Una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră din județul Neamț va demara în scurt timp. O asociere de firme a depus oferta pentru a realiza proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, finanțat prin POR 2014-2020.
Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Acest drum include și strada Izvoare din Piatra-Neamț, preluată de la Consiliul Local Piatra-Neamț în iarna anului 2017. După 12 luni s-au finalizat toate documentațiile necesare pentru a putea accesa fondurile europene cu care să se realizeze „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“. Anul acesta au fost organizate două licitații și pentru că niciun constructor nu a fost interesat de ofertă, a fost mărită suma alocată, astfel încât lucrarea să devină mai atractivă.
„Mă bucur că la a treia licitație avem un ofertant. Sper ca acesta să fie eligibil. În această perioadă sunt în analiză documentele cu care s-a înscris la licitație. Valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de kilometri este de circa 165,7 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Neamț este de peste 30 milioane de lei, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile ce vor trebui achitate, precum și contribuția de 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 2,67 milioane de lei.
Dacă analizăm câte schimbări au avut loc în infrastructura nemțeană, județul nostru are drumuri bune! Am ținut cont de sesizările participanților la trafic, de doleanțele primarilor, de nevoile fiecărei localități și am urmărit să găsesc soluții pentru fiecare caz în parte! Vreau să avem șoferi mulțumiți de traficul din Neamț, vreau să dezvoltăm turismul în zonă și să îmi onorez o promisiune făcută către nemțeni – aceea de a moderniza 90% din infrastructura nemțeană în acest mandat“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Asociere de firme dornice să realizeze proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău“