Consiliul Județean Neamț va realiza proiectul „ Dăruim acces la reabilitare“, care prevede amenajarea unui centru de zi și patru locuințe protejate, în comuna Tașca.
Proiectul se realizează în cadrul Programului de Interes Național în Domeniul Protecției și Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate“.
Centrul de zi și cele patru locuințe protejate vor fi amenajate în satele Neagra și Hamzoaia, din comuna Tașca, în clădiri care au avut destinația de unități de învățământ.
“Prin acest proiect venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități și al celor cu risc de excluziune. Am luat astfel de măsuri de protecție și în alte unități administrativ-teritoriale din județ, pentru că trebuie să asigurăm protecție socială celor aflați în dificultate ” a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.
De la bugetul județului se va asigura contravaloarea cheltuielilor necesare îndeplinirii tuturor formalităților de cadastru și publicitate imobiliară.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Consiliul Județean Neamț va realiza proiectul „ Dăruim acces la reabilitare“