Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a verificat, în cursul zilei de miercuri, 16 octombrie, spațiile în care vor funcționa Blocul operator al secției de Ortopedie și cel pentru mici intervenții endoscopice al secției de Urologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, la finalul lucrărilor de modernizare.
În cadrul blocului operator Ortopedie au fost reabilitate două săli de operație, sala de procesare instrumentar, zona pentru spălare și îmbrăcare sterilă, anticamera săli de operație cu uși automatizate, camera post-operator și camera protocoale operatorii, iar la Blocul operator de mici intervenții endoscopice al Secției Urologie au fost modernizate sala de intervenție și camera pentru pregătirea personalului.
Finanțarea acestor lucrări de reabilitare este asigurată de Consiliul Județean Neamț și depășește valoarea de 400.000 de lei.
„Intervențiile la Blocul operator al Secției Ortopedie și cel pentru mici intervenții endoscopice al Secției Urologie au ajuns la final și am participat la recepția lucrărilor. Urmează să ajungă și dotările necesare și pot spune că încă un proiect din cadrul Spitalului Județean a ajuns la final. Îmi doresc un loc de muncă modern și utilat la nivel european pentru specialiștii din spital și cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți. Prin tot ceea ce se realizează la nivelul acestei unități sanitare urmăresc creșterea calității actului medical, astfel încât să fie tot mai puțini pacienți din județul Neamț care aleg să se trateze în clinici din alte zone ale țării“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
În acest an, în spitalele din județul Neamț s-au investit ori urmează a se investi până la 31 decembrie, pentru modernizări și dotări, 19,520 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Bloc Operator pentru Ortopedie și mici intervenții Urologice, la Spitalul Județean