Pe 1 martie va avea loc un concurs literar-artistic, iar după-amiază iubitorii de culoare și frumos sunt așteptați la vernisajul expoziției „Mărțișor“. Personajele din lumea lui Creangă, care prind viață prin mâna unui meșter popular din oraș vor putea fi admirate într-o expoziție, iar seara se va încheia cu o piesă de teatru în care vor evolua actori de la teatrul național din Cahul, Republica Moldova, care vor aduce „Amintirile din copilărie“ la ele acasă.
Ultima zi a evenimentului va fi dedicată în mod deosebit celor interesați de activități spirituale, fiind invitați la expoziția „Candele vii – Trăitori și Mărturisitori ai Ortodoxiei Românești Contemporane“, iar de la ora 17 va avea loc un concert al Coralei „Bazil Anastasescu“ Târgu-Neamț. Seara se va încheia cu o conferință literar-religioasă, susținută de preotul Vasile Ioana și moderată de Dan Negru.
„Creangă a fost și va fi al nostru! E o mândrie națională și o binecuvântare să ne putem mândri cu asemenea personalitate, care a văzut lumina zilei pe aceste meleaguri. Contribuția lui la literatura română și la dezvoltarea învățământului românesc au fost prea mari pentru a nu-i da atenția cuvenită, aici, la el și la noi acasă!
Îmi doresc ca toate activitățile pe care le-am prins în program să fie pe gustul publicului și fiecare dintre cei care ne vor onora cu prezența să se bucure de o experiență frumoasă, trăind cu emoție frânturi din ceea ce a fost copilăria lui Creangă sau din opera acestui desăvârșit povestitor care s-a născut pe meleagurile noastre“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Evenimentul „Zilele Ion Creangă“ este organizat de Consiliul Județean, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii și are loc la Casa Culturii din orașul situat la umbra Cetății Neamț.

FOTO

https://www.facebook.com/photo?fbid=537888845145522&set=pcb.537889938478746