Conform statisticilor, a crescut cu 33% numărul turiștilor străini care au ales să descopere frumusețile Neamțului în luna mai a acestui an, față de luna mai a anului 2018. Datele oficiale mai arată că și numărul vizitatorilor români a crescut cu 16,4%.
Cu siguranță, unul dintre motivele pentru care românii călătoresc mai mult în zona noastră îl reprezintă și acordarea voucherelor de vacanță. Este o măsură foarte bună a Guvernului, pentru că susține turismul românesc și îi motivează pe mulți să meargă în vacanțe și să se bucure astfel de frumusețea țării noastre.
În județul Neamț, funcționează peste 200 de unități de cazare care dețin certificat de clasificare aprobat de Ministerul Turismului și care au o capacitatea de cazare de minimum 10 locuri – pat, 36 % dintre structurile de primire turistică fiind pensiuni agroturistice, iar 29% hoteluri. Astfel, capacitatea de cazare turistică a crescut în luna mai a acestui an cu 2,6% față de luna mai 2018.
„Creșterea numărului de turiști se datorează și implicării Consiliului Județean Neamț în promovarea valorilor județului, prin participarea la târgurile de turism naționale și internaționale și prin organizarea de festivaluri și concursuri pe plan local. Profit de ocazie și vă amintesc că pe 3 și 4 august avem o nouă ediție a Festivalului Muntelui Ceahlău, la care vă invit cu drag!
Sunt bucuros că județul nostru atrage din ce în ce mai mulți vizitatori, care apreciază și felul în care sunt păstrate tradițiile și obiceiurile locale. Avem cu ce să ne mândrim – un munte unic în România, Ceahlăul, Cheile Bicazului, mănăstiri de o valoare inestimabilă, case memoriale și monumente istorice, peisaje naturale impresionante, rezervație de zimbri.
Dar cea mai importantă resursă a zonei noastre sunt oamenii! Nemțenii sunt calzi, au simțul umorului, sunt ospitalieri și și se lipesc de inima oricui îi cunoaște.
Le mulțumesc tuturor care ne vizitează dar și celor care promovează județul nostru! Am văzut multe postări pe conturile de socializare și credeți-mă că fiecare fotografie cu Neamțul mă bucură!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.