Consiliul Județean Neamț a întreprins demersuri pentru a primi, prin donație, pentru Spitalul Județean de Urgență Urgență Piatra Neamț, un echipament complet de colectare plasmă care urmează să ajungă în oraș în scurt timp.
„Echipamentul va avea și 1000 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că nemțenii care au COVID-19 vor fi tratați asemeni bolnavilor din China, SUA, Coreea de Sud, Israel, Italia, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie și alte țări care au implementat această terapie, cu succes.
Alte trei aparate similare, toate produse în Germania, vor fi donate Ministerului Sănătății, care le va direcționa unor importante clinici din țară. Iată, spitalul nostru va fi în rândul celor care beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus! “, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Aparatura a fost donată de firma Besmax Pharma Distribution, reprezentată de nemțeanul Florin Hozoc.
„Dragul nostru nemțean, primește prin mine, cele mai călduroase mulțumiri și cea mai sinceră recunoștință, din partea mea și a nemțenilor noștri! Să îți dea Dumnezeu sănătate și bună răsplată!
Sângele apă nu se face și în cele mai grele momente, Dumnezeu lucrează prin oameni!“, a mai declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Nemțenii vor avea acces la cea mai performantă tehnologie