Astăzi, Consiliul Județean Neamț a găzduit o dezbatere publică în cadrul procedurii de obținere a acordului de mediu pentru realizarea Drumului Expres Bacău – Piatra-Neamț, alte două astfel de întruniri urmând a avea loc în comunele Zănești și Racova (Bacău).
Conform graficului de realizare a proiectului, cel târziu spre sfârșitul lunii martie urmează a fi predat studiul de fezabilitate către CJ Neamț.
„Consiliul Județean Neamț are un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea acestui drum expres, esențial pentru zona noastră, întrucât va atrage dezvoltarea economiei județului, creșterea nivelului de trai al cetățenilor și a nivelului investițiilor. Nu în ultimul rând, se va îmbunătăți confortul participanților la trafic. Implicarea instituției noastre în acest proiect este una semnificativă, având în vedere că am urmărit îndeaproape fiecare etapă de până acum: am participat la ședințele tehnice de progres, am emis certificatul de urbanism, ne-am implicat în predarea amplasamentului după stabilirea traseului drumului, am făcut demersuri pentru obținerea avizelor și acordurilor și pentru organizarea de consultări publice. După obținerea studiului de fezabilitate, vom încheia un nou protocol de colaborare cu CNAIR, prin care vom urmări procedura de proiectare și achiziție a execuției lucrărilor, vom urmări derularea investiției și vom recepționa proiectul“, a declarat Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.
Lungimea Drumului Expres Bacău – Piatra-Neamț va fi de 51 de kilometri. Traseul va traversa 15 localități, din care zece din județul Neamț: Cândești, Costișa, Rediu, Borlești, Podoleni, Zănești, Roznov, Săvinești, Dumbrava Roșie și Piatra-Neamț. Prin proiect vor fi realizate cinci noduri rutiere, pe A7, la Racova (Bacău), Podoleni, Săvinești și Piatra-Neamț. De asemenea, se vor realiza șapte poduri, șapte viaducte, 18 pasaje, 105 podețe, un centru de întreținere și control și două spații de servicii.
„În circa două luni vom avea studiul de fezabilitate și vom vorbi de alt nivel al implementării proiectului! Este o investiție extrem de necesară pentru județul nostru și de aceea alături de colegii din Consiliul Județean urmăresc cu deosebită atenție acest proiect. Cu un drum expres la nivel de autostradă, circulația între municipiul Piatra-Neamț și Bacău se va desfășura în cele mai bune condiții. Vorbim de reducerea timpilor în trafic și de evitarea circulației prin localități, cu limitări de viteză și toate inconvenientele aferente. Îmi doresc să parcurgem cu ușurință etapele prevăzute de lege și cât mai repede cu putință să fim martori la începerea lucrărilor pentru viitorul drum expres, prin care va fi pusă la punct o altă ieșire din județul Neamț“, a precizat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=708694778064927&set=pcb.708695014731570