• în câteva zile se vor interpreta testele la Spitalul Județean, declarat Spital COVID-1
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparat care va permite testarea pacienților dacă sunt sau nu infectați cu virusul COVID-19. În câteva zile, probele prelevate de la nemțeni vor fi analizate pe plan local.
„Sunt extrem de bucuros deoarece Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are de astăzi, 3 aprilie, aparatul de testare moleculară real-time PCR! Este ceea ce le-am promis nemțenilor că voi reuși să fac, pentru salvarea pacienților infectați cu temutul virus. În câteva zile vor ajunge și testele pentru confirmarea sau infirmarea infecției și testarea nemțenilor se va face pe plan local!
Din 11 milioane de lei alocați de la bugetul județului cumpărăm cea mai importantă aparatură și cele mai bune echipamente de protecție, care să fie utilizate de sistemul medical nemțean în perioada pandemiei de coronavirus.
Urmăresc cu foarte mare atenție tot ce apare nou în domeniul aparaturii necesare pentru tratarea COVID-19, atât la nivel național cât și mondial! Am încredere că de la o zi la alta, sistemul medical nemțean este tot mai bine pregătit pentru tratarea pacienților care sunt diagnosticați cu această boală“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost declarat de către Ministerul Sănătății ca fiind Spital COVID-19, începând cu data de 31 martie 2020.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
În câteva zile se vor interpreta testele la Spitalul Județean, declarat Spital COVID-1