A fost semnat contractul de servicii geotehnice pentru Drumul expres Piatra-Neamț – Bacău, între proiectantul Search Corporation și Alcro Trade din Piatra Neamț. Firma din Piatra-Neamț va efectua studiile geotehnice și evaluarea probelor în laboratorul propriu, zilele trecute.
„S-a mai depășit o etapă din pregătirea pentru punerea în practică a acestui proiect la care țin foarte mult și care a fost preluat pe bază de protocol de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la Consiliul Județean Neamț, pentru implementare.
La sfârșitul lunii ianuarie, am semnat dispoziția privind emiterea certificatului de urbanism necesar elaborării documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru acest drum, iar acum am depășit o nouă etapă din implementarea proiectului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Ruta va fi la profil de autostradă, iar finanțarea va fi din fonduri europene. Valoarea inițială a contractului de proiectare este de 8.923.930 lei, fără TVA.
Durata de realizare a lucrării este de un an și jumătate, din momentul emiterii ordinului de începere. Lungimea estimată a acestui drum este de 61 kilometri. În județul Neamț, drumul expres la profil de autostradă va trece prin municipiul Piatra-Neamț, orașul Roznov și comunele Costișa, Cândești, Rediu, Borlești, Zănești, Podoleni, Săvinești și Dumbrava Roșie.
„Fiecare an aduce pentru Neamț îmbunătățirea semnificativă a calității infrastructurii rutiere și totodată dezvoltarea economiei județului. Fac tot ce îmi stă în putere să realizăm cât mai multe investiții în acest domeniu și nivelul de trai în județul nostru să fie în continuă creștere!“, a adăugat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO

Studii geotehnice pentru Drumul expres Piatra-Neamț – Bacău