Lucrările pe drumul Bicaz – Poiana Largului, un traseu care străbate una dintre cele mai importante zone nemțene, sunt în plină derulare și, conform calculelor constructorului, ar urma să se încheie până la sfârșitul anului.
Proiectul are o valoare de 302 milioane de lei și presupune, pe lângă lucrările propriu-zise pentru modernizare, intervenții extrem de complexe, constând în stabilizarea versanților care de-a lungul anilor au produs alunecări de teren, afectând puternic calea de rulare.
„Pe drumul Bicaz – Poiana Largului se derulează unul dintre proiectele importante din domeniul infrastructurii rutiere nemțene și mă bucur să văd că se muncește serios, continuu, zi și noapte, pentru recuperarea întârzierilor cazate de vremea potrivnică de acum câteva luni și pentru respectarea termenelor de execuție din grafic. Am fost la începutul săptămânii la fața loculului, însoțit de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și amândoi suntem foarte mulțumiți de ceea ce am întâlnit în teren. Fără exagerare, pot afirma că se lucrează într-un ritm de lucru ca la autostradă! Sunt 14 foreze care acționează în mai multe puncte de lucru, turnând coloane de susținere pe acest sector de drum. Se intervine simultan în mai multe zone. Pe tot traseul au fost identificate 74 de puncte de calamitate și s-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Pe numai 480 de metri sunt fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 mm, forate la adâncimi de până la 23 de metri!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, după vizita de lucru de pe drumul Bicaz – Poiana Largului.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Lucrările pe drumul Bicaz – Poiana Largului sunt în grafic