Ministerul Afacerilor Externe a organizat, sâmbătă și duminică, 12-13 octombrie 2019‬, o vizită de informare şi documentare în judeţul Neamț, pentru șefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.
Sâmbătă, peste 20 de ambasadori au participat la sediul Palatului Administrativ la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean, ai Prefecturii, oameni de afaceri, din învățământ, cultură și primari de orașe și comune.
Oaspeților le-au fost prezentate aspecte ce țin de caracteristicile județului nostru, iar Ansamblul Folcloric”Floricică de la Munte”, al Centrului Carmen Seculare, a susținut un program artistic cu obiceiuri de toamnă.
Duminică, și-au petrecut timpul într-un mod excepțional, în zona Târgu Neamț, unde au vizitat lăcașuri de cult, obiecte turistice și au văzut peisaje de neuitat.
„Am beneficiat de o excepțională ocazie de promovare a zonei noastre în lume!
Sunt convins că frumusețea județului nostru, încărcătura spirituală și ospitalitatea specifică nemțenilor au fost aspecte de care au ținut cont reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, când au decis ca Ținutul Neamțului să fie vizitat la cel mai înalt nivel al diplomației“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Peste 20 de ambasadori, în documentare și informare, în județul Neamț