Proiectul „Fii deștept, alege corect“, care a inclus și realizarea unor lucrări de pictură, grafică și scurt metraj cu tema „Mesajul meu antidrog“, derulat în școli și licee nemțene de către Consiliul Județean – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu implicarea Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, a Inspectoratului Școlar și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și-a desemnat câștigătorii.
Festivitatea de premiere a avut loc la Consiliul Județean Neamț. S-au acordat 23 de premii – 11 pentru elevi de gimnaziu și 12 pentru elevi de liceu.
Categoriile pentru care s-au acordat premiile au fost: scurt metraj, spot video, arte vizuale (pictură, grafică și foto) și eseu literar. Fondul de premiere a fost asigurat de către Consiliul Județean Neamț.
„Fii deștept, alege corect“ este un proiect de informare activă cu privire la riscurile de consum și modalitățile de prevenire și combatere a noilor substanțe psihoactive (etnobotanice), canabis, tutun și alcool și îi are ca beneficiari pe 848 de elevi din 34 de clase care aparțin unui număr de 12 unități de învățământ din Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț, Bicaz, Roznov și Borca și 200 de copii din centrele de plasament din cadrul DGASPC Neamț.
Proiectul are două componente distincte: una integrată în planul de activitate al Agenției Naționale Antidrog („Mesajul meu antidrog“) și una finanțată de Consiliul Județean – ATOP Neamț, prin care se urmărește stimularea unui comportament proactiv al populației școlare în discutarea și analizarea informațiilor ce vor fi furnizate prin organizarea unui concurs de scurt metraje, având ca temă consumul de droguri. Concursul va fi jurizat de trei personalități din industria filmului și premiile vor fi asigurate de Consiliul Județean pe baza unui regulament de concurs care va fi publicat și mediatizat în cursul discuțiilor din unitățile de învățământ beneficiare.
Implementarea proiectului se va încheia pe 18 noiembrie 2022.

FOTO

Au fost desemnați câștigătorii Concursului „Mesajul meu antidrog“