Strada Izvoare a fost acoperită cu primul strat de asfalt. Înainte de venirea iernii a fost pregătită fundația acestei străzi, pentru ca acum să se poată turna asfaltul pe ea. S-au efectuat săpături, s-a făcut o completare cu strat de balast de 35 de cm și s-au realizat podețe transversale. În ultimele săptămâni s-au executat și lucrările de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780.

„Astăzi am fost să văd cum arată acest traseu, după ce s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt, de la ieșirea din Piatra-Neamț până în cartierul Speranța și în continuare până la intersecția cu drumul județean DJ 156A Girov-Roznov.
Aceste sărbători pascale îmi aduc una dintre cele mai mari împliniri, căci promisiunea mea față de nemțeni, aceea că de Paște va fi asfalt pe strada Izvoare, a fost onorată! Știu că nu poate exista om care să nu vrea să circule pe asfalt. O stradă distrusă, plină de gropi ani la rând, spre disperarea participanților la trafic, astăzi a fost dată la gata cu primul strat de asfalt, de către Consiliul Județean Neamț. De câteva săptămâni s-au executat și lucrările de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Strada Izvoare este cuprinsă în amplul proiect „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, care are o valoare de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.
Prin acest proiect se va lega municipiul reședință de județ de limita cu Bacăul.

VIDEO

A fost turnat primul strat de asfalt pe strada Izvoare