În această perioadă se toarnă asfalt pe drumul județean DJ 157C, care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. În ultimele luni s-a lucrat pentru consolidarea versantului care a provocat alunecările de teren, fixându-se în sol coloane de beton, cu armătură.
„Este o lucrare complexă pentru care s-a solicitat și un studiu geotehnic la care au lucrat doar specialiști. Au fost fixate 71 de coloane la o adâncime de 12 metri, care stabilizează solul. Vreau ca într-un timp scurt să se poată circula pe ambele sensuri pentru că este un traseu important, atât pentru pacienții și cadrele medicale care trebuie să ajungă la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, dar și pentru nemțenii care aleg să se relaxeze într-o zona cu peisaj deosebit“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Probleme pe acest sector au apărut în urma precipitațiilor din vara anului trecut, când s-au acumulat cantități mari de ape în subteran, care au antrenat alunecările de teren.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Lucrările pe drumul județean DJ 157C avansează