Consiliul Județean – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu implicarea Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, a Inspectoratului Școlar și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț derulează un proiect de informare activă cu privire la riscurile de consum și modalitățile de prevenire și combatere a noilor substanțe psihoactive (etnobotanice), canabis, tutun și alcool.
Proiectul „Fii deștept, alege corect“ are ca beneficiari un număr de 848 de elevi din 34 de clase care aparțin unui număr de 12 unități de învățământ din Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț, Bicaz, Roznov și Borca și 200 de copii din centrele de plasament din cadrul DGASPC Neamț.
Proiectul are două componente distincte: una integrată în planul de activitate al Agenției Naționale Antidrog („Mesajul meu antidrog“) și una finanțată de Consiliul Județean – ATOP Neamț, prin care se urmărește stimularea unui comportament proactiv al populației școlare în discutarea și analizarea informațiilor ce vor fi furnizate prin organizarea unui concurs de scurt metraje, având ca temă consumul de alcool. Concursul va fi jurizat de reprezentanți ai instituțiilor abilitate și premiat de Consiliul Județean pe baza unui regulament de concurs care va fi publicat și mediatizat în cursul discuțiilor din unitățile de învățământ beneficiare.
Implementarea proiectului se va încheia pe 14 octombrie 2022, conform Planului comun de acțiune pentru consolidarea intervențiilor de prevenire, prin informarea și conștientizarea populației școlare și a grupurilor vulnerabile privind riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri și promovarea alternativelor sănătoase, în vederea prevenirii sau întârzierii debutului consumului de substanțe psihoactive, alcool și tutun.
Pe data de 28 aprilie 2022, în ședința ATOP Neamț, toți membrii acestei entități au votat pentru implementarea proiectului.

FOTO

„Fii deștept, alege corect“