Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă din partea publicului dornic să asculte chitarele și vocile unora dintre cei mai cunoscuți folkiști din țară
Cea de-a treia ediție a Festivalului B Zone Folk România, organizat de Consiliul Județean Neamț, orașul Târgu-Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ și Casa Culturii „Ion Creangă“, în zilele de 13-14 mai, s-a dovedit un nou proiect de succes.
Întrucât și ediția din 2023 a adus în fața publicului nume sonore ale acestui gen muzical, oamenii au dorit să reasculte melodii mai vechi sau mai noi din domeniul folkului românesc. Dovadă a faptului că proiectul a fost de succes este că artiștii care au susținut recitaluri s-au bucurat de numeroase aplauze.
Prezent atât în prima zi, cât și la finalul evenimentului, Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat: „Am inițiat acest proiect și îl creștem de la ediție la ediție! Participarea numeroasă, în aceste seri, în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, e dovadă că trebuie să continuăm cu Festivalul B Zone Folk și să găsim soluții astfel încât de la o ediție la alta să surprindem publicul cu artiștii care evoluează, cu programele, chiar și cu facilitățile pe care le asigurăm pe perioada desfășurării spectacolelor – prezența producătorilor locali cu diverse oferte, posibilitatea de a savura mâncare gătită la fața locului, etc. Sunt foarte mulțumit de această a treia ediție. Le mulțumesc în numele participanților tuturor artiștilor dar și tinerelor talente care au urcat pe scenă. Prestația lor, priza pe care o au la public dovedesc faptul că sunt apreciați. Personal le mulțumesc pentru că se dedică menținerii pe piață a acestui gen muzical, ba chiar îl pun în valoare. Am văzut în public oameni de toate vârstele – de la cei care au iubit pe primele melodii scoase de folkiști, până la copii care se deprind cu tainele chitarei. Asta arată că festivalul nostru este de interes pentru toate generațiile! Pentru noi, ca organizatori, devine o obligație organizarea edițiilor viitoare. Așadar, să ajungem sănătoși și să mai ascultăm folk la poalele Cetății Neamț. Le mulțumesc tuturor celor care au ales să răspundă invitației noastre și au petrecut serile de sâmbătă și duminică, 13 și 14 mai, în Parcul Cetate din Târgu-Neamț“.
Dacă sâmbătă, 13 mai, pe scenă au urcat Gheorghe Gheorghiu și Nicu Alifantis&Mirică, duminică a fost seara dedicată lui Andrei Păunescu și a invitaților săi de la Cenaclul Flacăra: Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Puskas, Emeric Imre, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși“.

FOTO

https://www.facebook.com/photo/?fbid=581012704166469&set=pcb.581013400833066