În zona Roman, Consiliul Județean Neamț derulează un proiect de o mare complexitate, pentru că necesită intervenții prin care să se stopeze alunecări de teren care se înregistrează de foarte mulți ani.

În această perioadă, pe drumul județean DJ 207K, dintre Sagna și Doljești, se lucrează la modernizarea lui în cele mai dificile puncte, pe o lungime de 2,5 kilometri, unde se află un versant care în timp s-a deplasat din cauza solului instabil. Pentru stabilizarea terenului sunt necesare coloane forate la adâncimi între 16 și 20 de metri.

„De la începerea proiectului de modernizare pe acest sector de drum lung de 7,5 km, până la această dată au fost executate lucrări aferente îmbrăcăminții rutiere, fiind turnate straturile de binder și de uzură. De asemenea, au fost realizate integral șanțurile și rigolele, podețele și 12 poduri, conform proiectului.
DJ 207K este o continuare a altui drum important pentru zona Roman, DJ 207A, kilometrii 0-2, între Sagna și Doljești, până la podul de la Luțca, modernizat și el de către Consiliul Județean.
Nemțenii așteaptă drumuri bune, așa cum le-am promis, și mă țin de cuvânt! Un județ atractiv pentru turiști, pentru mediul economic și nu în ultimul rând pentru oamenii care trăiesc în el este un județ cu o infrastructură rutieră de calitate!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Coloane forate la 16 – 20 de metri pe drumul dintre Sagna și Doljești