Consiliul Județean Neamț se alătură campaniei „Vinerea Verde“, lansate de Ministerul Mediului, și astăzi, 12 martie, majoritatea angajaților instituției a renunțat la mijloace de transport poluante.
„Consiliul Județean Neamț susține inițiativa Ministerului Mediului și sunt bucuros că angajații au fost de acord să înlocuiască, astăzi, mașinile personale cu mijloacele de transport alternative: bicicletă, trotinetă, transport în comun, mers pe jos sau mașini electrice.
Este un pas mic dar important și prin acestă campanie demonstrăm că ne putem schimba viziunea despre transport, contribuim la reducerea poluării și suntem un exemplu pentru copii, pe care îi încurajăm să mergă mai mult pe jos. Este o acțiune, la care am decis să aderăm fără nicio ezitare!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Consiliul Județean Neamț a accesat fonduri europene pentru a introduce transportul ecologic în comun în municipiul Piatra-Neamț și în localitățile învecinate.
„Instituția pe care o conduc are în derulare două proiecte cu finanțare europeană pentru achiziționarea a 41 de autobuze electrice, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate. Îmi doresc să introducem cât mai rapid transportul ecologic și să înlocuim autobuzele vechi cu unele noi, moderne, nepoluante și nezgomotoase, și să asigurăm confort călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Odată cu aducerea noilor mijloace de transport în comun, se vor amplasa stații de încărcare rapidă și lentă pe trasee pentru autobuze și se va moderniza și extinde autobaza societății Troleibuzul“, a mai declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Proiectul „Vinerea Verde“