Spitalul judetean nou din Piatra Neamțva intra în curând în faza de proiectare, având în vedere că a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de concurs de soluții pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru construirea sediului nou al acestei viitoare unități medicale.
Noul spital va avea un pavilion cu o suprafață totală utilă de 29.433 metri pătrați, respectiv o suprafață desfășurată construită de 44.000 metri pătrați, și un Centru de Radioterapie și Oncologie Medicală, cu suprafață utilă de 5.127,6 metri pătrați și cu o suprafață desfășurată construită de 6.038 metri pătrați.
„Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare este de aproximativ 21 milioane de lei. Avem banii, sunt pregătiți, grație Guvernului României din perioada scoial-democrată! Nemțenii meritau acest spital. Iar pentru mine e un vis ce devine realitate. O veste bună, mai ales în aceste zile în care noul guvern anunță că închide spitale…“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.