Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Neamț au aprobat Planul comun de acțiune pentru consolidarea intervențiilor de prevenire, prin informarea și conștientizarea populației școlare și a grupurilor vulnerabile, privind riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri, promovarea alternativelor sănătoase în vederea prevenirii sau întârzierii debutului consumului de droguri.
În baza acestui plan, încheiat între Consiliul Județean Neamț – ATOP Neamț, Agenția Națională Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, se va organiza, în perioada următoare, o campanie de informare și conștientizare a elevilor din clasele VII-XII, privind riscurile consumului de droguri.
Membrilor ATOP li s-au adus la cunoștință, de către conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, intervențiile polițiștilor, în perioada Sărbătorilor Pascale. În intervalul 22-25 aprilie, au fost constatate 68 de infracțiuni și reținute 81 de permise de conducere. În același interval au fost depistate în flagrant 9 persoane bănuite de comiterea a 9 fapte penale. De asemenea, au intervenit în 506 evenimente, majoritatea fiind sesizate prin apelul de urgență 112, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 119.585 lei.