Joi, 28 ianuarie 2021, a avut loc prima ședință ordinară de Consiliu Județean din acest an, o ședință cu multe proiecte pe ordinea de zi, care au fost aprobate în unanimitate.
Datorită proiectelor aprobate, va continua derularea unor proiecte de interes județean, se vor putea asigura fonduri pentru buna funcționare a unor instituții care primesc finanțare de la bugetul județului și s-a avizat documentația tehnico-economică pentru investiția „Protecție împotriva infiltrațiilor de apă în ziduri și spații muzeale la Cetatea Neamț“.
„În urma votului dat de către consilierii județeni vom realiza, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul «Alternative pentru o nouă viață», urmând a se construi locuința protejată Nechit, în comuna Borlești. Tot în ședința ordinară de pe 28 ianuarie am redat Consiliului Local Roznov două sectoare de drum preluate în iulie 2019 pentru modernizare de către Consiliul Județean Neamț: 4,930 km din DJ 156A și 270 de metri din DJ 156D. Pe aceste segmente s-a reparat îmbrăcămintea asfaltică de întreținere, s-au înlocuit parapete metalice pe pod, au fost turnate covoare asfaltice și s-au refăcut marcaje rutiere.
Îmi doresc să reușim să rezolvăm problemele create de infiltrațiile de apă în ziduri și spațiile expoziționale de la Cetatea Neamț. Proiectul pe care îl avem în vedere va avea o valoare de peste 40 milioane de lei și se va implementa pe parcursul a 4 ani.
După votul din ședința de joi, cu finanțare de la bugetul județului, asigurăm o parte din cheltuielile de funcționare la Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov, unde sunt 50 de rezidenți, și de la Unitatea pentru Asistență Medico-Socială Ceahlău, unde sunt 48 de beneficiari.
Avem în vedere foarte multe proiecte care trebuie implementate și finalizate pentru modernizarea județului nostru și de aceea, în fiecare ședință a Consiliului Județean voi avea inițiative care vor veni în sprijinul nemțenilor“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Prima ședință ordinară din 2021