Reabilitarea acestui drum s-a demarat în urma demersurilor repetate și a solicitărilor Consiliului Județean Neamț prin reprezentantul său, președintele Ionel Arsene.
DN 15 Bicaz – Poiana Largului, un drum esențial pentru județul nostru, este în plină modernizare, după ce timp de mai bine de 30 de ani nu s-a intervenit cu absolut nimic pe acest traseu.
Trebuie ținut cont de faptul că lucrarea este una extrem de complexă, având în vedere că presupune stabilizarea solului în peste 70 de puncte de calamitate care au fost identificate.
Astfel, se execută foraje la adâncime, pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Deja se toarnă primele coloane, pentru a nu se mai produce alunecări. În paralel, se efectuează refacerea sistemului rutier prin lucrări de infrastructură și suprastructură.
La Hangu a fost amenajată o stație de fasonat fier, în scopul realizării carcaselor necesare pentru armătura coloanelor.
Ca de fiecare dată când se lucrează pe drumuri, se creează și disconfort participanților la trafic, dar le cer să fie îngăduitori și să înțeleagă că treaba nu se face de pe o zi pe alta! Îmi doresc ca prin această lucrare să rezolvăm pentru zeci de ani problemele grave care s-au înregistrat pe acest traseu!
Vreau să nu îi dezamăgesc pe nemțeni! Le-am promis că în acest mandat de președinte al Consiliului Județean voi moderniza 90% din drumurile care străbat județul și mă voi ține de cuvânt!
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
DN 15 Bicaz – Poiana Largului este în plină modernizare.