Mulțumim! Mulțumim miilor de nemțeni și turiști din toate zonele țării, care au ales ca în seara de Sfântul Ștefan să vină în centrul municipiului Piatra-Neamț, pentru a urmări marele spectacol pe care Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, l-a organizat conform tradiției, la final de an!
Zona centrală a municipiului reședință de județ s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mii de oameni care au savurat „Povestea de iarnă“, cu farmecul tradițiilor de Anul Nou, în cadrul Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Steaua Sus Răsare“.
Alese mulțumiri tuturor formațiilor participante – Urșii de la Asău (Bacău), Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte“, Alaiul de datini „Răzeșii Cracăului și Năvala Urșilor“ din comuna Girov, Ansamblul Folcloric „Străjerii muntelui“ din comuna Farcașa, Alaiul de datini și obiceiuri din comuna Pâncești, Alaiul Plugușorului „Sumănarii“ și „Banda lui Jianu“ din comuna Trifești, Ansamblul Folcloric „Comorile Neamțului“, Alaiul de datini și obiceiuri din comuna Ceplenița, județul Iași, Ansamblul Folcloric „Codrii Neamțului“ și, nu în ultimul rând, Lupilor lui Calancea!
Am avut parte de o atmosferă incendiară, care a umplut inimile tuturor participanților la festival! Felicitări organizatorilor!
„Povestea de iarnă“ va continua la poalele Pietricicăi și în iernile care vor veni, iar pe 2 ianuarie 2024, vă dăm întâlnire cu tradițiile de An Nou, lângă zidurile Cetății Neamț!

Sărbători cu bine tuturor nemțenilor!
Ion ASAFTEI, Președintele Consiliului Județean Neamț

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=701885405412531&set=pcb.701885982079140