Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii, organizează în această perioadă, evenimentul „Zilele Ion Creangă“, în orașul de pe malurile Ozanei.
Ieri, 2 martie 2023, meșterul popular Ionela Lungu „a dat viață“ personajelor din „Lumea lui Creangă “, modelând chipuri din lut, spre bucuria copiilor. Aseară, sala Casei Culturii a fost plină de spectatori care au urmărit piesa de teatru „Amintiri din copilărie“, în care au evoluat actori ai Teatrului Național „B.P. Hașdeu“ din Cahul, Republica Moldova.
„Mă bucur că acest eveniment a fost gândit astfel încât s-a potrivit tuturor gusturile. Joi seara, mulți spectatori au venit să îl vadă pe Nică al nostru, copil ce se ținea de poznele copilăriei sau bărbat în toată firea, pe scena Casei Culturii, la Târgu-Neamț. Astăzi, îi invit pe toți cei interesați să îl asculte pe renumitul părinte Vasile Ioana, într-un dialog cu omul de televiziune Dan Negru, în cadrul unei conferințe literare. În debutul acestei întâlniri cultural-spirituale va evolua Corala «Bazil Anastasescu» din oraș.
Creangă a fost și va rămâne o personalitate a literaturii române, iar pentru noi este o valoare locală, care ne va face mândri că aparținem acestor locuri, pe unde el a copilărit și despre care a scris atât de frumos!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

FOTO

https://www.facebook.com/photo/?fbid=541965031404570&set=pcb.541967654737641