• Astăzi, la Consiliul Județean, Alexandru Rafila – ministrul Sănătății și Ion Asaftei – președintele CJ au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț“ cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare
Județul Neamț va avea un spital de urgență construit de la zero și dotat după ultimele standarde în domeniu.
Astăzi, la sediul Consiliului Județean Neamț, în prezența prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, președintele Ion Asaftei a semnat contractul de finanțare cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Județul Neamț“ cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare. Valoarea totală a acestui proiect este de 1.680.522.877.,22 lei (inclusiv TVA).
Cu finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Rezilientă, spitalul se va realiza pe un amplasament nou și va oferi servicii medicale la standarde europene. Suprafața construită va fi de 14.550 metri pătrați, iar suprafața desfășurată de 66.342 metri pătrați.
În momentul de față este în desfășurare procedura de licitație deschisă pentru „Proiectare și execuție lucrări“, cu o valoare de 956.437.749,50 lei (inclusiv TVA).
„Prin implementarea acestui proiect se va realiza o infrastructură modernă, care să permită eficientizarea actului medical în Neamț. Clădirea va cuprinde toate secțiile necesare funcționarii unui spital județean de urgență. Noua unitate sanitară este un proiect pe care îl așteaptă nemțenii de mulți ani, iar astăzi, prin semnarea contractului de finanțare, investiția devine o certitudine!“, a declarat Răducu-Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.
Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, a precizat că proiectul viitorului spital se dovedește a fi una dintre cele mai mari investiții pe care le va derula instituția pe care o conduce. „Este o deosebită onoare pentru mine să semnez acest contract de finanțare, pentru un astfel de obiectiv care va deservi nemțenii. De altfel, ne dorim să avem pacienți și din județele învecinate! Proiectul noului spital vizează realizarea unei unități medicale ultramoderne, atât din punct de vedere al construcției, cât și al dotărilor care se vor regăsi în incinta viitoarei unități medicale. Astăzi este o zi crucială pentru domeniul sănătății din județul nostru. Le mulțumesc, în numele nemțenilor, tuturor celor care susțin Consiliul Județean în derularea acestui proiect“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=783268393940898&set=pcb.783347580599646