Astăzi a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit (17,5%) și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019.
„Urmează să primim suma aferentă cotei de 7,5 la sută din impozitul pe venit, estimată a se încasa pe 2019 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii și din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.
Tot astăzi am condus o ședință la care au fost prezenți conducătorii ANAF, ai Trezoreriei dar și primarii unităților administartiv-teritoriale din județ. Am dorit să înlesnesc comunicarea dintre aceștia, astfel încât să nu existe neînțelegeri în ceea ce privește modul în care sunt distribuite sumele pentru fiecare primărie.
Urmează să port discuții cu toți primarii din județ, pentru a vedea cum putem rezolva, financiar vorbind, cât mai multe dintre problemele locale.
Vreau să asigurăm condiții decente pentru funcționarea tuturor instituțiilor publice și susținerea administrațiilor pentru implementarea de proiecte de interes local“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.