Continuăm implementarea măsurilor de prevenire a abandonului școlar!

În cadrul proiectului “STEFAN- Susținerea Transversală a Educației prin Acțiuni în Județul Neamț”, SMIS 107380, 431 copii, 110 preșcolari și 321 elevi ai școlilor gimnaziale din comunele Stănița și Văleni, au primit câte un pachet de îmbrăcăminte, încălțăminte, adaptat specificului vârstei. Pachetul pentru preșcolari include trening, adidași, geacă, ghiozdan, iar cel pentru elevi helancă, blugi, hanorac, geacă, ghete, pulover. Cei 431 copii participanți la activitățile proiectului au primit pentru desfășurarea activităților educaționale și câte un pachet de rechizite cu cele necesare procesului educațional.

Această activitate este parte a unui sistem complex de măsuri de sprijin pentru diminuarea părăsirii timpurii a școlii, alături de servicii precum consiliere educațională, activități extracurriculare și de tip școală după școală, consiliere parentală, mediere școlară. Consiliul Județean Neamț asigură mai multe tipuri de sprijin material, precum rechizite școlare, pachete de îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurarea unei mese calde pentru școlarii participanți la programul Școală după școală și sandwich pentru copiii care participă la activitățile extracurriculare. Fondurile sunt asigurate pentru o perioadă de 3 ani, pentru 505 copii, membri ai grupului țintă al proiectului.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și a fost demarat în luna mai 2018 de către Casa Corpului Didactic Neamț, în parteneriat cu Județul Neamț, prin Consiliul Județean Neamț. Valoarea totală a proiectului este de 4.486.583,40 lei, din care Consiliul Județean Neamț are alocat un buget de 2.058.367,47 lei, cu o contribuție proprie de 41.167,35 lei.