La o lună de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, din acest obiectiv au mai rămas în picioare doar elementele care prezintă siguranță în exploatare. La sfârșitul săptămânii trecute era decopertat tot, până la structura de rezistență. S-au îndepărtat betoanele desprinse și urmează sablarea armăturii și consolidarea părții de structură degradată prin proceduri speciale, cu fibră de carbon și mortare speciale. Prin aceste tratamente speciale se va prelungi durata de viață a podului cu peste 50 de ani.
„Am fost la fața locului, să văd cum se prezintă situația și apreciez implicarea firmei care execută lucrarea. După ce se vor termina intervențiile la nivelul structurii de rezistență, se vor consolida infrastructura podului și a pilelor.
În ultimă fază, se vor monta elementele pentru siguranța în trafic și trotuarele pentru pietoni. Mai este până când ne vom bucura de finalizarea acestui proiect, dar sunt foarte fericit că am început reabilitarea lui, având în vedere că podul nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65-’70, și era într-o stare avansată de degradare“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Lungimea totală a lucrării este de 216 metri, iar valoarea este de 6,8 milioane de lei.

FOTO
Podul de la Luțca a fost decopertat pentru reparații