Una dintre preocupările mele permanente, oricare ar fi funcția publică deținută, este păstrarea județului Neamț curat! Fie că vorbim de munți, de ape, de șanțuri de la șes ori de câmpii, mereu mi-am dorit să vedem – atât cât cuprindem cu ochii – locuri nesufocate de gunoaie.
Am început în urmă cu mai mulți ani o campanie de curățare a luciului Lacului Izvorul Muntelui. „Trist și dureros“ – am caracterizat, prin 2018, acțiunea de ecologizare la care am participat cu mulți oameni care au dorit să facă parte dintre cei care-și doresc să vadă luciul apei strălucind în soare și nu transformat într-o mare de gunoaie!
Ce s-a scos atunci din lac depășește orice închipuire! Căci nu sunt doar gunoaie „menajere“, bidoane din plastic, cutii, lemne, haine și papuci! Am scos oale, am scos fiare, am scos cadavre de porci și vaci! Am tras un semnal de alarmă că nu putem trăi într-o astfel de mizerie generală. Cine a avut urechi de auzit, a auzit. Cine nu… și-s mulți care au făcut-o pe surzii… s-au debarasat în continuare de cele netrebuincioase pe unde au nimerit și trăim, din nefericire, tot lângă maldăre gunoi care urâțesc fața județului!
Astăzi, Consiliul Județean Neamț a derulat o campanie de ecologizare a zonei montane de la limita dintre județul Neamț și județul Harghita. Am făcut apel la voluntari pentru a curăța muntele în zona Lacul Roșu. „Cu o floare nu se face primăvară“, dar măcar se mai înfrumusețează locul! Le mulțumesc celor care au venit alături de noi și de reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hășmașul Mare, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ECONEAMȚ“, ai Comunei Bicaz Chei și ai Operatorului de salubrizare Zona 4 Neamț – S.C. EDIL INDUSTRY S.R.L..
În continuare, vă las să urmăriți câteva imagini despre ceea ce se întâmpla în urmă cu câteva veri, pe Lacul Izvorul Muntelui, și îmi exprim speranța că simțul civic nu a murit! Am dat un start…
Ion Asaftei
Președintele Consiliului Județean Neamț
Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=669020065365732&set=pcb.669020455365693