La sediul Consiliului Județean Neamț, miercuri, 20 aprilie, s-au purtat ultimele discuții pe seama studiului de fezabilitate pentru viitorul sediu al spitalului județean, care va fi construit în Piatra-Neamț. La întâlnirea coordonată de președintele Ionel Arsene au participat o echipă de consultanți, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Neamț, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava“ și angajați ai Consiliului Județean, care sunt responsabili de implementarea acestui proiect esențial județului nostru.
„A fost o ședință lungă și extrem de importantă, în care am analizat în amănunt propunerile consultanților privind sediul viitorului spital, care va fi ridicat la limita orașului Piatra-Neamț, pe teritoriul comunei Gârcina. În prezența specialiștilor care au atribuții în acest domeniu, am adoptat cele mai bune soluții privind funcționarea viitorului spital la cele mai înalte cote, cu respectarea tuturor normelor legale. Accesul la această unitate sanitară se va face prin două străzi conectate la drumul național DN15, Piatra Neamț – Roman.
Am atins la discuțiile de miercuri extrem de multe aspecte, de la cele tehnice, adăposturi apărare antiaeriană, tipuri de uși, circuite și până la grădina-terapie, prin care se vor plimba pacienții.
La finele lunii martie am aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui spital. Valoarea totală estimată este de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei, și o durată de execuție de 24 de luni. Pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic avem alocate fondurile de la Guvern, de doi ani. Elaboratorul studiului propune ca noul spital de urgență să aibă un număr total de aproape o mie de paturi, inclusiv cele pentru spitalizarea de zi“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați în ședință a Consiliului Județean Neamț, în luna martie, viitorul spital va avea o suprafață construită de 24.521 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 121.253 metri pătrați, înălțimea clădirii va fi de 30 de metri de la cota amenajată a terenului, iar platforma pentru anexe va fi de 4.780 metri pătrați. Totalul suprafeței construite va fi de 29.301 metri pătrați, iar totalul suprafeței construite desfășurate va fi de 126.033 metri pătrați. Noul spital va păstra structura spitalului actual și numărul de secții existente, cu asigurarea circuitelor conform standardelor din domeniu.

FOTO

Discuții finale la Consiliul Județean despre studiul de fezabilitate pentru viitorul spital de urgență