Odată cu apropierea de final a lucrărilor de modernizare a podului de la Luțca, unul dintre cele mai lungi poduri hobanate din țară, Consiliul Județean Neamț se preocupă și de amenajarea căilor de rulare care se folosesc de către participanții la traficul din zonă pentru a se ajunge pe acest obiectiv.

Astfel, de marți, 2 noiembrie, se execută lucrări de reparații pe drumul județean DJ 207A – segmentul de la calea ferată până la pod, și pe tronsonul de la ieșirea de pe pod până la intersecția cu drumurile județene 207K și 208D, spre Doljești și Sagna.
În prima fază, pe întreaga lungime de 3 kilometri cât ocupă ambele segmente s-au făcut reparații, s-au preluat denivelările, s-au tăiat acostamentele urmând a fi executate altele noi.
„Începând de marți se toarnă covor asfaltic și îmi doresc ca până la instalarea sezonului rece aceste intervenții să se finalizeze. Este necesar să se încheie lucrările pentru că urmează a se relua circulația pe podul de la Luțca și trebuie să existe condiții foarte bune de trafic pe toată ruta, nu doar pe pod! Sunt foarte mulțumit că reușesc să îmi onorez promisiunea făcută locuitorilor din comunele Sagna, Doljești, Stănița, Bâra și Boghicea, de a repara podul de la Luțca.

Nu a fost un proiect ușor de pus în practică, având în vedere că am modernizat unul dintre cele mai lungi poduri hobanate din țară, dar am supravegheat îndeaproape derularea lucrărilor, respectarea graficului de execuție și suntem pe ultima sută de metri în ceea ce înseamnă realizarea investiției!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Podul de la Luțca face legătura între municipiul Roman și comunele Sagna (Luțca) – Bâra și are o lungime de 216 metri.

FOTO
Asfalt pe drumurile din zona podului de la Luțca