Președintele Consiliului Județean Neamț a mediat, astăzi, o întâlnire a părților implicate în implementarea prevederilor Contractului de asistenţă tehnică necesar pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Neamț, astfel încât programul de realizare a studiului de fezabilitate să se încadreze în graficul de execuție.
Este un proiect extrem de important pentru zona noastră, un proiect de mare anvergură, având în vedere că presupune realizarea unor lucrări de reabilitare și extindere ale sistemelor de apă și de apă uzată și modernizări la nivelul unor stații de epurare a apelor uzate, în 43 de unități administrativ-teritoriale.
Valoarea totală este de aproximativ 225.815.232 de euro. Contractul fost încheiat între Compania Județeană Apa Serv, unitate a Consiliului Județean Neamț, și Asocierea Tahal – Romcapital.
„Fiind vorba de un proiect de mare anvergură, am întâmpinat probleme în ceea ce privește elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), motiv pentru care am convocat întâlnirea de astăzi, pentru mediere. SF a fost transmis la Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene în iulie 2018, iar în acest moment se află în analiza experților BEI. În prezent se lucrează la integrarea observațiilor în cadrul SF. După aprobarea lui, urmează încărcarea în sistemul MySMIS a aplicației de finanțare, în vederea aprobării alocării financiare.
La întâlnirea unde am făcut medierea a fost prezentă conducerea Companiei Județene Apa Serv și reprezentanții asociaților parteneri. Sunt convins că proiectul a intrat într-o linie dreaptă și că va fi dus la final conform termenelor din contract“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.