La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț se fac pregătiri pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus COVID-19.
Se lucrează pentru amenajarea spațiului în care va fi montat sistemul real-time PCR și kitul pentru detecția COVID-19, care urmează să ajungă, achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț.
„În curtea spitalului s-au instalat containere complete, legate la apă și canal, care vor fi mobilate pentru așteptare, eventual dirijare imediată a pacienților către Secția Infecțioase.
Etajul 2 al Secției de Boli Infecțioase este pregătit pentru tratarea pacienților care manifestă forme ușoare sau medii ale infecției cu coronavirus, iar la Neurochirurgie se face amenajare/ curățenie/ dotare pentru a putea fi internați pacienții infectați ce vor prezenta simptome mai grave și vor avea nevoie de ventilație mecanică!
Am făcut și fac apel la nemțeni să nu intre în panică! Fac tot ce ține de mine pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să aibă toate cele necesare pentru tratarea pacienților! Sunt alături de cadrele medicale implicate în tratarea oamenilor infectați cu COVID-19, le mulțumesc pentru orice efort pe care îl depun pentru salvarea de vieți și le felicit pentru devotamentul lor!
Am încredere că vom depăși cu bine această perioadă grea! Vă rog, dragi nemțeni, fiți responsabili prin ceea ce faceți! Stați în casă! Sunt specialiști care sunt la muncă pentru binele dumneavoastră! “, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Pregătiri intense la Spitalul Județean, pentru tratarea pacienților cu coronavirus