Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, va realiza în orașul Târgu Neamț mai multe locuințe protejate. Căsuțele se realizează în cadrul proiectului „ACCES la diversitate“, prin care se înființează servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.
Fiecare dintre locuințe va avea o capacitate de 8 locuri și va fi prevăzută cu spații de recreere și socializare, preparare și servire a mesei, îngrijire medicală, grupuri sanitare adaptate nevoilor beneficiarilor.
„Copiii instituționalizați și persoanele cu nevoi speciale au drepturi ca oricare cetățean și ca autoritate publică am obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a le asigura condiții adaptate nevoilor lor și pentru a le oferi suport astfel încât să poată trăi independent în comunitate.
Aștept cu nerăbdare să realizăm aceste case de tip familial și știu că viitorii lor beneficiari se bucură de condiții moderne în noile lor locuințe“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

FOTO
Locuințe protejate pentru persoanelor cu dizabilități