La inițiativa doamnei Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliul Județean Neamț, a avut loc astăzi, 9 decembrie, la sediul instituției, semnarea unui parteneriat între Huawei, Consiliul Județean și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț, prin care se va realiza digitalizarea instituției târgnemțene.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț de către Huawei România, prin încheierea acestui acord. Cu ajutorul echipamentelor puse la dispoziție, elevii centrului vor beneficia de ore interactive, ceea ce va facilita procesul de învățare și dobândirea de noi abilități“, a declarat Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Parte a programului „1000 dreams“, parteneriatul încheiat de Huawei cu CSEI Târgu-Neamț și Consiliul Județean constă în asigurarea de tehnologie Wi-Fi 6 pentru 11 săli de clasă, fiecare cu un punct de acces instalat cu sprijinul Prime Telecom. Pe lângă o mai bună conectivitate la internet, copiii vor primi un dispozitiv IdeaHub pentru o experiență multimedia high-definition care îi va ajuta să se concentreze mai bine în clasă.
Potrivit studiilor, nivelul de digitalizare din școlile românești este de doar 20%. În acest context, accesul la tehnologie și dispozitive inteligente în centrele școlare dedicate copiilor cu nevoi speciale este mult îngreunat.

„Anul trecut, împreună cu partenerii noștri, am demarat un nou proiect de conectare a școlilor la internet și suntem mai mult decât bucuroși că de astăzi, CSEI Târgu-Neamț este a doua școală din proiect. Această conexiune va deschide o lume nelimitată de cunoștințe și posibilități de dezvoltare, ceea ce le va permite copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț să aibă șansa unei educații mai bune și un acces mai ușor la informație“, a declarat George Zhang, CEO Huawei.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț este o școală pentru copii cu nevoi speciale, care acordă o atenție deosebită activităților de instruire, informare și consiliere atât a părinților copiilor cu dizabilități, cât și a cadrelor didactice care interacționează cu elevii cu cerințe speciale. Școala funcționează cu 14 clase, începând cu clasa pregătitoare până la clasa a X-a, și o grupă de grădiniță specială, totalizând un număr de 117 elevi.

FOTO
CSEI Târgu-Neamț, conectat la internet prin intermediul Huawei