Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la invitația reprezentaților Primăriei municipiului Chișinău, efectuează, în primele zile ale acestei săptămâni, alături de o delegație formată din consilieri județeni și reprezentanți ai instituției, o vizită oficială, în cadrul căreia se urmărește identificarea obiectivelor pentru viitoare colaborări în domenii care să sprijine dezvoltarea pe termen lung a comunităților.
„Împreună putem realiza multe proiecte comune! Oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului le curge același sânge prin vene și cred că acesta este cel mai important imbold pentru a putea deveni foarte buni colaboratori.
La sediul Primăriei Chișinău, gazde ne-au fost primarul general Ion Ceban și viceprimarii Olga Ursu, Angela Cutasevici, Ilie Ceban și Fadei Nagacevschi. Discuțiile s-au axat pe teme precum dezvoltarea proiectelor comune din domeniul culturii, educației, economiei etc. În general, ca administrații, avem aceleași obiective și de aceea consider potrivit să încheiem un acord de parteneriat între Consiliul Județean Neamț și Primăria Municipiului Chișinău, beneficiind de sprijin reciproc.
L-am felicitat pe domnul primar Ion Ceban pentru interesul pe care îl manifestă prin proiectele derulate față de maestrul Eugen Doga, pentru care se va realiza în Chișinău un centru cultural care să îi poarte numele. Pentru onoarea pe care ne-a făcut-o marele compozitor, fiindu-ne oaspete în județul Neamț cu prilejul a diferite evenimente culturale organizate de Consiliul Județean prin instituțiile din subordine, îmi doresc să sprijinim și noi realizarea acestui centru de peste Prut.
Îmi doresc să organizăm în perioada apropiată evenimente culturale în Neamț, cu artiști din Republica Moldova și să îi avem oaspeți pe reprezentanții administrației publice locale din Chișinău la sediul Consiliului Județean!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

FOTO