• Este al treilea proiect amplu care se derulează în domeniul infrastructurii rutiere județene, pe Valea Muntelui
• Celelalte două lucrări se realizează pe Drumul Talienilor – drumul județean 209B, și pe Axial – drumul județean 155F
Un nou proiect de anvergură privind modernizarea infrastructurii rutiere a luat startul. Pe data de 18 iunie 2020 a fost semnat contractul privind predarea amplasamentului pentru reabilitarea DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș, limita dintre județul Neamț cu Harghita, între kilometrii 5 – 10+400.
Pe această lungime se vor realiza 6,2 km de șanțuri betonate, 18 podețe, 3.760 de metri de ziduri de sprijin, 6 poduri de peste 10 metri.
„Conform proiectului, se vor executa lucrări complexe la structura drumului. Este o intervenție dificilă, dar strict necesară. Este un drum foarte important pentru infrastructura rutieră nemțeană, pentru că asigură legătura între județe, între Moldova și Ardeal și scurtează traseu către Estul țării. Odată modernizat, drumul va deveni esențial pentru turiștii care vor să ajungă în zona noastră dar și pentru dezvoltarea economiei.
Sunt foarte încântat de faptul că în această zonă a județului avem 3 mari proiecte în derulare: Axialul, Drumul Talienilor și acest ultim traseu predat constructorului. Continuăm modernizarea infrastructurii nemțene și se vede acest lucru de la o zi la alta“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Valoarea totală a lucrării este de 33,9 milioane lei, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
În aceeași zi în care a fost parafat contractul pentru realizarea acestui proiect, președintele Consiliului Județean a predat amplasamentul către constructor și pentru reabilitarea altui drum, DJ 157H Itrinești – Dochia, prin Bălușești, pe care se vor reabilita 6 kilometri. Valoarea respectivei lucrări este de 12,5 milioane de lei.

Pentru galeria foto consultați link-ul de mai jos:
Președintele Consiliului Județean a dat startul modernizării legăturii între Moldova și Ardeal