Drumul județean DJ 155F, cunoscut sub numele de Axial, se redă circulației de sâmbătă, 15 mai.
Modernizarea acestui drum cu o lungime de 20 de kilometri, care leagă Stațiunea Durău de Izvorul Muntelui, s-a finalizat anul trecut și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere nemțene. În perioada rece, sectorul de drum a fost închis pentru traficul rutier din cauza unor mici alunecări de teren, care au colmatat în unele zone șanțurile betonate.
„Înainte de reluarea circulației pe DJ 155F Izvorul Muntelui – Durău, am fost în zonă și am verificat cum se execută ultimele pregătiri, având în vedere că ruta a fost închisă în perioada rece din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a unor mici alunecări de teren, care au colmatat în unele zone șanțurile betonate și calea de rulare. În perioada cât nu s-a circulat pe Axial, Romsilva a executat lucrările necesare pentru corectarea torenților din vecinătatea drumului, astfel ca să nu se mai înregistreze scurgeri de aluviuni pe partea carosabilă.
Știu că foarte mulți turiști și nemțeni care locuiesc pe Valea Muntelui așteaptă cu nerăbdare să se redeschidă Axialul. De pe 15 mai, acest lucru va fi posibil și odată reluat traficul către Valea Muntelui sunt convins că va crește semnificativ numărul de turiști care vor ajunge în zonă!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO
Se reia traficul pe Axial