Pietrenii vor avea condiții civilizate pentru transportul în comun datorită unui proiect derulat de către Consiliul Județean Neamț și administrația publică locală.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 21 de autobuze electrice de circa 10 metri, operabile în condiții de deal, 7 staţii de încărcare rapidă și 21 staţii de încărcare lentă.

Valoarea contractului este de 41.369.993,00 lei (fără TVA). În paralel, Consiliul Județean implementează un proiect similar, în baza căruia vor fi achiziționate alte 20 de autobuze care vor circula pe raza municipiului Piatra-Neamț și în zona limitrofă. De asemenea, va fi implementat sistemul e-ticketing, amplasarea pe traseele de transport public a 5 stații de încărcare rapidă pentru asigurarea operării în condiții optime a mijloacelor de transport, extinderea și modernizarea autobazei operatorului și dotarea acesteia cu toate facilitățile necesare garării și întreținerii în condiții optime a mijloacelor de transport, inclusiv a 20 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice. Valoarea acestui proiect este de 60,63 milioane de lei, din care contribuția UE este de 47,35 milioane de lei.

„Sunt proiecte prin care urmărim reducerea poluării aerului, prin utilizarea unor mijloace de transport care nu mai funcționează pe bază de combustibil. De asemenea, vom reuși să fluidizăm circulația în oraș, având în vedere că de la un an la altul crește numărul de autoturisme personale, cu care oamenii se deplasează vrând-nevrând, pentru că deocamdată nu există un transport în comun decent, dar vom rezolva această problemă în perioada următoare“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Transport în comun ecologic