Consiliul Județean Neamț a primit, în cursul zilei de astăzi, 8 iunie 2021, delegația oficială a Ambasadei Republicii Coreea la București, formată din Excelența Sa, Domnul Ambasador Kim Yong Ho, doamna Kim Sung Hee și doi consilieri pe probleme politice și economice. De asemenea, a fost prezent fostul ambasador al României în Coreea de Sud, Excelența Sa Valeriu Arteni, născut în județul Neamț.
La sediul instituției, delegația oficială a fost primită de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. „Ne onorează vizita delegației oficiale a Ambasadei Coreei la București, având în vedere că oaspeții sunt interesați de a identifica posibilitățile prin care antreprenorii din județul Neamț își pot extinde parteneriatele în Republica Coreea. Pentru câteva ore, oameni de afaceri din județul nostru au stat la aceeași masă cu înalții diplomați aflați în vizită de lucru în Neamț. Împreună am explorat potențialul economic existent în zonă și am identificat oportunități, căi și modalități concrete de cooperare și afaceri între Neamț și Coreea de Sud.
Sunt convins că membrii delegației oficiale a Ambasadei Republicii Coreea la București, pe parcursul celor trei zile cât vor sta în județul nostru, vor avea parte de experiențe de neuitat, având în vedere că vor ajunge la unele dintre principalele obiective turistice din județ și la câteva societăți comerciale interesate de a încheia parteneriate de colaborare cu Coreea de Sud“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Delegația oficială și reprezentanți ai Consiliului Județean au mers în cursul zilei de astăzi și la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“, unde a avut loc vernisajul expoziției de fotografie coreeană, iar oaspeții au făcut o donație de carte pentru cititorii nemțeni cu volume reprezentative din cultura țării lor.

FOTO
Delegație oficială a Ambasadei Republicii Coreea la București