Încep lucrările pentru refacerea Casei Sergiu Celibidache, astfel că la finalul intervențiilor acest obiectiv își va redeschide porțile pentru turiști și își va recăpăta strălucirea de odinioară.
În cursul zilei de 10 martie 2021 s-a predat amplasamentul pentru derularea serviciilor de proiectare și asistență tehnică, servicii care se vor desfășura pe o perioadă de două luni. Ulterior, vor începe lucrările de restaurare și conservare pentru acest obiectiv de interes județean.
Consiliul Județean Neamț a preluat Casa Celibidache de la Consiliul Local Roman, pentru a o reabilita și reintegra în circuitul cultural și turistic. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare și trebuie salvată de la prăbușire, fiind un obiectiv emblematic, pentru că în acest loc, în 1912, a văzut lumina zilei unul dintre cei mai importanți dirijori ai omenirii, Sergiu Celibidache.
„Am o mare bucurie că salvăm acest obiectiv cultural și, așa cum le-am promis romașcanilor, monumentul va redeveni un punct de atracție pentru turiști și de mândrie pentru oamenii locului! Încetul cu încetul, Romanul își va recăpăta strălucirea, datorită avuției sale culturale, care trebuie pusă în valoare!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Reabilitarea Casei Celibidache, din Roman