Astăzi, 19 ianuarie 2021, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia s-a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în vederea finanțării serviciilor de proiectare, pentru a se putea derula două mari investiții în județ: „Protecție împotriva infiltrațiilor de apă în ziduri și spații muzeale la Cetatea Neamț“ și „Îmbunătățirea nivelului de trafic al DJ 156A și DJ 208G pentru accesul la rețeaua TEN-T“.
Ambele proiecte sunt esențiale pentru dezvoltarea județului. În cazul celui care vizează Cetatea Neamț, se vor realiza lucrări asupra monumentului istoric, pentru consolidare, protejare și conservare, astfel încât să crească atractivitatea turistică. Intervențiile vor fi în valoare de 1,576 milioane de lei – contribuție UE nerambursabilă (98% din costurile totale) și 32.165 de lei de la bugetul județului.
O altă prioritate strategică pentru Consiliul Județean este reabilitarea și extinderea infrastructurii rutiere și va fi implementat proiectul „Îmbunătățirea nivelului de trafic al DJ 156A și DJ 208G pentru accesul la rețeaua TEN-T“, pentru a asigura o mai bună accesibilitate, transport în condiții de siguranță, reducerea poluării atmosferice, îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor și creșterea atractivității zonei pentru potențialii investitori.
Vor fi reabilitați și modernizați aproximativ 85 de km – 27 km pe DJ 208G și 58 km pe DJ 156A. Valoarea totală a investiției este de 4,448 milioane lei fonduri UE nerambursabile (98%) și 91.000 lei de la bugetul județului.
“Începutul de an este de bun augur pentru dezvoltarea județului nostru și voi face tot ce e posibil pentru a implementa cât mai multe proiecte care vor duce la creșterea nivelului de trai al nemțenilor. Am alături echipa din cadrul Consiliului Județean și împreună vom munci pentru a atrage cât mai multe fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, cu care să realizăm investiții în toate domeniile”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Proiecte pentru creșterea atractivității județului Neamț