În cadrul ședinței de Consiliu Județean de astăzi, 18 martie s-a hotărât alocarea a peste 3 milioane de lei pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să primească aparatura, materialele sanitare și medicamentele necesare în această perioadă de criză pandemică, astfel încât unitatea să fie pregătită pentru trata cazurile de pacienți infestați cu coronavirusu COVID-19. Lista cu viitoarele achiziții a fost stabilită de către Comitetul Director al unității medicale.
„Se va achiziționa un sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, care va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț, plus 3 ventilatoare mecanice pe lângă cele 17 care există deja – 14 la reanimare și 3 la UPU, 8 monitoare funcții vitale, 1 ventilator mecanic pentru copii, 8 paturi de terapie intensivă.
De astăzi sunt bani și pentru două izolete, fonduri pentru cheltuielile de personal și pentru construirea unui lift exterior pentru Secția Boli Infecțioase. Am avut grijă să asigurăm și sumele necesare pentru a se achiziționa dezinfectanți pentru unitățile în care se asigură asistență socială, aflate în subordinea Consiliului Județean!
Fac apel la nemțeni să respecte toate sfaturile specialiștilor și vreau să le mulțumesc medicilor și asistenților medicali din spitalele noastre pentru munca lor, deoarece eforturile mele de a susține financiar domeniul sanitar ar fi în zadar fără devotamentul lor!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Aparatură, materiale sanitare și medicamente de peste 3 milioane de lei pentru Spitalul Județean