Condițiile meteo prielnice din ultima perioadă au permis Consiliului Județean Neamț execuția lucrărilor de supralărgire și realizare a fundației unui sector de drum din localitatea Trifești, fiind create condițiile pentru turnarea primului strat de asfalt, pe o lungime de 5 km, în cadrul Proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“.
Pe același tronson de drum, pe raza comunei Trifești, se lucrează și la reconstrucția a trei poduri care vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trafic și la realizarea obiectivelor proiectului. În același timp, la Trifești se lucrează și la amenajarea intersecției cu drumul DN15 D Piatra-Neamț – Roman. Prin proiect este prevăzută și supralărgirea cu o nouă bandă de circulație a drumului național, până în intravilanul localității Horia. Acest tronson de drum va beneficia și de iluminat stradal pe timp de noapte.
„Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene. În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei. Lucrările au început astă toamnă, cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamț, care era în stare avansată de degradare, creând mari probleme șoferilor, și pe tronsonul Ion Creangă – Icușești, limita cu județul Bacău. Este un proiect complex, de importanță regională, care va dezvolta județul nostru din punct de vedere economic! De aceea vreau ca lucrările să se realizeze cât mai repede cu putință și în cele mai bune condiții!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO

Se toarnă asfalt la Trifești, pe Lotul 1 din Axa rutieră strategică 3 Piatra-Neamț – Bacău