Orașul Târgu-Neamț, “miez” al datinilor de început de an, printr-un proiect al CJ Neamț
Orașul Târgu-Neamț a fost luat “cu asalt” de iubitorii de datini și obiceiuri strămoșești, aduse pe străzile din mijlocul urbei cu ocazia Festivalului Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou.
Mii de nemțeni și turiști au venit în această dimineață la poalele Cetății Neamț și s-au bucurat de un spectacol grandios al datinilor din străbuni.
“Îl felicit pe domnul Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț, pentru organizarea acestui eveniment devenit tradiție, la care Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare a fost partener.
Astăzi am văzut cât de mult s-a bucurat publicul de spectacolul oferit de mascați, urși, capre, jieni și urători. A fost o atmosferă incendiară, care trebuie adusă an de an pe meleagurile copilăriei lui Creangă, în orașul scăldat de apa cristalină a Ozanei. Tradiția organizării acestui festival trebuie păstrată, așa cum avem obligația de a menține nealterate obiceiurile din străbuni, specifice sfârșitului de an”, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou a ajuns astăzi, 2 ianuarie 2024, la a XI-a ediție.

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=704945225106549&set=pcb.704945791773159