După mai multe luni în care s-a muncit intens pentru realizarea spațiilor subterane ale acestui complex – adăpost antiaerian, spații de depozitare, etc – acum se lucrează la elevație. Echipele de muncitori finalizează armătura pentru poziționarea stâlpilor și a plăcilor de la zero, urmând ca de joi să se toarne elevația.
La finalul proiectului vor fi multe clădiri, pentru că sunt în total trei corpuri, fiecare cu destinația sa. Primul corp reprezintă zona de acces și înregistrare a beneficiarilor și cabinetele medicale, Corpul 2 este clădirea administrativă și spațiile de cazare, spații pentru activități, spații de lucru pentru specialiști, iar Corpul 3 înseamnă magazia. Suprafața totală construită prin acest proiect va fi de 3.956 metri pătrați.
„Viitorul centru va găzdui asistații de la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman. Sunt mulțumit de cum evoluează proiectul și de faptul că se respectă graficul lucrărilor.
Tot la Dragomirești se mai construiește un centru, cu o suprafață totală de 3.853 metri pătrați, care va fi deschis în scurt timp, lucrările pentru realizarea lui fiind mult avansate. Acolo vor fi mutați, în 7 locuințe protejate, pacienți cu afecțiuni neuropsihice de la Centrul de Recuperare Psihiatrică Războieni. Centrul va avea un sediu administrativ și un pavilion central, ce va consta în spital, bucătărie, sală de mese și sală de activități. Ambele proiecte depășesc suma de 33 milioane de lei și le construim pentru unii dintre nemțenii cu probleme psihice, aflați în sistemul de protecție socială. Trebuie să le asigurăm acestor oameni condiții decente de trai, căci sunt suflete destul de chinuite de boli cumplite! Este și o obligație morală a noastră, ca autorități județene, să le creăm un confort de care să se bucure, să aibă cele necesare pentru o viață în care să aibă tot ce le este necesar zi de zi!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO
Se lucrează la elevația Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman