|
|
Se începe căutarea
Consiliul Judetean Neamt
Instituţii / Servicii publice
Servicii si formulare online
Prezentare judet
Mass media
DEPUNERE PETITIE

Formular pentru depunerea unei petitii

INSCRIERE IN AUDIENTA

Formular pentru inscriere in audienta

CONSULTARE DOCUMENT

Consulta starea documentului depus

SOLICITARE URBANISM

Solicita certificate, autorizatii, avize

Modify settings and columns
  
Vizualizare: 
Sortare după atașăriUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
ContinutFiltru
Atașare20.09.2017
„Gala Ambasadorilor Nemțeni“Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Am anuntat astazi, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea campaniei „Gala Ambasadorilor Nemțeni“. Susțin acest eveniment, inițiat de Consiliul Consultativ în domeniul Tineretului, pentru că vreau ca prin votul nemțenilor și decizia unui juriu național, să îi cunoaștem pe cei care fac cinste județului, care aduc plus-valoare vieții sociale și culturale, care fac din ținutul nostru unul cunoscut în țară și străinătate! Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Teatrul Tineretului vor fi omagiate elitele nemțene! Vă invit să ne fiți parteneri prin nominalizările pe care le veți înainta, pentru a putea face alegerile cele mai bune!
31.08.2017
Comunicat de presaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Comunicat de presă Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat astazi, împreună cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, vizite de lucru în teren la drumurile naționale care provoacă probleme participanților la trafic. „Am stabilit astăzi împreună cu directorul Laicu un program de intervenție pe drumurile naționale care traversează județul Neamț. Așa cum le-am promis nemțenilor, tronsonul de drum de la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Bicaz, în zona Ursuleți, va fi tratat cu prioritate, el urmând a intra în reparații în maxim două săptamâni. Mai mult decât atât, am susținut ca acesta să fie supralărgit și prevăzut cu o platformă cu cântar, având în vedere traficul intens al mașinilor de mare tonaj pe acest tronson. Mă bucură că după ani de zile de încercări am reușit să rezolv această problemă care afecteză atât șoferii care folosesc acest drum cât și pe nemțenii care au locuințe în zonă”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Un alt sector de drum vizitat astăzi de către președintele Arsene a fost cel de pe drumul național 15 B, Piatra-Neamț – Tîrgu Neamț, în zona Ocol și care de asemenea urmează a fi reabilitat tot în luna septembrie. O atenție deosebită a fost acordată în cadrul discuțiilor podului de la Straja, care le crează probleme șoferilor și în special agenților economici din zonă care nu își pot transporta marfa din pricina restricțiilor de trafic impuse de starea de deteriorare în care se află acest pod. Și pentru acest obiectiv de investiții, președintele Consiliului Județean a primit asigurări ferme că procedurile vor fi inițiate în cel mai scurt timp.
Atașare28.07.2016
Intalnire cu sefii centrelor pentru adulti din judetUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Miercuri am continuat întâlnirile cu reprezentanţi ai unor domenii cheie pentru judeţul Neamţ. După ce la inceputul săptămânii am discutat problemele legate de absorbţia fondurilor europene si asigurarea transportului pentru întreprinzatorii din Neamţ, ieri am abordat problema asistenţei sociale, mai exact a centrelor existente în judeţul nostru. La discuţie au participat reprezentanţi ai centrelor de la Roman, Războieni, Păstrăveni, Bozieni, Tg. Neamţ, Ştefan cel Mare şi Oşlobeni, precum şi reprezentanţi de la Consiliul Judeţean şi cei din conducerea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială. În cadrul întâlnirii am inventariat problemele pe fiecare centru în parte, iar ceea ce am observat este că dificultăţi există, în principal, din cauza lipsei personalului. Totodată, s-a subliniat în cadrul discuţiei necesitatea reabilitării şi/sau extinderii pentru majoritatea centrelor, în aşa fel încât să îndeplinească normele de funcţionare. În acelaşi timp a fost adus în discuţie stadiul implementării diverselor proiecte finanţate de Uniunea Europeana sau de către Consiliul Judeţean. Principala concluzie desprinsă în urma întâlnirii este aceea legată de necesitatea regândirii sistemului de asistentă socială de la nivelul judeţului Neamţ, în aşa fel încât să avem un sistem în conformitate cu normele în vigoare, dar, cel mai important aspect, să existe un sistem funcţional care să îşi poată atinge obiectivele. Prin urmare, ceea ce am stabilit pentru perioada următoare este ca, din subordinea Consiliului Judeţean, aceste centre să fie integrate în structura Direcţiei de Asistentă Socială, în aşa fel încât să li se faciliteze funcţionarea, în special în privinţa obţinerii autorizaţiilor de funcţionare. De asemenea, la finalul întâlnirii, s-a decis ca de la nivelul Consiliului Judeţean să fie organizate vizite în teren pentru întocmirea fişelor de nevoi pentru fiecare centru în parte, iar mai apoi să fie formulate propuneri de finanţare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă aceste centre. Pe scurt, ne dorim soluţii punctuale la probleme punctuale. Totdeauna este bine să discutăm despre infrastructură, despre cum atragem bani în diverse zone, însa preocuparea noastră, a celor care conducem instituţiile de la nivelul judeţului, trebuie să fie concentrată asupra cetaţenilor aflaţi în suferinţă, a celor care au nevoie de ajutorul nostru, bătrâni, familii nevoiaşe, copii cu nevoi speciale. Întâlnirea de miercuri a fost un prim pas din actualul mandat în încercarea de a oferi nemţenilor care au nevoie de asistenţa socială un sistem cât mai bun şi care să vină în întampinarea problemelor cu care se confruntă.
Atașare27.07.2016
Comunicat intalnire primariUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Încă din momentul preluării mandatului de președinte al Consiliului Județean am spus că îmi doresc ca localitățile din județul nostru să prospere, să se înscrie pe un trend al dezvoltării. De la începutul mandatului vreau să aflu cum și prin ce modalități putem veni în sprijinul comunităților nemțene, în așa fel încât să le asigurăm o îmbunătățire în privința nivelului dar și a condițiilor de trai pentru locuitori. Discuția purtată cu privire la absorbția banilor europene începută marți, am continuat-o astăzi alături de specialiștii în materie de fonduri europene și primarii orașelor Târgu Neamț, Bicaz și Roznov. Principalul punct al discuției a fost cel referitor la accesarea de fonduri disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axele 5 și 7. Pe axele discutate, cele trei primării, în parteneriat cu Consiliul Județean, vor accesa fonduri pentru a derula proiecte privind conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului și diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. În calitate de președinte al Consiliului Județean i-am asigurat pe cei trei edili de sprijinul instituției în privința derulării acestor proiecte. Totodată, specialiștii în absorbția fondurilor europene din cadrul Consiliului Județean le vor sta la dispoziție în permanență pentru a-i ajuta în orice privință au nevoie. Astfel de întâlniri vor exista cu toți primarii din județ pentru a le oferi suport în accesarea de fonduri și derularea de proiecte în comunitatile lor. Îmi doresc ca împreună cu edilii nemțeni să construim un parteneriat prin care să atragem bani europeni, să implementăm proiecte de care să beneficieze cât mai mulți nemțeni. Scopul nostru, al celor care suntem responsabili de buna funcționare a județului, este acela de a le asigura nemțenilor un trai mai bun și oportunități pentru a se dezvolta.
Atașare26.10.2015
Campania de informare si constientizare a publiculuiUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
Campania de informare şi conştientizare a publicului reprezintă componenta în cadrul Contractului de Servicii nr. 8433 din 13.07.2011 - Asistenţă Tehnică pentru Managementul Proiectului şi Supervizarea Lucrărilor de Construcţii în sprijinul C.J.Neamţ pentru proiectul "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ" în valoare de 14.261.593 lei (fără TVA)
HARTA SITE
Consiliul Judetean Neamt © 2011 |

Tipar Font - Font +

Adresa


Str. Alexandru cel Bun nr. 27, Piatra Neamt
Telefon centrala: (+4) 0233 / 21.28.90
Fax: (+4) 0233 / 21.15.69
E-mail: cons.judetean@cjneamt.ro

Informatii publice


Responsabil relatii cu publicul  - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
Fax: Fax: (+4) 0233 / 22.60.46
E-mail: relatii.publice@cjneamt.ro

Responsabil informatii de interes public - Poiana Dumitrita
Telefon: (+4) 0233 / 21.28.90 int. 264
E-mail: legea544@cjneamt.ro

RESPONSABIL CU MASS MEDIA


Nume: Maria-Simona Balint
Telefon: 0732.560.930
E-mail: comunicare@cjneamt.ro