprezinta identificarea variantelor care pot fi abordate in vederea implementarii acestui proiect, din punct de vedere al infrastructurii materiale, pentru a infiinta in Neamt o scoala superioara de turism. Universitatea de Turism din Grenoble va contribui la acest demers cu rețeaua informațională și ingineria pedagogică necesară. “În urma eforturilor din ultimele luni de a identifica parteneri de renume in acest domeniu, sunt mandru si onorat totodata de prezenta unor somitati in domeniul turismului. Îmi doresc să demaram acest proiect cât mai repede, să inițiem un model de succes la Neamț, care ulterior să fie multiplicat la nivel național. Din toate discuțiile purtate cu cei care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, a rezultat aceeași problemă, respectiv lipsa resursei umane calificate, bine instruite. Lipsa personalului pregătit în acest domeniu reprezintă o carență serioasă pentru noi, în ciuda potențialului turistic de care dispunem”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
27 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Informare de presă

Referitor la informațiile apărute astăzi în presa locală și pe rețelele de socializare, în legatură cu o situație petrecută la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde o femeie care a ajuns la spital având copilul bolnav a fost tratată necorespunzător de către unul dintre medicii de gardă, doresc să precizez că am dispus de urgență demararea unei anchete interne pentru a afla cum s-au petrecut lucrurile. În condițiile în care informațiile apărute în spațiul public se vor confirma, vă asigur că vor fi luate toate măsurile care se impun, iar cei vinovați de această situație vor fi sancționați. Pentru o corectă informare asupra acestei situații, vă voi informa în permanență cu privire la rezultatele anchetei și măsurile dispuse.

Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț

25 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Vizită de lucru a vicepremierului Romaniei, Sevil Shhaideh, în județul Neamț

Marți, 28 februarie, vicepremierul Romaniei si ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, va efectua o vizită de lucru în județul Neamț, la invitația președintelui Consiliului Județean Ionel Arsene. Vicepremierul Romaniei Sevil Shhaideh va fi însoțită la această vizită de către ministrul secretar de stat Adrian Gâdea. Cei doi oficiali vor participa la o întâlnire cu reprezentanții unitaților administrativ-teritoriale din județ cu scopul de a pune în discuție necesitațile comunitaților nemțene și pentru a gasi cele mai bune soluții de finanțare și dezvoltare. Cu această ocazie, va fi amplu dezbatut noul Program Național de Dezvoltare Locala, începand cu anul 2017, instituindu-se cea de-a doua etapă a acestuia și în cadrul caruia se va asigura finantarea in domenii care se refera la realizarea investitiilor publice in infrastructura locala. De asemenea, vor fi analizate investițiile aflate deja în derulare la nivelul județului Neamț și finanțate de către Ministerul Dezvoltarii. „Dezbaterea de marți este una deosebit de importantă pentru dezvoltarea viitoare a județului Neamț. Vom identifica impreuna nevoile reale ale comunitaților din județ și vom încerca să gasim soluții pentru rezolvarea lor. Mă aștept ca un număr cât mai mare de primari să participe la această întalnire”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

18 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt participa la editia de primavara 2017 a Târgului de Turism al României.

In perioada 16-19 februarie, Consiliul Judetean Neamt participa la cea dea 43-a editie a Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo Bucuresti. La această ediţie Consiliul judeţean Neamţ se prezintă cu un stand în amenajare proprie, de 60 mp, amplasat în Pavilionul C3 al ROMEXPO, promovând doua evenimente anuale ce au loc în Judeţul Neamţ, Festivalul Muntelui Ceahlău ajuns la cea de a 43-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 5-6 august 2017, în Staţiunea Durău şi cea de a 12-a ediţie a Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”, care se desfăşoară la Piatra Neamţ în perioada 26-28 mai 2017. Vizitatorilor le este prezentată întreaga ofertă turistică a Judeţului Neamţ: arii protejate, muzee, mănăstiri, tradiţii şi artă populară, evenimente, toate sub formă de albume, pliante, hărţi, filme, broşuri. Pe scena Târgului a evoluat şi Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte ” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prezentând vizitatorilor cântece şi dansuri populare nemţene. "Participarea la acest târg este menită să pună în valoare produsele turistice nemţene şi zonele cele mai frumoase din judeţ, ştiut fiind faptul că zona noastră deţine un potenţial turistic ridicat, compus dintr-un bogat patrimoniu cultural şi natural, dintr-o infrastructură de cazare şi alimentaţie publică bine dezvoltată, precum şi de existenţa unor tradiţii şi obiceiuri care încă se mai păstrează şi sunt un veritabil produs turistic. Sunt multumit de modul in care ne-am prezentat la aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei, iar aprecierile vizitatorilor, inclusiv a ministrului turismului, Mircea Dobre, care ne-a vizitat standul sunt o confirmare in acest sens", Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

03 februarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judeţean Neamţ a finalizat în data de 31.01.2017 documentația tehnico-economică a proiectului Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ-Bacău-Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău, proiect înregistrat la Organismul Intermediar POR ADR NORD-EST.

“Unul dintre obiectivele mele principale, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț este acela de a atrage cât mai mulți bani europeni pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale nemțenilor și transformarea județului într-un mediu favorabil investițiilor. Îmi doresc să aduc administrația publică din județul nostru un pas mai departe față de tot ce s-a întâmplat până acum prin proiecte care să asigure dezvoltarea comunităților locale, dar și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Activitatea noastră, a celor care alcătuim astăzi Consiliul Județean Neamț, are în vedere bunăstarea județului, după cum se poate observa și din proiectele propuse și aflate în implementare. Investiţia prin care se vor reabilita şi moderniza 71,047 km de drum judeţean are ca obiectiv general îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului rural, concomitent cu îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a standardelor de muncă, asigurarea siguranţei şi fluenţei traficului existent şi prognozat, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările tehnice specifice în vigoare”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte POR 2014-2020, Axa Prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, în perioada următoare urmând să aibă loc verificarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii, urmată apoi de evaluarea tehnică şi financiară a proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 144.772.188,26 lei, urmând să fie reabilitaţi 60,360 km astfel: Drumul judeţean DJ 157 Horia – Trifeşti – Climeşti – Făurei - Mărgineni – Piatra Neamţ km. 0+000 – 47+700 , respectiv 40 km lungime drum modernizat; Drumul judeţean DJ 207 C Horia – Ion Creangă km. 0+000 – 7+100, respectiv 7,100 km lungime drum modernizat; Drumul judeţean DJ 207 D Ion Creangă – Recea – Icuşeşti – Bătrâneşti km. 12+170 - 28+000, respectiv 13,260 km lungime drum modernizat. Prin execuția unui sistem rutier modern și asigurarea corespunzatoare a scurgerii apelor pluviale, prin menținerea curățeniei și esteticii drumului modernizat (amenajarea cu îmbrăcaminte asfaltică a intrărilor drumurilor laterale și de exploatare), vor fi satisfăcute condițiile de siguranță și confort impuse de legislația tehnica în vigoare. Totodată, prin îmbunătăţirea infrastructurii drumurilor judeţene ce alcătuiesc axa de transport interjudeţeană Piatra Neamţ- Roman- Icuşeşti- limită judeţul Bacău, se asigură realizarea unui alt obiectiv important, respectiv sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care susţin creşterea economică, mai ales în condițiile în care această zonă a județului este una dintre cele mai sarace.

31 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta ordinara - C.J. Neamt - 31.01.2017

"In ședința ordinara de astazi a Consiliului Județean Neamt am propus, iar colegii consilieri au votat, o serie de proiecte de hotărâre ce se referă la desemnarea reprezentanților CJ Neamt in cadrul Consiliilor de Adiministratie ale Spitalului Județean de Urgenta Piatra-Neamt, in cele ale unităților de învățământ special din județ, cât și in cadrul Adunării Generale a Asociației GAL Ceahlau. Am aprobat de asemenea regulamentele de organizare și funcționare ale consiliilor consultative pe care le-am înființat la nivelul Consiliului Județean pe diferite domenii de activitate și pe care ma bazez in elaborarea politicilor publice in respectivele domenii. Plenul a aprobat astazi și proiectul privind participarea Consiliului Județean Neamt la Târgul de Turism al României din luna februarie, eveniment in cadrul căruia vom promova obiectivele turistice și culturale din județul nostru. Multumesc colegilor consilieri județeni pentru dezbatere și vot.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

30 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ECONEAMT a semnat astazi contractul de delegare prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare din zona 4, cuprinzând orașul Bicaz și alte 11 localități din zona. Acesta este primul din cele patru contracte de acest fel ce vor fi încheiate la nivelul județului Neamt in cadrul proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor. La acest moment, doar 14 județe dintr-un total de 32 in care ar fi trebuit sa funcționeze acest sistem au reușit sa parcurgă etapele obligatorii din proiect, județul nostru fiind unul dintre ele. Vom reuși prin implementarea acestui sistem sa dezvoltam infrastructura necesară pentru ca județul Neamt sa fie capabil sa ducă la îndeplinire toate obligațiile asumate cu UE. Voi urmări îndeaproape acest proiect și ma voi asigura ca firmele câștigătoare sa-și ducă la îndeplinire așa cum se cuvine obligațiile contractuale asumate.
17 ianuarie 2017Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Am condus astazi prima ședința a Consiliului Județean Neamt din acest an. Am propus, iar colegii mei consilieri au aprobat, validarea majorării bugetului Județului Neamt pe anul 2016 cât și utilizarea unor sume din excedentul anual al bugetului Județului Neamt. Un proiect de hotărâre important pentru buna desfășurare a activității societăților comerciale de interes județean, și care a vizat împuternicirea reprezentanților Consiliului Județean Neamt in cadrul adunărilor generale a acționarilor, a fost de asemenea aprobat de plenul CJ Neamt. Ședința de astazi vine cu vesti bune pentru locuitorii din orașul Tîrgu Neamt și alte 17 localități, ce s-au confruntat pana acum cu probleme in privința colectării deșeurilor. Aceasta problema a oamenilor a fost rezolvată astazi prin votul favorabil acordat de consilierii județeni proiectului privind atribuirea și încheierea contractului pentru delegarea gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare. Le multumesc colegilor consilieri pentru buna colaborare in dezbaterea și aprobarea proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de astazi.", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
09 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Prelungirea programului de lucru cu publicul la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor de pe raza județului Neamț.

În scopul asigurării cadrului necesar derulării în condiții optime a procesului electoral din data de 11 decembrie 2016, cât și pentru a veni în sprijinul alegătorilor ale căror acte de identitate au termenul de valabilitate expirat, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Neamt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, și-a stabilit un program special de lucru pentru primiri/eliberări documente, atât în ziua premergătoare, cât și în ziua desfășurării alegerilor. Astfel, pentru perioada 7-10 decembrie 2016, toate serviciile locale au stabilit program de lucru cu publicul între orele 8.00 – 16.00, unele servicii extinzând acest program pană la ora 16.30 în municipiul Piatra Neamț, respectiv ora 18.00 în orașul Roznov, iar în ziua de 11 decembrie 2016, între orele 7.00-21.00. Pentru acordarea de consultanță de specialitate a serviciilor locale și pentru centralizarea și transmiterea indicatorilor specifici la Direcția de Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în zilele de 10 și 11 decembrie 2016, angajați ai biroului de evidență a persoanelor din cadrul Direcției Județene vor asigura permanența la sediul instituției, dupa urmatorul program: - 8.00-16.00, în data de 10 decembrie 2016 - 7.00-21.00, în data de 11 decembrie 2016

08 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul Sănătații.

La nivelul Consiliului Județean Neamț a fost înființat, din initiativa presedintelui Ionel Arsene, cel de-al treilea consiliu consultativ, respectiv cel în domeniul sănătații. In cadrul primei sedinte au fost abordate discutii de ansamblu privind sistemul de sanatate din Neamt însa au fost abordate și probleme specifice de care se lovesc medicii și managerii de spitale din Neamț. „Le multumesc tuturor reprezentanților sistemului de sănătate din județ ca au răspuns invitației mele de a se alătura acestui consiliu consultativ. Mă bucură că această initiativă a fost bine primită iar medicii și managerii de spitale din Neamț au arătat că le pasă de nemțeni și de calitatea serviciilor medicale la care aceștia au acces. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului. Acesta trebuie să se simtă sprijinit și ajutat, nu împiedicat de birocrație sau de lipsurile din acest sistem. Consider că este important să avem tăria să discutăm deschis despre problemele serioase ale societații noastre, iar sănătatea face parte din această categorie. Cred în necesitatea unui parteneriat solid și eficient între autoritatea publică judeteană și cei angajați în sistemul medical din Neamț, pentru binele oamenilor și pentru un nivel cât mai bun de calitate a vieții la noi acasă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Până la această dată, consiliul este format din 16 membri, acesta urmând a fi completat cu reprezentanți ai asociației pacienților, dar și cu directorii de îngrijiri ai unitaților medicale din județ. Concluzia principală desprinsă la finalul primei întalniri este aceea că dezvoltarea serviciilor medicale în unitațile spitalicești din Neamț trebuie făcută în funcție de nevoile pacienților și nu doar pe criterii financiare.

06 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Invitatie la Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar din judetul Neamt

"Stimati reprezentanti ai sistemului de sanatate nemtean. Sanatatea este un domeniu crucial pentru orice stat. Oamenii sanatosi, un sistem medical performant sunt elemente esentiale in asigurarea dezvoltarii si a prosperitatii. Tot sistemul de sanatate trebuie sa fie in slujba pacientului. Acesta trebuie sa sa simta sprijinit si ajutat, nu impiedicat de birocratia sau de lipsurile din acest sistem. Consider ca este important sa avem taria sa discutam deschis despre problemele serioase ale societatii noastre, iar sanatatea face parte din aceasta categorie. Sistemul de sanatate are nevoie de solutii si de perspective corecte care sa redreseze problemele cu care se confrunta toti romanii. In acest sens, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Neamt, doresc sa va invit sa luati parte la Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar din judetul nostru. Pentru reforma si pentru un sistem mai bun avem nevoie de opiniile tuturor celor implicati. Cred in necesitatea unui parteneriat solid si eficient intre autoritatea publica judeteana si cei angajati in sistemul medical din Neamt, pentru binele oamenilor si pentru un nivel cat mai bun de calitate a vietii la noi acasa. Cunosc foarte bine acum realitatile unitatilor medicale din Neamt. Cred insa ca este nevoie de un dialog constant cu partenerii nostri din sistemul de sanatate, pentru a fi tot timpul la curent cu nevoile dumneavoastra, cu nevoile pacientilor si cu starea sistemului medical. Daca reusim sa asiguram acest lucru, avem premisele necesare pentru a implementa schimbarile necesare si de a gasi proiecte pe termen lung care sa asigure o buna functionare a sistemului. Pentru a avea un sistem medical performant, in care cetateanul se simte protejat este nevoie de implicarea tuturor celor care pot contribui la imbunatatirea acestuia. Cadrele medicale, reprezentanti ai sistemului medical ce sunt interesati sa faca parte din acest consiliu pot depune la registratura Consiliului Judetean Neamt sau pot trimite la adresa de e-mail comunicare@cjneamt.ro scrisorile de intentie, insotite de CV." Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt

01 decembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"1 Decembrie este ziua noastră naţională, o zi a celebrării Marii Uniri a tuturor românilor. În această zi cu toţii ne simţim mai aproape de valorile poporului român și ne aducem omagiul celor care au desăvârşit, prin curajul lor, idealul de veacuri al tuturor românilor, Marea Unire din 1918. Prin celebrarea Zilei Naționale, ne îndeplinim datoria solemnă față de înaintașii noștri de a le cinsti memoria și de a garanta că visul pentru care ei au luptat va dăinui pentru generații întregi de acum înainte. Ca români, avem obligația de a ne raporta la Unirea din 1918 ca la un simbol al solidarității naționale și al ideii că proiectele mărețe se pot realiza prin unitate și determinare. De Ziua Națională a României le doresc tuturor nemțenilor să fie sănătoşi şi optimişti faţă de ceea ce ne oferă viitorul. Cu această ocazie țin să le adresez tuturor românilor, oriunde s-ar afla, tradiționala urare: “La mulți ani!” La mulți ani, România!"

Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt

30 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
"Ca în fiecare an, data de 30 noiembrie este una specială pentru români, ziua în care credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc. La mulţi ani tuturor celor care îşi serbează astăzi onomastica, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi linişte sufletească!"

Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt

29 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt - 29.11.2016

"As vrea sa multumesc consilierilor judeteni pentru sustinerea proiectelor aflate pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Neamt. Astazi am luat in discutie 10 puncte, care au fost suplimentate cu inca 6. In cadrul sedintei s-au aprobat mai multe state de functii la institutiile aflate in subordinea Consiliului, astfel incat sa asiguram o buna functionare a acestora. De asemenea, am desemnat reprezentantul CJ Neamt in cadrul Consiliului de Administratie al Casei de Asigurări de Sănătate Neamt cat și reprezentanții în cadrul comisiilor de soluționare a contestațiilor la concursul pentru ocuparea funcției de director al unităților de învățământ special din Județul Neamț. În vederea organizării unor acțiuni de interes județean am aprobat de asemenea asocieri cu orașul Bicaz și cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Vreau ca prin oamenii prin care ii desemnam in diverse functii de reprezentare a CJ sa reusim sa asiguram o functionare in interesul cetatenilor a acestor institutii. Scopul nostru, al celor care ii reprezentam pe cetateni, este de a asigura institutii puternice care sa vina in sprijinul nemtenilor.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

26 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Înființarea Consiliului Consultativ în domeniul economiei și al afacerilor

Președintele Consiliului Județean Neamț a avut vineri întalnirea de constituire al celui de-al doilea consiliu consultativ de la nivelul Consiliului Județean Neamț, respectiv cel din domeniul economiei și al afacerilor.

“Încurajarea antreprenoritatului înseamnă, în primul rând, încurajarea dezvoltării economice, a creșterii bunăstării pentru cetățeni. Abilitațile și atitudinile antreprenoriale oferă beneficii societații pe termen lung. La Consiliul Județean Neamț am înteles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri. Acesta este scopul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri. Cunoștințele lor, ideile pe care le au pentru dezvoltarea județului, toate sunt importante pentru mine și echipa mea de la Consiliul Județean. Mă bucur că printre membrii Consiliului Consultativ se numară și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie, precum și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Experienșa și expertiza lor ne sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Neamț. Vreau ca în timpul mandatului de președinte al CJ Neamț să aducem o creștere economică a județului care să vină în sprijinul oamenilor. Îndraznesc să am această convingere, că Neamțul se poate dezvolta și că nemțenii pot duce un trai mai bun”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Întâlnirea de vineri a Consiliului a cuprins un punct referitor la deschiderea Biroului Unic la Camera de Comerț și Industrie Neamț, ceea ce reprezintă pentru nemteni o facilitate importantă. El va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate și va oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o noua afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. O altă temă abordată în cadrul întalnirii de azi a vizat start-up-urile, cele care sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca fiind o forță motrice pentru inovare, spirit antreprenorial și competitivitate și care pot reprezenta o soluție pentru crearea de noi locuri de muncă în Neamț.

21 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Prezența președintelui CJ Neamț la inaugurarea drumului comunal DC 159 Pipirig-Dolia

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a inaugurat astăzi, alaturi de primarul Comunei Pipirig și în prezența constructorului, drumul comunal DC 159 Pipirig – Dolia, unul dintre drumurile cheie din comună și care deservește un numar pe aproximativ 2000 de familii din localitate. „Mi-am propus ca în mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț să duc la îndeplinire proiectele aflate în curs de realizare. Astăzi am dat încă o dovadă a faptului ca mă țin de cuvant. Am inaugurat drumul comunal DC 159 Pipirig – Dolia, un proiect a cărui valoare s-a ridicat la peste 8,5 milioane de lei și care va deservi aproximativ 4000 de nemțeni. Putem avea o infrastructură mai bună, un județ prosper, însă avem nevoie ca toți factorii de decizie să se implice. Vreau ca nemțenii să trăiască într-un județ mai bun, care să le asigure condiții de trai decente și bunăstare”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. În urma lucrărilor s-au modernizat 8,57 km de drum, s-a betonat șanțul pe o lungime de 11,4 km, au fost realizate 19 podețe laterale și 20 de podețe transversale. De asemenea, s-a realizat semnalizarea rutieră și a fost montat parapetul metalic.

18 noiembrie 2016Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Consiliul Judetean Neamt a amenajat si la aceasta ediție a Targului National de Turism de la Romexpo standul judetului nostru.

"In acest an, am promovat la standul Neamtului Targul de Craciun organizat de Consiliul Judetean ce va avea loc la Curtea Domneasca din Piatra Neamt. Este un eveniment la care tin foarte mult si pentru care am muncit alaturi de echipa mea de la Consiliul Judetean. Am convingerea ca acest târg va fi un real succes. Imi doresc ca un numar cat mai mare de romani, nu doar nemteni, sa participe la acest targ, un eveniment care va reprezenta o buna oportunitate pentru promovarea traditiilor si obiceiurilor nemtene. Ii invit pe toti romanii sa ni se alăture la acest eveniment deosebit, pentru a afla la Târgul de Craciun de la Piatra Neamt ce inseamna cu adevărat ospitalitatea nemtenilor.", a declarat Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Neamt.

17 noiembrie 2016 Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Neamt - 17.11.2016

"Am stabilit astăzi în sedinta de Consiliu Judetean, alături de colegii mei consilieri județeni ultimele detalii legate de organizarea Targului de Craciun de la Piatra Neamt. Doresc si pe aceasta cale sa le multumesc colegilor consilieri liberali, primarului Dragoș Chitic și celorlalți parteneri pentru sprijinul pe care mi l-au oferit susținând proiectul pe care l-am initiat privind organizarea acestui eveniment de amploare pentru nemteni. Mă bucur ca au trecut punctele de pe ordinea de zi privind organizarea Targului de Craciun iar pietrenii, precum și ceilalți nemțeni care vor fi prezenți în luna decembrie în Piatra Neamț, se vor bucura de acest târg pe care îl organizăm pentru ei. De asemenea, au mai fost atribuite licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane în județ și au fost aprobate două asocieri în interes public județean cu Fundația „FRIENDSHIP AMBASSADORS” și Asociaţia ” VREAU SĂ AJUT!”. Mulțumesc încă o data colegilor consilieri judeteni pentru susținerea aratată pentru proiectele dezbătute."

1 - 100 Următorul
HARTA SITE
Consiliul Judetean Neamt © 2011 |

Tipar Font - Font +

Adresa


Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamt
Telefon centrala: (+4) 0233 / 21.28.90
Fax: (+4) 0233 / 21.15.69
E-mail: cons.judetean@cjneamt.ro

Informatii publice


Responsabil relatii cu publicul  - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
Fax: Fax: (+4) 0233 / 22.60.46
E-mail: relatii.publice@cjneamt.ro

Responsabil informatii de interes public - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
E-mail: legea544@cjneamt.ro

RESPONSABIL CU MASS MEDIA


Nume: Maria-Simona Balint
Telefon: 0732.560.930
E-mail: simona_maria_balint@yahoo.ro