OUG nr. 51/2019 referitoare la buna funcționare a administrației județene prevede acordarea de fonduri pentru servicii de interes local doar de către beneficiarii lor. Conform acestui document, Consiliul Județean Neamț nu mai poate acorda compensații pentru SC Troleibuzul SA, unitate care asigură transport public local de persoane, întrucât beneficiari nu sunt toți cetățenii județului, ci doar cei din unitățile administrativ-teritoriale membre ale ADI Urbtrans. „Acum, subvențiile se acordă doar de la bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale pe raza cărora se desfășoară activitățile de transport, așa cum este firesc și cum se întâmplă în toată țara de mulți ani. Neamțul făcea excepție!
Prin OUG 51/2019 li se aduce un act reparatoriu tuturor nemțenilor care suportau, din banii adunați de la ei, o parte din contravaloarea unor servicii prestate, de care ei nu beneficiau.
Despre apariția acestei ordonanțe se știa încă de anul trecut; nu se poate spune despre ea ca fiind o noutate apărută de pe o zi pe alta. Prin OUG 51/2019 se face o aliniere a legislației românești la legislația europeană.
Aceste modificări legislative nu afectează proiectele europene în care Consiliul Județean Neamț este angrenat și prin care municipiul Piatra Neamț și comunele limitrofe vor beneficia de condiții moderne de transport, asigurate de o flotă auto compusă din 41 de autobuze electrice noi și infrastructura necesară.
Urmăresc cu foarte mare interes implementarea unor astfel de proiecte care să vizeze municipiul capitală de județ, având în vedere deficitul enorm înregistrat de administrația locală pietreană în privința atragerii de fonduri europene“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Anularea subvenției către ADI Urbtrans, ca urmare a unei prevederi legale