În această perioadă se toarnă asfalt pe drumul județean DJ 157 H Dochia – Itrinești. De astă-toamnă, pe sectorul respectiv au fost realizate drenuri de colectare a apelor pe mai bine de o mie de metri, șanțuri de descărcare, ziduri de sprijin, supralărgiri ale drumului. După venirea căldurii, în această primăvară, s-a lucrat la așternerea stratului de piatră concasată, etapă anterioară celei actuale, când se toarnă primul strat de asfalt.
„În toamna lui 2021, tot pe acest drum, a fost dat la gata un alt segment lung de patru kilometri, pe care au fost realizate zece podețe, șapte kilometri de șanțuri betonate și 500 de metri de ziduri de sprijin.
În momentul de față se intervine în foarte multe zone din județ, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Pe multe drumuri s-au realizat din toamnă lucrările pentru pregătirea turnării asfaltului și acum vedem, de la o zi la alta, cum se «înnegresc» căile de rulare.
Vreau să nu mai existe drumuri de pământ în județul Neamț și să îmi onorez promisiunile făcute către nemțeni – că vom circula în cele mai bune condiții pe șoselele care străbat zona noastră. Am în vedere să intervenim atât în interiorul cât și la ieșirile din județ, astfel încât să facem din Neamț un loc cu infrastructură rutieră modernă, care să îi atragă pe turiști și pe investitori!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO

Asfalt pe DJ 157H, la Dochia